«۱۰ ابر پروژه» که چهره دبی را تغییر می دهند + عکس

«۱۰ ابر پروژه» که چهره دبی را تغییر می دهند + عکس

رسانه قطبنما: چه ساکن دبی باشید و چه قصد سفر به این شهر را داشته باشید، بهتر است حتما چند عکس یادگاری از افق دبی بگیرید چرا که چشم‌انداز این شهر در چند سال آینده آنقدر تغییر خواهد کرد که دیدن این عکس‌های یادگاری شما را بهت‌زده خواهد کرد.

همه دنیا مبهوت رشد دبی است؛ اینکه چگونه بیایان‌ها و دهکده‌های ماهیگیری ظرف چند دهه تبدیل به یک کلان‌شهر شده، شگفت‌انگیز است. اما این پایان ماجرا نیست و ساخت‌وساز در این شهر توقف ندارد. دبی در حال ساختن چندین ابرپروژه رویایی است که چهره این شهر را برای همیشه تغییر خواهد داد. این شهر برای اولین بار در جهان میزبان یک فرودگاه جدید خواهد بود که در آن می توانید از ورودی تا گیت پرواز بدون توقف در هیچ صفی جلو بروید. در آینده‌ای نه‌چندان دور می‌توانید سوار تاکسی‌های پرنده دبی شوید یا از آزمایشگاه زنده این شهر که به‌دنبال نجات اقیانوس است، دیدن کنید. اما این‌ها تنها گوشه‌ای از پروژه‌های رویایی دبی است که در حال ساختن آن‌ها است. بیایید بیشتر با ۱۰ ابرپروژه دبی آشنا شویم که آینده این شهر را تغییر خواهند داد.

    ۱. فرودگاه بین المللی آل مکتوم؛ بزرگ ترین فرودگاه جهان


    «فرودگاه بین المللی آل مکتوم» (Al Maktoum airport) برای اهالی دبی و مسافران قدیمی این شهر نام آشنایی است: البته این فرودگاه در بین اهالی و مسافرین به «فرودگاه دور» معروف بود؛ چراکه  دسترسی به آن سخت بود. هر چیزی که درباره این فرودگاه در ذهن دارید را دور بریزید. فرودگاه آل مکتوم به زودی بزرگ‌ترین و شاید پیشرفته‌ترین مرکز مسافرتی جهان خواهد شد و تا ۱۰ سال دیگر همه پروازهای دبی از این فرودگاه انجام خواهد شد. با پایان اجرای طرح توسعه فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم، این فرودگاه ۵ برابر بزرگ‌تر از فرودگاه بین‌المللی دبی (DXB) خواهد شد. فرودگاه آل مکتوم که حالا به آن فرودگاه آینده می‌گویند، آنقدر بزرگ است که به آن لقب «شهری در داخل یک شهر» داده‌اند و می‌توانید در داخل آن با یک مونوریل اختصاصی سفر کنید. فرودگاهی با جنگل‌های کوچک که هیچ صفی برای مسافران وجود ندارد.

    فرودگاه بین المللی آل مکتوم

    ۲. بازسازی سواحل الممزر و جمیرا؛ چهره ای نو از سواحل دبی

    سواحل «الممزر» (Al Mamzar) و «جمیرا» (Jumeirah) دو تا از محبوب‌ترین و لوکس‌ترین سواحل دبی هستند که همیشه پاتوق گردشگران است. حالا قرار است این دو ساحل زیبا و محبوب در پروژه‌ای با هزینه ۳۵۵ میلیون درهم بازسازی شوند.

    در این پروژه که ۱۸ ماه طول می‌کشد، محوطه این سواحل درختکاری خواهد شد. همچنین یک پل عابرپیاده شناور روی آب ساخته خواهد شد که چندین سکوی معلق روی آب را به‌هم وصل خواهد کرد. روی برخی از این سکوها رستوران‌ها و کافه‌های زیبا مستقر خواهند شد تا از مسافران پذیرایی کنند. مسیرهای دوچرخه‌سواری و پیاده‌ر‌وی هم از دیگر بخش‌هایی است که به این دو ساحل اضافه خواهد شد.

     بازسازی سواحل الممزر و جمیرا؛ چهره ای نو از سواحل دبی

    ۳. دبی ریفز؛ بزرگ‌ترین طرح حفاظت از حیات دریایی

    طرح «دبی ریفز» (Dubai Reefs) یا صخره های دریایی دبی، فراتر از یک پروژه زیست‌محیطی معمولی است. این طرح بزرگ‌ترین ابتکار حفاظت از دریا در جهان است که قرار است بیش از ۴۰۰ هزار مترمکعب صخره دریایی یا همان آبسنگ را در آب‌های دبی ایجاد کند. نکته مهم اینجا است که دبی ریفز قرار است یک آزمایشگاه زنده شناور برای اکوتوریسم باشد؛ این آزمایشگاه زنده شناور شامل امکانات مسکونی، پذیرایی، خرده‌فروشی، آموزشی و تحقیقاتی خواهد بود. 

    دبی ریفز؛ بزرگ‌ترین طرح حفاظت از حیات دریایی


    ۴. جبل علی پالم؛ تولد یک جزیره شگفت‌انگیز

    حتما بارها درباره جزایر مصنوعی دبی شنیده‌اید. «پالم جبل علی» (Palm Jebel Ali) یک مجمع‌الجزایر مصنوعی به شکل نخل است که قرار است در دبی ساخته شود. این مجمع‌الجزایر زیبا با آبشارهای خیره‌کننده، فضاهای سرسبز و تجربه‌های آبی منحصربه‌فرد، حدود ۱۱۰ کیلومتر خط ساحلی جدید به دبی اضافه می‌کند. پس از تکمیل این پروژه، پالم جبل علی خانه حدود ۳۵ هزار خانواده خواهد بود تا از یک زندگی لوکس در کنار ساحل لذت ببرند.

     جبل علی پالم؛ تولد یک جزیره شگفت‌انگیز

    ۵. برج دبی کریک؛ برجی با یک میدان رقصنده

    اگر برج خلیفه، به داشتن فواره دبی می‌بالد، «برج دبی کریک تاور» (Dubai Creek Tower) پس از اتمام پروژه، یک میدان ویژه خواهد داشت که ترکیبی از «آب، رنگ و آتش» است و قرار است نمایشی سحرانگیز را به نمایش بگذارد. هنوز معلوم نیست که برج دبی کریک، که در منطقه دبی کریک هاربر (Dubai Creek Harbour) قرار دارد قرار است از برج خلیفه بلندتر باشد یا نه.

    برج دبی کریک؛ برجی با یک میدان رقصنده

    ۶. دبی مال؛ پیش به‌سوی بزرگ تر شدن

    اگر فکر می‌کنید «دبی مال» (Dubai Mall)به اندازه کافی بزرگ است و دیگر نمی‌تواند بزرگ‌تر شود، باید مطلع شوید که اخیرا یک طرح توسعه ۱.۵ میلیارد درهمی برای این مقصد خرید رونمایی شده است. اگر این پروژه اجرا شود، این مرکز خرید میزبان ۲۴۰ فروشگاه لوکس جدید، رستوران و کافه خواهد شد.

    دبی مال

    ۷. فرودگاه های عمودی برای ماشین های پرنده

    ساکنان امارات متحده عربی می‌توانند از سال ۲۰۲۵ میلادی سوار تاکسی‌ها و اتومبیل‌های پرنده شوند. حالا این همه ماشین پرنده قرار است کجا بنشینند و پرواز کنند؟ مسئولین دبی برای حمایت از این شیوه حمل و نقل پایدار و آینده‌نگر، در پی ساخت چند فرودگاه عمودی هستند. به‌نظر می‌رسد ایستگاه‌های تاکسی‌های پرنده جایی نزدیک فرودگاه بین‌المللی دبی و هتل معروف «آتلانتیس پالم» خواهند بود.

    فرودگاه های عمودی برای اتومبیل های پرنده

    ۸. برج عزیزی؛ دومین برج بلند جهان

    «برج عزیزی» (Burj Azizi) که در خیابان محبوب شیخ زاید و در مرکز تجارت جهانی دبی (World Trade Centre ) ساخته می‌شود تا سال ۲۰۲۸ میلادی افتتاح خواهد شد. طبق گفته سازندگان این سازه، برج عزیزی پس از ساخت، دومین برج بلند جهان خواهد بود! این برج قرار است شامل یک مرکز خرید عمودی، اقامتگاه‌های لوکس، یک هتل ۷ ستاره و یک سکوی تماشا باشد.

    برج عزیزی؛ دومین برج بلند جهان

    ۹. برج الوصل؛ برجی سبز و دوستدار محیط زیست

    «برج الوصل» (Al Wasl Tower) دیگر برج در حال ساخت دبی است که قرار است به لیست آسمان‌خراش‌های دبی اضافه شود. آنچه که این برج ۳۰۲ متری را از سایر برج‌ها متمایز می‌کند، تمرکز آن بر پایداری است. در ساخت نمای برج از خاک رس و سرامیک لعابدار استفاده شده است که باعث ایجاد یک سایه خنک می‌شود، استفاده از نیروی خنک‌کننده باد و هدایت غیرمستقیم نور روز به اعماق ساختمان، ازجمله این نکات زیست‌محیطی است.

    برج الوصل؛ برجی سبز و دوستدار محیط زیست

    ۱۰. غاف وودز؛ جنگلی در قلب دبی

    «غاف وودز» (Ghaf Woods) یا «جنگل غاف» قرار است اولین جنگلی باشد که در دل دبی رشد می‌کند. این پروژه وسیع زمینی به مساحت ۷۳۸ هزار متر مربع در نزدیکی بزرگراه شیخ زاید و گلوبال ویلیج دبی را پوشش خواهد داد. این پروژه که قرار است تا سال ۲۰۳۱ میلادی پایان یابد، بیش از ۷ هزار واحد مسکونی در دل جنگل خواهد داشت تا ساکنان بتوانند از چشم اندازهای خیره کننده این اکوسیستم جنگلی لذت ببرند.

    غاف وودز؛ جنگلی در قلب دبی

    پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

    ۱۰ تا از بهترین هتل های راس الخیمه در سال ۲۰۲۴ | عکس، آدرس و لوکیشن

    مطالب مرتبط