وبینار ریت هاوک

تجربه سفر یکپارچه در گرو همکاری بخش‌های مختلف صنعت گردشگری

تجربه سفر یکپارچه در گرو همکاری بخش‌های مختلف صنعت گردشگری

در قسمت پنجم وبینار «استراتژی‌های رو‌به‌رشد و سازگاری با وضعیت نرمال جدید» که به میزبانی «ریت هاوک» برگزار شد، «مارتینا گرونگرس» به تشریح ترندهای مهم صنعت گردشگری در دوران پساکرونا پرداخت.

رسانه قطبنما: «لوفت هانزا سیتی سنتر» (Lufthansa City Center) یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های فرانچایز آژانس های مسافرتی در بیش از ۸۷کشور جهان است. این موقعیت سبب شد تا در دوران کرونا و پساکرونا، این شرکت از نزدیک در جریان خواسته‌های مسافران و آژانس‌های مسافرتی قرار بگیرد. در همین راستا «مارتینا گرونگرس» (Martina Groenegres)، مدیرعامل شرکت «لوفت هانزا سیتی سنتر» (Lufthansa City Center) در وبینار «ریت هاوک» به تشریح ترندهای مهم صنعت گردشگری و همچنین شیوه هماهنگی با وضعیت نرمال جدید پرداخت. از نگاه خانم گرونگرس ۵ترند زیر از مهم‌ترین ترندهای صنعت گردشگری در دوران کرونا بودند که در دوران پساکرونا نیز همچنان ادامه خواهند داشت. این ترندها تاثیر بسزایی در کسب‌وکار آژانس‌های مسافرتی دارند:

  • افزایش تقاضای سفر امن (Safe Travel)
  • افزایش گردشگری محلی (Domestic Travel)
  • سفر یکپارچه (Seamless Travel)
  • کوتاه‌شدن پنجره رزرو (Booking Window)
  • افزایش دورکای

۱.سفر امن (SAFE TRAVEL)

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و ترندهای اصلی سفر در دوران همه‌گیری «سفر امن» بود. تقاضای یک سفر امن و بهداشتی حتی در دوران پساکرونا نیز ادامه خواهد داشت اما برآورده‌کردن این خواسته در طولانی‌مدت تنها زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که بخش اعظمی از جمعیت جهان واکسینه شده باشند. نکته مهم اینجا است که میزان موفقیت کشورها در کنترل این بیماری همه‌گیر تاثیر بسیار زیادی بر شبکه کاری آژانس‌های مسافرتی می‌‌گذارد. به‌طور مثال آسیا را در نظر بگیرید که با داشتن نه خط از ده خط هوایی پرتردد جهان در صدر تقاضای سفر قرار دارد. اگر نگاهی دقیق‌تر به وضعیت کرونا در آسیا بیندازیم خواهیم دید که «کره»، «ویتنام»، «چین»، «ژاپن» و «استرالیا» به‌خوبی توانستند بحران را مدیریت کرده و به‌سرعت به زندگی عادی بازگردند. این کشورها همچنین به‌وضوح اعلام کرده‌اند که تمایل دارند میزبان مسافرانی باشند که واکسینه شده‌اند. بنابراین می‌بینیم که دغدغه یک سفر امن هم از سوی مسافران و هم از سوی دولت‌ها، تا چه اندازه بر روی وضعیت کسب‌وکار آژانس‌های مسافرتی تاثیر دارد.

سفرهای بومی

۲.تمایل به سفرهای محلی

امروزه تقاضا و الگوی سفر مشتریان تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر محدودیت‌های سفر بین‌المللی قرار دارد. همین مسئله سبب افزایش تقاضای سفرهای بومی و منطقه‌ای شده است، چرا که مردم دوست دارند بدون دردسر و نگرانی به‌راحتی پس از سفر به خانه خود بازگردند. در چنین شرایطی آژانس‌های مسافرتی باید به‌سرعت خود را با این نیاز جدید هماهنگ کنند. به‌طور مثال شرکت لوفت هانزا سیتی سنتر برای پشتیبانی از آژانس های مسافرتی همکار، ساپلایرهای محلی را که در یک منطقه خدمات ارائه می‌دادند را شناسایی کرده و به شبکه همکاری خود اضافه می‌کند تا بتواند نیاز مسافران آژانس‌های همکار خود را تامین کند. نمونه یکی از این پشتیبانی‌ها، همکاری با ساپلایرهای تامین‌کننده اقامتگاه‌های اجاره کوتاه‌مدت بود. چرا که مسافران می‌توانستند در کشور یا منطقه خود بدون محدودیت رزرو کرده و سفر کنند.

دسترسی به اطلاعات به‌روز، برگ برنده آژانس‌های مسافرتی

لوفت هانزا سیتی سنتر همزمان با همکاری با ساپلایرهای جدید برای تامین خواسته‌های جدید مسافران و آژانس‌ها، ابزارهایی را نیز برای اعضای خود فراهم می‌کند تا به آخرین اخبار محدودیت‌ها در سراسر جهان دسترسی داشته باشند. یکی از مهم ‌ترین بخش‌هایی که در بازارهای جهانی به این اخبار نیاز داشت بخش سفرهای کاری به ویژه در زمینه نفت و انرژی بود. این حرکت نیز سبب افزایش آگاهی برند لوفت هانزا سیتی سنتر در میان آژانس‌های مسافرتی مختلف شد. حالا سوال اصلی این بود که به‌غیر از یک محیط امن برای سفر و قوانین ورود واضح و روشن اکنون چه چیزی نیاز است تا مشتریان را دوباره به حرکت در بیاورد؟

۳.سفر یکپارچه: همکاری قوی بین بخش‌های مختلف صنعت گردشگری در زنجیره سفر

خانم گرونگرس معتقد است در مرحله سوم برای به‌حرکت درآوردن مسافران، باید سفر را به یک تجربه یکپارچه تبدیل کرد. این امر تنها زمانی میسر است که بخش‌های مختلف صنعت گردشگری با یکدیگر تعامل داشته باشند. این نکته هرگز نباید فراموش شود که افراد تنها در صورتی سفر خواهند کرد که فرآیند سفر تا حد ممکن آسان شود. تجربه چنین سفری امروزه کاملا به فعالان صنعت گردشگری در صنعت هواپیمایی، هتل، حمل‌ونقل زمینی و ... بستگی دارد. یکپارچه بودن  به این معنا است که همه فعالان گردشگری باید آماده پشتیبانی کردن  مسافر در هر جا که او نیاز دارد باشند. حتی در جاهایی که تا قبل از کرونا خارج از محدوده وظایف آن مجموعه قرار داشت. تسهیل دسترسی به امکانات تست محلی کرونا، پشتیابانی از مشتری برای گرفتن مجوزها قبل از پرواز به خانه و بررسی شرایط قرنطینه که ممکن است مسافر تحت تاثیر آن قرار بگیرد، تنها نمونه‌ای از مواردی است که باید امروزه از مشتری پشتیبانی کرد.

۴.کوتاه‌شدن پنجره رزرو (booking window)

منظور از پنجره رزرو فاصله بین رزرو و سفر است. تا قبل از دوران کرونا اغلب شاهد پنجره های رزرو بلندمدت بودیم اما محدودیت‌های سفر و تغییر مداوم شرایط سفر در مقاصد مختلف سبب شد تا فاصله بین رزرو و سفر مسافر گاه تا یک روز نیز کاهش یابد. در چنین شرایطی انعطاف‌پذیری رزرو هتل، پرواز و حتی اجاره خودرو و امکان تغییر رزرو لحظه آخری یکی از راه‌هایی است که می‌توان مسافران را به سفر کردن ترغیب کرد.

دورکاری

۵.دورکاری

دورکاری، افزایش سرعت دیجیتالی‌شدن و سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌های متنوع از دیگر تاثیرات کرونا بر زندگی افراد بود. امروزه این شرایط دفاتر کاری، نشست‌ها و همچنین سفر و شیوه کار کردن افراد را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است. نکته مهم این است که جهان به گذشته باز نخواهد گشت و همیشه رو به جلو خواهد رفت. بنابراین به نظر می‌رسد پس از این شاهد کاهش سفرهای کاری غیرضروری و افزایش دورکاری خواهیم بود. از سویی دیگر افراد همواره دوست دارند تا از نزدیک با شرکا، همکاران و مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و ملاقات کنند. اما ترکیب این دو حالت چه خواهد بود؟ کارشناسان انتظار دارند که دورکاری در آینده گسترش خواهد یافت و اعضای تیم‌ها و شرکت‌ها تنها برای ایجاد روحیه تیمی، ایده‌پردازی و یا شرکت در رویدادهای بزرگ دور هم گرد خواهند آمد. به‌عبارتی افراد به‌جای دورهم کارکردن برای خلاقیت و ایده‌سازی گردهم خواهند آمد.

سایر بخش‌های وبینار ریت‌هاوک:

در مجموع کارشناسان این وبینار معتقد بودند تقاضا و الگوی سفر در آینده عمیقا تغییر خواهد کرد. از سویی دیگر شاخه‌های مختلف صنعت گردشگری برای جذب و ترغیب دوباره مسافران باید همکاری پررنگ‌تری با یکدیگر داشته باشند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای رویدادهای گردشگری سراسر جهان «رسانه قطبنما» را دنبال کنید.

مطالب مرتبط