رسانه قطبنما: اگر اهل داستان باشید، حتما نام شهرزاد قصهگو را در افسانه هزار و یک شب شنیدهاید؛ افسانهای شیرین که داستانهای مختلفی دارد و ماجرای علاءالدین و چراغ جادو و همچنین سندباد از معروف ترین داستانهای آن است.
اگرچه در این داستانها ردپایی از شهر دبی یا حتی کشور امارات نیست اما این شهر تصمیمگرفته تا داستان علاءالدین و سندباد را در قالب یک پروژه تفریحی ۱۵ میلیارد دلاری به واقعیت تبدیل کند!
شهر علاءالدین (Aladdin City) یکی از جدیدترین پروژههای تفریحی و تجاری شهر دبی است که قرار بود تا نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی افتتاح شود، اما با شیوع همهگیری کرونا و بهوجودآمدن مشکلات فراوان در زنجیره تامین جهانی، کار ساخت این ابرپروژه نیز برای چند سال به تاخیر افتاد.
شهر جادویی علاءالدین دبی، درست همانند شهرزاد قصهگو مسحورکننده است و در قلب یکی از بنادر تاریخی دبی قرار گرفته و قرار است میراث دریانوردی اماراتیها و فرهنگ عربی را زنده نگاه دارد. بیایید ببینیم این شهر کجاست و چه ویژگیهایی دارد.
شهر علاءالدین کجاست؟
ایده اولیه پروژه شهر جادویی علاءالدین در دبی، در سال ۲۰۱۴ میلادی با الهام از داستانهای علاءالدین و سندباد شکل گرفت و سال ۲۰۱۶ میلادی بود که کلنگ ساخت این شهر جادویی با حالوهوای عربی در منطقه خور دبی یا همان نهر دبی به زمین خورد و هنوز هم ادامه دارد.
اگر به دبی سفر کرده باشید حتما میدانید نهر دبی در بخش قدیمی این شهر قرار گرفته و دبی را به دو بخش «دیره» (Deira) و «بر دبی» (Bur Dubai) تقسیم کرده است؛ منطقهای ساحلی که هنوز هم میتوانید ساختمانهای قدیمی، تردد قایقهای سنتی عربی و تکاپوی تجار محلی را در آن ببینید.
پروژه شهر جادویی علاءالدین شامل سه برج است که این برجها شبیه چراغ جادوی علاءالدین طراحی شدهاند و بیننده را به یاد معماری اصیل عربی میاندازند؛ فانوسهای عربی شیشهای با طرحهای مشبک طلایی و مشکی.
این سه برج بهوسیله پلهای مجهز به تهویه مطبوع بههم متصل میشوند تا بازدیدکنندگان بتوانند بهراحتی بین برجها تردد کنند. شکل پلها نیز برگرفته از تصاویر حیوانات افسانهای در داستانهای هزارویک شب مثل اژدها، مارها و دیگر موجودات عجیبوغریب است.
در ورودی این مجموعه یک ساختمان ۸ طبقه قرار دارد که به برج شماره یک متصل شده و این برج قرار است یک هتل ۲۷ طبقه باشد. از برج شماره یک میتوانید خود را به برج شماره ۲ برسانید که یک هتل آپارتمان ۱۹ طبقهای خواهد بود. برج شماره سه هم یک ساختمان اداری ۱۸ طبقه است. در نهایت هر سه برج با پلهای معلق به یک پارکینگ ۱۰ طبقه متصل خواهند شد.
مقامات دبی هنوز اعلام نکردهاند که کار ساخت این ابر پروژه چه زمانی به پایان خواهد رسید.
نکتهای که در این پروژه بزرگ بیشتر جلب توجه میکند، این است که مقامات این کلانشهر برای توسعه گردشگری این مقصد جهانی همزمان با در نظر گرفتن پروژههای آیندهنگرانهای همچون Downtown Circle، نیمنگاهی هم به تاریخ نهچندان بلند دبی داشته و قصد دارند تا با ساخت جاذبههای برخواسته از فرهنگ عربی و داستانها و افسانههای شرقی، ریشههای هویتی خود را نیز تقویت کرده و نظر گردشگران را جلب کنند.
بهگزارش شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)، دبی با حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد از بخش گردشگری در سال ۲۰۲۲ میلادی، پردرآمدترین مقصد شهری جهان شد و با اختلاف محسوسی، بالاتر از مقاصد اروپایی و امریکایی در رتبه اول ایستاد. برای اینکه بدانید این رقم تا چه اندازه بزرگ است، میزان هزینهکرد گردشگران در پاریس، بهعنوان یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری جهان، در سال ۲۰۲۲ میلادی کمتر از ۱۰ میلیارد دلار بود. همین آمار و ارقام نشان میدهد که چرا دبی در پی توسعه صنعت گردشگری خود است تا بتواند با مقاصد تراز اول گردشگری جهان رقابت کند.
این کلانشهر که در صنعت گردشگری و مهماننوازی جهانی، حرفای زیادی برای گفتن دارد و نمونه موفقی از توسعه گردشگری است، به این پیشرفت بسنده نکرده و قصد دارد به یکی از محبوبترین مقاصد جهان برای کار و زندگی نیز تبدیل شود؛ هدفی که دستیافتن به آن کار آسانی نیست اما تجربه یک دهه اخیر در توسعه دبی نشان میدهد، با داشتن یک برنامه آیندهمحور و استفاده از تجارب موفق جهانی آنقدرها هم دور از دسترس نیست.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: