رسانه قطبنما: معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مخالفت این وزارت را با دریافت نرخ دلاری بلیت هواپیما از مسافران خارجی اعلام کرد و از پیگیری جدی این موضوع خبر داد.
این اعلام موضع، بعد از انتشار خبر دونرخیشدن بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی و محاسبه ارزی آن برای اتباع غیرایرانی، صورت گرفت.
به گزارش ایسنا، اسماعیل برات، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی در این باره تصریح کرد: «بر اساس مقررات، دریافت وجوه از گردشگران داخلی و خارجی باید بر مبنای واحد پول ملی (ریال) باشد. دریافت دلار از گردشگران، نه تنها مبنای حقوقی ندارد، بلکه با اصول حقوق گردشگر و کد جهانی اخلاق همچون «عدم تبعیض» در تعارض است.»
او، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را بهعنوان دستگاه متولی قانونی امر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه صنعت گردشگری در کشور عنوان و تصریح کرد: «بر اساس مفاد بند ۴ سند راهبردی توسعه گردشگری، وزارت راه و شهرسازی (سازمان هواپیمایی کشوری) موظف است سیاستهای حمایتی را در حوزه قیمتگذاری حملونقل هوایی تعیین کند و زیرساختهای حملونقل مسافری خود را با لحاظ سیاستهای توسعه صنعت گردشگری اجرا کند.»
برات با اشاره به لزوم حمایت از بخش خصوصی و مخالفت قاطع تشکلهای گردشگری با این موضوع، افزود: «دو نرخیشدن بلیت هواپیما به لحاظ تخصصی توجیه ندارد و تبعیض علیه گردشگران خارجی، موجب نارضایتی مسافران و تغییر مقصد آنها خواهد شد. علاوه بر این، هزینه حملونقل داخلی، قیمت سوخت، نیروی انسانی و موادغذایی، بر مبنای قیمتهای جهانی نیست و بر مبنای نرخ واحد پولی ملی محاسبه میشود.»
معاون نظارت و ارزیابی معتقد است دو نرخی شدن حملونقل هوایی، باعث میشود تا سایر کسبوکارها مانند رستورانها، صنایع حملونقل زمینی، صنایعدستی، تاکسی فرودگاه و... هم بخواهند کالا و خدمات خود را بهازای دریافت دلار یا یورو به گردشگران خارجی ارائه دهند.
آخرین اخبار صنعت حملونقل هوایی را در وبسایت «رسانه قطبنما» بخوانید.