در وبینار «استراتژیهای روبهرشد و سازگاری با وضعیت نرمال جدید»، با حضور «آنا اگوال» (Anna Igual) از مدیران شرکت بزرگ «تراول گیت ایکس» (TravelgateX)، به بررسی شیوههای هماهنگی با وضعیت نرمال جدید پرداخته شد.
در بخش چهارم این وبینار، که به میزبانی «ریت هاوک» برگزار شد، «آنا اگوال» (Anna Igual) از مدیران شرکت بزرگ «تراول گیت ایکس» (TravelgateX) به بیان فعالیتهای این شرکت بزرگ و نحوه مقابله با بحران پرداخت. تراول گیت ایکس یک شرکت بینالمللی مستقر در اسپانیا است که در زمینه تولید «رابطهای برنامهنویسی کاربردی بیتوبی» (API) در سطح جهانی فعالیت کرده و خریداران و ساپلایرهای صنعت گردشگری را به یکدیگر متصل میکند.
واکنش سریع به تغییرات
تا قبل از آغاز سال ۲۰۲۰ بسیاری خود را برای تجربه یکی از شلوغترین سالهای صنعت گردشگری با بیش از یکمیلیاردوششصدمیلیون مسافر آماده میکردند، اما ناگهان با شیوع کرونا، قرنطینه و تعطیلی مرزها، سفر به صفر درصد کاهش یافت.
این بحران بسیاری را سردرگم کرده بود اما برخی از شرکتهای مسافرتی به سرعت با تجزیه و تحیلیل شرایط دستبهکار شده و سعی کردند با شرایط جدید هماهنگ شوند. «تراول گیت ایکس» نمونه بارز یکی از این شرکتهای هوشمند بود. یکی از بزرگترین دستاوردهای تراول گیت در دوران کرونا واکنش سریع به این بحران بود. تراول گیت با اقدامی بهموقع و استفاده درست از دادههای فراوانی که در اختیار داشت به سرعت داشبورد و وبسایت خود را راهاندازی کرد و توانست ترافیک درخواستهای مشتریان خود را کنترل کرده و بدون واسطه نیازهای آنها را برآورده کند.
اهمیت استفاده از دادهها
امروزه گردشگری بیشتر از هر دوره دیگری امری کاملا علمی است. یکی از مزایای بحران کرونا نیز تقویت این دیدگاه بود. در این دوران اهمیت استفاده از دادهها و تحلیل و بررسی آنها بیش از پیش آشکار شد. بهگفته خانم اگوال آنچه که تیم تراول گیت را در موقعیتی بهتر از شرکا و همکاران قرار میداد، دسترسی به حجم انبوهی از دادههای بهروز و ارزشمند بود. در همین راستا تراول گیت تصمیم میگیرد تا با راهاندازی کمپین "we are here for you" این دادهها را با شرکای خود به اشتراک بگذارد. این دادهها در قالب یک پنل جدید در دسترس همگان قرار میگیرد.
افزایش آگاهی برند با به اشتراکگذاری دادهها
تا پیش از شیوع کرونا اگرچه گردشگری در درآمدزایی برخی کشورها نقش اساسی داشت اما آنچنان که باید و شاید در تصمیمگیریها مورد توجه قرار نمیگرفت. با آغاز این بحران و از بین رفتن میلیونها شغل مرتبط با صنعت گردشگری و بحران اقتصادی ناشی از آن، کشورهای مختلف به اهمیت و تاثیرگذاری این صنعت بیشتر پی بردند. همین مسئله نیز سبب شد تا علاوه بر خریداران و ساپلایرهای صنعت گردشگری، بسیاری از رسانههای قدیمی سراسر جهان نیز به انتشار اخبار صنعت گردشگری بپردازند.
بنابراین منابع خبری متعددی، بهخصوصی رسانههای اسپانیایی، از داده و نمودارهای شرکتهای بیتوبی همچون تراول گیت ایکس بهره بردند. نکته جالب اینجا است که این حرکت روی شناخته شدن و هوشیاری نسبت به برند (آگاهی برند) تراول گیت ایکس نیز تاثیر بسیار زیادی گذاشت و این شرکت را در جایگاه بالاتری نسبت به رقبا قرار داد.
هماهنگی با نیازهای جدید مشتریان
پس از تجزیه و تحلیل دادهها، گام دوم شرکتهای مسافرتی بزرگ برای گذر از بحران کرونا، هماهنگی با نیازهای جدید مشتریان و وضعیت نرمال جدید بود. در این بین یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن پرداخته میشد کاهش هزینهها بود. تراول گیت ایکس در همین راستا طرحی با نام بهینه سازی هوشمند را تدوین میکند. طرحی که بر سه رکن اصلی استوار بود:
۱.کاهش هزینههای شرکا با کاهش پیشپرداخت و هزینههای ثابت
۲.استفاده از تکنولوژی و یادگیری ماشین برای کاهش ترافیک
۳.کاهش هزینه "look to book" به ۸۰درصد: در دوران کرونا بسیاری از مردم هنوز رویای سفر داشتند و مقاصد را چک میکردند اما رزروی انجام نمیدادند و این مسئله هزینه شرکای تراول گیت را افزایش میداد.
اما منظور از هزینه "look to book" چیست؟ زمانی که یک شرکت مسافرتی از تامینکنندگان لایه نخست پرواز، همانند سیستمهای توزیع جهانی مثل آمادئوس و یا اگریگیتورها، سرویسی دریافت میکند در واقع جستجوی مسافر در وبسایت شرکت دریافتکننده این سرویس بر روی موتور جستجو شرکت تامینکننده انجام میشود. این جستجوها سبب افزایش هزینههای تامینکننده میشود. بنابراین شرکت دریافتکننده این خدمات باید به ازای یک تعداد مشخص جستجو حتما یک رزرو انجام دهد در غیر اینصورت باید هزینهای را به شرکت ارائهدهنده موتور جستجو پرداخت کند.
بهدلیل لغو سفرها اگرچه جستجوهای بسیاری از سوی مسافران صورت میگرفت اما عملا رزروی در کار نبود و این چرخه سبب افزایش هزینههای شرکتهای مسافرتی میشد. تراول گیت برای حل مشکل هزینه بالای "look to book" یک مدل جدید را جایگزین میکند. در مدل جدید به جای پرداخت بهازای هر جستجو پرداخت بهازای هر استفاده (pay-per-use rates) در دستور کار قرار میگیرد که تا حد چشمگیری هزینه شرکتهای مسافرتی را کاهش میدهد.
رونق استفاده از متدهای پرداخت جدید
بحران کرونا سبب شد تا بسیاری از مدلهای تجاری کلاسیک پرداخت دیگر پاسخگو نباشد. شرایط جدید نیازمند متدهای پرداخت جدیدی بود. بهطور مثال تراول گیت ایکس با شرکت «پی پارک» (paypark) همکاری کرده و شیوه والت تو والت را در پیش میگیرد. (منظور از والت کیف پولهای دیجیتال است.)
شیوههای پرداخت در پنج سال آینده چگونه خواهد بود؟
بهنظر میرسد با توسعه رمزارزها و تقویت زیرساختهای دیجیتالی راههای مبتنی بر کیف پولهای دیجیتال در چند سال آینده بسیار پرطرفدار خواهد بود. این مسئله در مورد کارت های اعتباری مجازی (ویرچوال کردیت کارد) نیز صادق است.
واکنش سریع، استفاده از تکنولوژی و تحلیل دادهها و همکاری با سایر شرکتهای گردشگری استراتژی اصلی تراول گیت ایکس در برونرفت از بحران کرونا بود. استراتژی که در نهایت منجر به افزایش آگاهی برند و افزایش مشتریان این شرکت شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای رویدادهای گردشگری سراسر جهان «رسانه قطبنما» را دنبال کنید.