رسانه قطبنما: ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی یکی از قطبهای هوایی خاورمیانه و جهان است. این امارت مدرن و لوکس، خانه دومین فرودگاه بزرگ امارات و یکی از موفقترین شرکتهای هواپیمایی جهان، یعنی هواپیمایی اتحاد، است.
فرودگاه بینالمللی ابوظبی میزبان بزرگترین شرکتهای هواپیمایی دنیا است و میتوانید از این امارت خود را به هر ۵ قاره جهان برسانید. چه مقصد سفرتان ابوظبی باشد و چه بخواهید از امکانات و خدمات این امارت برای سفر به سایر نقاط جهان استفاده کنید، این مطلب برای شما است. در این مطلب به سراغ شرکتهای هواپیمایی و فرودگاههای ابوظبی خواهیم رفت تا بیشتر با امکانات و خدمات سفرهای هوایی این مقصد جذاب آشنا شویم.
آشنایی با شرکت های هواپیمایی ابوظبی
فرودگاه بین المللی ابوظبی میزبان چندین شرکت هواپیمایی بینالمللی است که هر هفته از مقاصد مختلف در سراسر جهان به این مقصد پرواز میکنند. در این بین دو شرکت هواپیمایی «اتحاد» و «ویز ایر» شرکتهای هواپیمایی ملی ابوظبی و امارات متحده عربی هستند که خدمات ویژهای به مسافران مقصد ابوظبی ارائه میدهند.
اتحاد ایرویز؛ یکی از برترین شرکت های هواپیمایی جهان
شرکت هواپیمایی «اتحاد ایرویز» (Etihad Airways) شرکت هواپیمایی ملی امارات متحده عربی است. این ایرلاین که متعلق به دولت ابوظبی است، همواره در بین بهترین شرکتهای هواپیمایی جهان قرار دارد و جوایز متعددی را کسب کرده است. هواپیمایی اتحاد در سال ۲۰۲۴ میلادی رتبه هشتمین شرکت هواپیمایی برتر جهان را کسب کرده است.
اتحاد که در سال ۲۰۰۳ میلادی تاسیس شده است، بیش از ۱۲۰ ناوگان هوایی دارد که آن را در زمره جوانترین و پیشرفتهترین ناوگانهای هوایی جهان قرار میدهد. این ایرلاین در حال حاضر به ۱۰۰ مقصد در سراسر جهان، خدمات پروازی ارائه میدهد. اتحاد همواره خودش را به عنوان یک دوستدار محیطزیست معرفی میکند و با کاهش مصرف سوخت در هواپیماها، کاهش مصرف پلاستیک در حین پرواز و غیره در تلاش است تا سهم خود را در کاهش آلودگی زمین ادا کند.
هواپیماهای اتحاد با ارائه انواع گزینهها، صندلیهای راحت با طراحی هوشمندانه، جدیدترین سرگرمیها و غذاهای خوشمزه یکی از بهترین شرکتهای هواپیمایی برای سفرهای هوایی است.
ویز ایر؛ ایرلاین محبوب و ارزان ابوظبی
شرکت هواپیمایی ارزانقیمت «ویز ایر» (Wizz Air) یک شرکت اروپایی است که در زمینه حملونقل هوایی ارزانقیمت فعالیت میکند. این شرکت از سال ۲۰۲۱ میلادی فعالیت خود را در امارت ابوظبی با نام «ویز ایر ابوظبی» آغاز کرده است.
ویز ایر ابوظبی متعلق به شرکت ویز ایر و هلدینگ توسعه ابوظبی است و شبکه پروازی گستردهای به اروپا، آسیا و آفریقا انجام میدهد. این شرکت هواپیمایی مقرونبهصرفه، هر ساله در حال گسترش شبکه پروازی خود است و همواره مسیرهای پروازی جدیدی را به مسافران ابوظبی ارائه میکند.
فرودگاه های ابوظبی
امارت ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی است. شهر ابوظبی نیز مرکز امارات ابوظبی است. امارت ابوظبی در مجموع ۵ فرودگاه دارد که در شهرهای مختلف این امارات پراکندهاند:
۱. فرودگاه بینالمللی شیخ زاید واقع در شهر ابوظبی
۲. فرودگاه بینالمللی العین (Al Ain International Airport) واقع در شهر العین
۳. فرودگاه اگزکیوتیو البطین (Al Bateen Executive Airport) در ۱۰ کیلومتری ابوظبی
۴. فرودگاه صیر بنی یاس (Sir Bani Yas Airport) واقع در جزیره صیر بنی یاس
۵. فرودگاه دلما (Delma Airport) واقع در جزیره دلما
در بین این ۵ فرودگاه، فرودگاه بینالمللی شیخ زاید، که پیش از این با نام فرودگاه بینالمللی ابوظبی شناخته میشد، مشهورترین و بزرگترین فرودگاه ابوظبی و دومین فرودگاه امارات متحده عربی است. بیایید بیشتر با امکانات فرودگاه بینالمللی شیخ زاید ابوظبی آشنا شویم.
فرودگاه بین المللی شیخ زاید؛ دومین فرودگاه بزرگ امارات
«فرودگاه بین المللی شیخ زاید» (The Zayed International Airport) با کد یاتا «AUH» دومین فرودگاه بزرگ امارات متحده عربی و یکی از قطبهای فرودگاهی در حال رشد در جهان است. این فرودگاه تا بهامروز چندین بار برنده جایزه بهترین فرودگاه خاورمیانه شده است. این فرودگاه در حال حاضر به بیش از ۱۲۰ مقصد در سراسر جهان خدمات پروازی ارائه میدهد و ۵۰ شرکت هواپیمایی بینالمللی در آن فعالیت میکنند.
فرودگاه بینالمللی شیخ زاید که در سال ۱۹۸۲ میلادی ساخته شده است، پیش از این با نام «فرودگاه بینالمللی ابوظبی» شناخته میشد. این فرودگاه در حال حاضر با ساخت یک ترمینال جدید، قابلیت میزبانی از ۴۵ میلیون مسافر در سال را دارد. چکاین خودکار، سرویس هوشمند تحویل بار، سالنهای استراحت کمنظیر، هتلها، رستورانها و مراکز خرید تنها بخشی از امکانات این فرودگاه است.
فرودگاه ابوظبی کجاست
فرودگاه بین المللی شیخ زاید در فاصله ۱۷ کیلومتری مرکز ابوظبی و درست روبروی پروژه شهر مصدر (Masdar City) واقع شده است. فاصله کوتاه فرودگاه تا مرکز شهر ابوظبی سبب شده است تا مسافران بهراحتی با اتوبوس، تاکسیها و حتی خدمات راننده خصوصی به فرودگاه دسترسی داشته باشند.
ترمینال های فرودگاه بین المللی شیخ زاید
تا قبل از سال ۲۰۲۳ میلادی فرودگاه شیخ زاید ابوظبی سه ترمینال با نامهای ترمینال ۱، ترمینال ۲ و ترمینال ۳ داشت. نوامبر ۲۰۲۳ میلادی بود که ترمینال جدید فرودگاه بینالمللی ابوظبی، با نام ترمینال A افتتاح شد. این ترمینال که ظرفیت میزبانی از ۱۱ هزار مسافر در ساعت را دارد، ظرفیت فرودگاه ابوظبی را به ۴۵ میلیون مسافر در سال ارتقا داد.
در حال حاضر همه پروازهای فرودگاه ابوظبی از ترمینال A انجام میشود. ترمینال ۱ و ۲ این فرودگاه بهطور کامل تعطیل شدهاند و ترمینال ۳ نیز بهعنوان ترمینال پشتیبان فعالیت میکند. ترمینال A چندین سالن پذیرایی، فروشگاههای خردهفروشی، رستورانها، کافهها، و هتل را در خود جای داده است. این ترمینال همچنین یکی از پیشرفتهترین ترمینالهای مسافربری جهان است که از فناوریهایی مثل تشخیص چهره، چکاین خودکار (Self Check-In)، تحویل بار خودکار (Self Bag Drop)، ثبت نام الکترونیکی (E-Registration) و غیره یک سیستم سفر هوشمند پیادهسازی کرده است تا مسافران از انتظار در صفهای طولانی اجتناب کنند.
سالن های اختصاصی فرودگاه بین المللی شیخ زاید
فرودگاه بینالمللی شیخ زاید علاوهبر سالنهای انتظار عمومی، چندین لانژ اختصاصی نیز دارد تا به مسافران خدمات متمایزی ارائه کند. فهرست این سالن ها عبارت است از:
لانژ دایموند
لانژ دایموند (Diamond Lounge) که در ترمینال A قرار دارد بهصورت ۲۴ ساعته فعالیت میکند. این سالن با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی مسافران، طیف وسیعی از خدمات و امکانات رفاهی مثل چکاین یا چکاوت، تحویل بار و غیره را ارائه میدهد.
لانژ پرل
لانژ پرل (Pearl Lounge) نیز در ترمینال A قرار گرفته است و بهصورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه میدهد. رستوران، بار، سالن خانواده، اتاقهای جلسات، اتاقهای خصوصی، امکانات حمام، اتاق پرستاری، نمازخانه و اتاق سیگار از دیگر امکانات این سالن است.
لانژ پریمیوم یواس اتحاد
لانژ پریمیوم یواس اتحاد (Etihad US Premium Lounge) ویژه مسافران پروازهای فرستکلاس و بیزینس کلاسی است که از فرودگاه بینالمللی شیخ زاید به ایالات متحده سفر میکنند. این لانژ از ساعت ۱۰:۳۰ الی ۲۳:۳۰ میزبان مسافران است.
لانژ اتحاد ایرویز بیزینس کلاس
لانژ اتحاد ایرویز بیزینس کلاس (Etihad Airways Business Class Lounge) ویژه مسافران هواپیمایی اتحاد است که با پروازهای فرستکلاس و بیزینس کلاس سفر میکنند. رستوران شیک «لیوان» (Liwan)، سالن استراحت مطالعه شرق و غرب (East and West Study)، اتاقهای خصوصی با تخت و مبلمان، اتاق خانواده با انواع اسباببازی و کتاب، اتاق بازی با انواع بازیهای رومیزی و دیجیتالی، بار و غیره تنها برخی از امکانات این سالن است.
لانژ فرست کلاس اند اسپا اتحاد ایرویز
لانژ فرست کلاس اند اسپا اتحاد ایرویز (First Class Lounge And Spa) تنها به مسافران پروازهای فرست کلاس و برخی پروازهای بیزینس کلاس اتحاد ایرویز اختصاص دارد. رستوران، بار شکلات، سوئیتهای خصوصی و سالن های عمومی برخی از خدمات این سالن ویژه است.
دسترسی به فرودگاه بین المللی شیخ زاید
سرویس حملونقل عمومی قوی فرودگاه بینالمللی شیخ زاید، دسترسی به این فرودگاه را برای مسافران ورودی و خروجی آسان کرده است. راههای مختلف دسترسی به فرودگاه عبارت است از:
- اتوبوس: اتوبوسهای متعددی از نواحی مختلف ابوظبی به فرودگاه بینالمللی شیخ زاید مسافر جابهجا میکنند. اگر میخواهید با اتوبوس به فرودگاه ابوظبی بروید یا از فرودگاه خود را به شهر ابوظبی برسانید باید سراغ اتوبوسهای خطوط الزاهیه (Al Zahiyah - A1)، خلیفه استریت ( Khalifa Street - A2)، امبیزد سیتی باس استیشن (MBZ City Bus Station - A10)، کارگو ترمینال ( Cargo Terminal A15)، الشهاما باس استیشن (Al Shahama Bus Station - A40)، خلیفه سیتی (Khalifa City - K4) بروید.
- تاکسی: آسانترین و سریعترین راه برای حملونقل به فرودگاه بینالمللی ابوظبی، تاکسی است. تاکسیهای فرودگاه ابوظبی همیشه در مقابل ترمینال A مشغول سرویسرسانی هستند.
- سرویس راننده اتحاد: اگر مسافر هواپیمایی اتحاد هستید و بلیط پرواز فرست کلاس یا بیزینس کلاس دارید، میتوانید با رزرو سرویس «اتحاد شوفر اند کوچ» (Etihad chauffeur and coach) از خدمات راننده اتحاد رایگان برای ترانسفر به هر نقطه از ابوظبی استفاده کنید.
- اجاره خودرو: در ترمینال A فرودگاه بینالمللی شیخ زاید، ۵ شرکت اجاره خودرو قرار دارند که خودروهای متنوعی را برای اجاره پیش روی شما میگذارند.
سرویس شاتل فرودگاه بین المللی شیخ زاید به دبی
اگر قصد دارید از ابوظبی به دبی بروید میتوانید از فرودگاه شیخ زاید سوار سرویسهای شاتل فرودگاه شوید که یکراست شما را به ایستگاه اتوبوس مرکز خرید ابن بطوطه در دبی میبرند. این سروسها در مسیر بازگشت نیز مسافران را از همین ایستگاه اتوبوس به فرودگاه شیخ زاید میرسانند. اتوبوسهای شاتل بهصورت ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته مشغول به فعالیت هستند و هر نیمساعت یکبار حرکت میکنند.
خرید در فرودگاه بین المللی شیخ زاید
اگر شما هم از علاقهمندان خرید از فروشگاههای بدون عوارض یا همان دیوتی فری (Duty Free) هستید، حتما در ابوظبی دیوتی فری (Abu Dhabi Duty Free) گزینههای جذابی را برای خرید پیدا خواهید کرد. از عطر گرفته تا ساعت، جواهرات، سوغاتی، اسباببازی و سایر محصولات از برندهای بینالمللی و محلی، در فروشگاههای فرودگاه بینالمللی ابوظبی میتوانید هر سوغاتی که دوست دارید را تهیه کنید. علاوهبر دیوتی فری ابوظبی، این فرودگاه دهها بوتیک و فروشگاه دارد که محصولات متنوعی را ارائه میکنند.
اقامت در فرودگاه ابوظبی
اگر قصد اقامت در فرودگاه بینالمللی شیخ زاید را دارید، باید سری به هتل «AUHotel» بزنید. این هتل ۳ طبقه که اوایل سال ۲۰۲۴ میلادی افتتاح شده است، در قلب فرودگاه شیخ زاید و در فاصله ۱۰ دقیقهای از جزیره محبوب یاس قرار دارد. هتل فرودگاه ابوظبی ۱۳۸ اتاق و سوئیت و یک رستوران و کافه دارد که بهصورت ۲۴ ساعته بهمهمانان خدمات ارائه میدهد. این هتل تنها ویژه مسافرین فرودگاه است و باید با ارائه مدرک پرواز اتاق رزرو کنید.
رستوران ها و کافه های فرودگاه بین المللی شیخ زاید
در فرودگاه بینالمللی شیخ زاید نگرانی از بابت غذا و نوشیدنی ندارید. این فرودگاه ۱۳ کافی شاپ و ۵ رستوران دارد که انواع نوشیدنیها و غذاهای بینالمللی و عربی را سرو میکنند. اغلب این کافهها و رستورانها در ترمینال A قرار دارند و بهراحتی قابل دسترس هستند.
امکانات عمومی فرودگاه بینالمللی شیخ زاید
فرودگاه شیخ زاید در کنار همه خدمات فوق، امکانات رفاهی دیگری مثل پارکینگ، نمازخانه، صرافی، دستگاه ATM، اتاق سیگار، کالسکه کودک، اتاق مادر و کودک، میزبان شخصی و دستیار ویژه معلولین دارد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: