۴ نکته برای افزایش فروش آژانس‌های مسافرتی در تابستان ۱۴۰۳

۴ نکته برای افزایش فروش آژانس‌های مسافرتی در تابستان ۱۴۰۳

رسانه قطبنما: فصل تابستان نزدیک است و باید خود را برای شروع موج بعدی سفرها آماده کنیم؛ تابستانی که به نظر می‌رسد پر مسافر خواهد بود. گزارش تاثیر اقتصادی ۲۰۲۴ شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) نشان می‌دهد اندازه بازار سفر و گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ میلادی با بیش از ۲۵ درصد رشد، به ۴۶۰ میلیارد دلار رسیده است. در این گزارش پیش‌بینی شده است که سفر و گردشگری در سراسر منطقه خاورمیانه در طول سال ۲۰۲۴ میلادی نیز به رشد خود ادامه خواهد داد و سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی خاورمیانه به ۵۰۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، در سال‌های اخیر با افزایش قیمت دلار، تمایل ایرانی‌ها به سفرهای خارجی به مقاصد دوردست کمتر شده است و حالا افراد بیشتری برای گذران تعطیلات راهی مقاصد باکیفیتی مثل دبی، استانبول، ابوظبی، راس‌الخیمه، مسقط و غیره می‌شوند که هم در فاصله کوتاهی از ایران قرار دارند و هم دریافت ویزای آن‌ها آسان‌تر است. در چنین شرایطی آژانس‌های مسافرتی و دیگر کسب‌وکارهای گردشگری که به‌دنبال فرصت‌های جدیدی برای رشد از نظر مقاصد، تنوع پکیج‌های پیشنهادی و اجرای طرح‌های جدید هستند، باید تابستان امسال را مغتنم بشمارند.

با این وجود، مسیر جلب نظر مسافران هیچ‌گاه هموار نیست و کسب‌وکارها از مشکلات اقتصادی گرفته افزایش هزینه تبلیغات، رقابت فشرده و تغییر سریع ترجیحات مسافران همیشه با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. راه‌حل همه این چالش‌ها نیز تمرکز روی نیازها و خواسته‌های منحصربه‌فرد مسافران و برقراری ارتباط با آن‌ها است؛ البته همه ما می‌دانیم که دانستن اینکه چه پیغامی برای چه مسافری ارسال شود کاری سخت است اما اگر درک درستی از علایق مسافران و مقاصد مورد علاقه‌شان داشته باشید، شانس بیشتری خواهید داشت.

رسانه تخصصی گردشگری PhocusWire به‌تازگی گزارشی از تجزیه‌وتحلیل نظرسنجی مسافران سراسر جهان منتشر کرده است. این گزارش نکات جذابی دارد که می‌تواند راهگشای کسب‌وکارهای مسافرتی باشد. اگر کسب‌وکار شما هم دغدغه جلب نظر مخاطبان را دارد و می‌خواهید تابستان پرفروشی داشته باشید، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.

۱. خرید پکیج سفر یک فرایند طولانی‌مدت است

فرآیند رزرو و خرید پکیج سفر مثل خرید‌های معمولی نیست؛ به‌ویژه اگر پای مقاصد لوکس مثل ابوظبی، مالدیو یا سفرهای اروپایی در بین باشد که مسافر ماه‌ها قبل شروع به برنامه‌ریزی می‌کند. بر اساس داده‌های PhocusWire حدود ۳۹ درصد از مصرف‌کنندگان، سفرهای داخلی را ۲ تا ۴ هفته و ۲۹ درصد ۵ تا ۱۲ هفته قبل از زمان سفر رزرو می‌کنند؛ این در حالی است که ۴۱ درصد مسافران گفته‌اند که سفرهای خارجی خود را ۱۲ هفته قبل از سفر رزرو می‌کنند

این بدان معنی است، که شرکت‌های مسافرتی باید بسیار جلوتر از فرآیند برنامه‌ریزی مشتریان شروع به کار کنند تا در زمان مناسب و در مکان مناسب حضور داشته باشند. درک این گرایش‌ها به ارائه‌دهندگان خدمات سفر کمک می‌کند تا فعالیت‌ها و پیشنهادات بازاریابی خود را متناسب با عادت‌های رزرو گروه‌های سنی مختلف تنظیم کنند.

۲. مسافران از منابع مختلفی تحقیق می‌کنند

۴ نکته برای فروش موفق آژانس‌های مسافرتی در تابستان ۱۴۰۳

بخش عمده ای از زمان صرف شده در فرآیند رزرو سفر که پیش از این به آن اشاره کردیم، انجام تحقیق درباره مقصد است؛ سوالاتی مثل کجا برویم، چطور به آنجا برویم، کجا بمانیم و چه کار کنیم. دانستن اینکه مسافران کجا این تحقیق را انجام می‌دهند به برندهای مسافرتی کمک می‌کند مخاطبان خود را پیدا کنند و بر اساس جستجوی‌شان به آن‌ها پیام ارسال کنند. نتایج تحقیقات PhocusWire نشان می‌دهد مسافران اغلب از کانال‌های زیر درباره مقصد سفرشان تحقیق می‌کنند:

  • آژانس‌های مسافرتی آنلاین
  • سایت یا اپلیکیشن شرکت‌های مسافرتی
  • پیشنهادات خانواده و دوستان
  • سایت‌های بررسی‌ آنلاین
  • رسانه‌های اجتماعی

بر اساس این نظرسنجی، آژانس‌های مسافرتی آنلاین کانال اول مسافران برای رزرو است و رزرو مستقیم در رتبه بعدی قرار می‌گیرد.

۳. زمان مناسب برای تماس با مسافران بالقوه را پیدا کنید

۴ نکته برای فروش موفق آژانس های مسافرتی در تابستان

به‌موازات اینکه باید بدانید مسافران در کجا در حال تحقیق هستند، بسیار مهم است که بدانید چه زمانی باید به سراغ آن‌ها بروید و چه زمانی دست نگه دارید. به‌طور مثال نسل جوان از پیشنهادات ناگهانی سفر، چه از سمت برندها و چه آژانس‌های مسافرتی آنلاین، استقبال می کنند، اما افراد مسن معمولا به پیشنهادات ناگهانی با دیده شک و تردید می‌نگرند.

نتایج نظرسنجی PhocusWire نیز نشان می‌دهد ۵۴ درصد از افراد گروه سنی ۶۵ تا ۷۴ سال به ایمیل‌ها یا پیام‌های ناخواسته یا پیشنهادات اینترنتی اعتماد ندارند، در حالی که این رقم بین افراد ۱۸ تا ۲۴ سال تنها حدود ۲۳ درصد است.

این آمار یک پیام واضح دارد؛ اعتمادسازی و ارتباطات شخصی‌سازی شده در هنگام هدف قراردادن جمعیت میانسال و مسن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. علاوه‌بر این، داده‌ها نشان می‌دهد که در همه گروه‌های سنی، ارتباط مستقیم برندهای مسافرتی با مسافران در مقایسه با پیشنهاداتی که آژانس‌های مسافرتی آنلاین می‌دهند، قابل اعتمادتر است.

۴. ابزارهای جدید ارتباطی با مسافران را پیدا کنید

درست چهارسال پس از تصمیم اپل، حالا گوگل قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، کوکی‌های شخص ثالث را حذف کند. کوکی‌های شخص ثالث اهمیت زیادی برای کسب‌وکارها دارد و بسیاری از وب‌سایت‌ها از این کوکی‌ها برای ردیابی فعالیت کاربران استفاده می‌کنند.

بدون‌شک از بین‌رفتن کوکی‌های شخص ثالث به صنعت سفر و بسیاری از کسب‌وکارها در سراسر جهان ضربه خواهد زد. بسیاری از بازاریابان گردشگری و هتلداری از این کوکی‌ها برای هدف‌گیری مجدد و حفظ توجه مشتریان استفاده می‌کردند و حالا چند ماه دیگر، این امکان مهم و سرنوشت‌ساز در دسترس نخواهد بود. در چنین شرایطی باید از همین‌حالا به‌دنبال جایگزین‌ باشید تا ارتباط خود را با مسافران بالقوه از دست ندهید.

از تغییر عادات مصرف‌کننده تا فناوری‌هایی که با سرعت در حال تکامل هستند، بازاریابان گردشگری همیشه با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند. تیم‌های بازاریابی باید با توجه کامل به این چالش‌ها و در نظر گرفتن مواردی مثل اهمیت قیمت، علایق مسافران، تمایل به دریافت خدمات و پیام‌های شخصی‌سازی شده و همچنین رشد سریع تکنولوژی که به‌سرعت بازار را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد، استراتژی‌های خود را تدوین کنند. 

به‌نظر شما تابستان ۱۴۰۳ فصل پر سفری خواهد بود؟ شما چه استراتژی برای افزایش فروش خود دارید؟

اخبار و مقالات گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط