قطبنما: بیستوهشتمین رویداد جهانی عربین تراول مارکت با موضوع «طلوعی جدید برای سفر و گردشگری» (A new dawn for travel and tourism)، به صورت حضوری از تاریخ ۱۶ تا ۱۹ می ۲۰۲۱ (۲۶ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰) در «دبی ورلد ترید سنتر» (Dubai World Trade Center) برگزار شد.این رویداد با برگزاری نشستهای بینالملی در طی چهار روز، به بررسی آخرین اخبار جهانی «کووید-۱۹» همانند پیشبینیهای اخیر صنعت گردشگری و جدیدترین فناوریها و ترندهای صنعت سفر و گردشگری در آینده پرداخت. رسانه قطبنما با رصد این نشستها، خلاصهای جامعاز نتایج و مباحث پراهمیت این رویداد را تهیه کرده است. این موارد عبارتند از:
- اهمیت همکاری دوجانبه بخش دولتی و خصوصی برای بازگشت سفرها
- آیندهی صنعت گردشگری جهان
- روند بهبود صنعت گردشگری خاورمیانه
- پیشبینی صنعت هواپیمایی از بازگشت سفرهای داخلی در نیمهی دوم سال ۲۰۲۱
- عملکرد عالی صنعت هتلداری خاورمیانه در سال ۲۰۲۰
- افتتاح املاک و هتلهای جدید در خاورمیانه و دبی
۱- اهمیت همکاری دوجانبه بخش دولتی و خصوصی جهت بازگشت سفرها
متخصصان گردشگری حاضر در جلسهی افتتاحیهی رویداد عربین تراول مارکت، همکاری دوجانبه میان بخش دولتی و خصوصی در سطح داخلی و بینالمللی را از مهمترین عوامل بازیابی صنعت سفر و گردشگری و بهبود اقتصاد صنایع وابسته به آن در خاورمیانه عنوان کردند. بهعقیدهی بزرگان این صنعت، همکاری میان دولت و بخش خصوصی، منجر به بازگشت اعتماد مسافران و ایجاد انعطافپذیری بیشتر جهت بازیابی صنعت گردشگری خواهد شد.برخی دیگر از مزیتهای همکاری این دو بخش از نظر مختصصان گردشگری عبارتند از:
- جمعآوری اطلاعات و سازماندهی استراتژیهای موجود جهت بازگشت اعتماد مسافران
- همکاری وزارتخانهها و افزایش اعتماد مسافران به مقاصد گردشگری و ارتقای تجربه سفر آنان
- بازیابی صنعت گردشگری و بهبود اقتصاد جهانی
۲- آیندهی صنعت گردشگری جهان
آیندهی صنعت گردشگری جهانی، یکی از مهمترین موضوعاتی بود که کارشناسان و متخصصان صنعت گردشگری در طی رویداد عربین تراول مارکت حول آن به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند.
در نشست و همایش «آیندهی گردشگری»، موارد زیر بهعنوان مهمترین و موثرترین عوامل بهبود صنعت گردشگری تا سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲-۱۴۰۱) نام برده شدند.
- واکسیناسیون و تاثیر آن در گردشگری
- شرایط تقسیم بازار پس از بحران کرونا
- نوآوری و فناوریهای جدید در زمینه گردشگری
- شرایط جدید سفر و گردشگری
- بازاریابی و توجه به تاثیر تنوع نژادی و فرهنگی در گردشگری
- تنوع محصولات ارائه شده
یکی از نکات قابلتأمل این نشست آن است که ویروس کرونا هنوز در جهان وجود دارد و این ما هستیم که باید یاد بگیریم چطور با آن زندگی کنیم. قطعا زندگی و آینده جدیدی حتی پس از پایان این بیماری در انتظار جهان خواهد بود.
-
چین، بهعنوان اصلیترین بازار هدف گردشگری خاورمیانه
براساس نتایج نشست آینده صنعت گردشگری، «چین» بهعنوان بزرگترین و مهمترین بازار هدف گردشگران خاورمیانه تشخیص داده شد. رونق اقتصادی و بازگشت سفرها در این منطقه، نزدیکی چین و خاورمیانه، فرصتهای بیشمار گردشگری و تجاری در منطقه منا و مواردی از این دست، از مهمترین دلایلی است که چین را به اصلیترین بازار گردشگری خاورمیانه تبدیل کرده است.
روند بهبود صنعت گردشگری خاورمیانه با بررسی نتایج نظرسنجی شرکت تحقیقاتی "YouGov"، در رویداد عربین تراول مارکت پیگیری شد. این نتایج حول دو موضوع جداگانه «پیشبینی زمان بهبود صنعت گردشگری» و «آغاز سفرهای مسافران لوکس خاورمیانه» تقسیمبندی میشود که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
بنا بر نتایج نظرسنجی شرکت "YouGov"، بهبود صنعت گردشگری خاورمیانه تا سطح سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸-۱۳۹۷)، بهمدت سه سال بهطول خواهد کشید.
این تحقیقات با استناد به تجزیهوتحلیل و پیشبینیهای ژورنال بینالمللی «اقتصاد گردشگری» (TE) انجام شده است و بر اساس تحقیقات این ژورنال عرضهی واکسن کرونا، توقف تقاضا و بهدنبال آن افزایش پسانداز مصرفکنندگان و کاهش محدودیت سفرها، موجب رشد ۵.۶درصدی اقتصاد جهانی در سال جاری خواهد شد.
۳- روند بهبود صنعت گردشگری خاورمیانه
از نکات مهم این گزارش میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- صعود ۲۵درصدی نرخ پسانداز خانوارها کشورهای پیشرفته در هنگام قرنطینه- البته این میزان اخیراً با کاهش محدودیتها به ۱۵درصد رسیده است.
- توزیع پراکنده واکسن کرونا در جهان و بازماندن برخی از مقاصد گردشگری از آغاز سفرها و استقبال از مسافران
- انجام آزمایشهای گستردهتر جهت تسهیل بازیابی سفرها
-
آغاز سفرهای مسافران لوکس خاورمیانه در سال ۲۰۲۱
سایر نتایج این نظرسنجی عبارتند از:
- تمایل ۲۵درصدی شرکتکنندگان برای انجام سفرهای کاری داخلی یا بینالمللی در سال ۲۰۲۱
- تمایل بیش از نیمی از شرکتکنندگان برای انجام سفرهای داخلی یا «استیکیشن» (Staycation)
- تمایل ۳۱درصدی مسافران لوکس خاورمیانه برای انجام دو سفر در سال ۲۰۲۱
- تمایل ۲۵درصدی مسافران لوکس خاورمیانه برای انجام حداقل یک سفر بینالمللی در سال ۲۰۲۱
۴- پیشبینی کارشناسان صنعت هواپیمایی از بازگشت سفرهای داخلی در نیمهی دوم ۲۰۲۱
متخصصان صنعت هواپیمایی خاورمیانه با شرکت در جلسهی «کلید بازیابی سفرهای بینالمللی، بازیابی اعتماد مسافران و ارائهی راهحلهای جهانی»، بازگشت سفرهای تفریحی داخلی از نیمهی دوم سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) را اولین مرحلهی بازیابی سفرها در سال جاری عنوان کردند. این افراد پیشبینی کردهاند که بازگشت سفرهای کوتاهمدت تفریحی اولین مرحلهی بهبود صنعت گردشگری بوده و این صنعت تا سهماههی سوم سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳-۱۴۰۲) بهطور کلی بهبود خواهد یافت. افراد حاضر در این جلسه با اشاره به محدودیتهای کمتر مسافران در سفرهای داخلی، ترویج این نوع سفرها را عامل بازگشت اعتماد مسافران دانسته و معتقدند که بازگشت اعتماد مسافران و پیشنهادات انعطافپذیر صنعت هواپیمایی کلید بهبود صنعت گردشگری است.عوامل تاثیرگذار در افزایش اعتماد مسافران از نظر کارشناسان عبارتند از:
- همکاری بین ارگانهای دولتی، خصوصی، صنعت هواپیمایی و دیگر صنایع وابسته و بهدنبال آن تعیین مقررات جهانی
- سادهسازی قوانین و محدودیتهای سفر
- توجه و تمرکز دولتها بر آزمایش «پی سی آر» (PCR) و واکسن مسافران
- ارائهی یک منبع معتبر اطلاعاتی برای سفر به مقاصد گردشگری
- توجه ویژه به گذرنامههای سلامت و واکسن «کووید-۱۹»
- ایمنبودن تهویهی هوا در کابین هواپیما
- انعطافپذیری و مدیریت هزینهی پرواز در ایرلاینها
۵- عمکلرد عالی صنعت هتلداری خاورمیانه و دبی در سال ۲۰۲۰
کمپانیهای «اس آر تی» (SRT) و شرکت خدمات و مدیریت سرمایهگذاری «کالیرز اینترنشنال» (Colleirs International)، با شرکت در «اجلاس هتلها» و انتشار گزارشات اخیر خود در زمینه صنعت هتلداری، از عملکرد عالی صنعت هتلداری خاورمیانه، بهخصوص «امارات متحدهی عربی»، در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) تقدیر کردند. طبق دادههای مرکز «اس آر تی»، صنعت هتلداری خاورمیانه با متوسط اشغال ۴۶درصدی در طی همهگیری سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸)، بهترین عملکرد را در سطح جهانی داشته است و در میان کشورهای خاورمیانه نیز، امارات متحدهی عربی با متوسط نرخ اشغال ۵۲درصدی و «متوسط نرخ درآمد روزانه» (ADR) ۱۴۴ دلار، در صدر این لیست قرار دارد.۶- افتتاح املاک و هتلهای جدید در خاورمیانه و دبی
از برند هتلداری «تایم هلتز» (Time Hotels) گرفته تا کمپانی «سوئیس بلهتل اینترنشنال» (Swiss-Belhotel International) و «اناچ هتلز» (NH Hotels)، از جمله کمپانیهایی هستند که در طی سالهای آینده، املاک جدیدی را در منطقهی «خاورمیانه» و شهر «دبی» افتتاح خواهند کرد. در ادامه به بررسی این املاک جدید خواهیم پرداخت. برند هتلداری تایم هتلز با هدف برآوردهکردن نیازهای وضعیت «نرمال جدید» (New Normal) و جذب گردشگران «دیجیتال نومد» (Digital Nomed) و «استیکیشن» (Staycation) و ارتقای تجربهی مسافران، تا ۱۸ ماه آینده هشت ملک جدید در منطقهی خاورمیانه و اقیانوس هند افتتاح خواهد کرد.-
لیست هتلهای تایم هتلز در دبی
- هتل ۹۱ اتاقه “Time Moonstone Hotel Apartments” در «فجیره»
- هتل ۹۹ اتاقه “Time Burj Al Saadah Hotel Apartments” در «شارجه»
- هتل چهارستاره “Time Asma Hotel” در دبی
-
اناچ هتلز (NH Hotels)
- افتتاح هتل ۵۳۳اتاقه «اناچ دبی د پالم» (NH Dubai the Palm) در نزدیکی جزیره «پالم جمیرا» (Palm Jumeirah)
-
سوئیس بلهتل اینترنشنال (Swiss-Belhotel International)
-
لیست هتلهای لایفاستایل سوئیس بلهتل اینترنشنال در دبی
- «مائوآ» (Maua)
- «بوهمیا کالکشن» (Bohemia Collection)