تکنیک‌های موثر در تبلیغات

بهره گیری از شوخ طبعی در تبلیغات + ویدیو

بهره گیری از شوخ طبعی در تبلیغات + ویدیو

ارغوان اسعدی/ مدرس و مشاور هتلداری


همه ما اطراف خود، دوستان و آشنایانی داریم که «شوخ طبعی» به عنوان خصلتی منحصر بفرد، آن‌ها را در میان جمع متمایز کرده است. شوخ طبعی و ماهیت طنازی آن، به همان اندازه که موجب تاثیرات خوب و شگرف در روابط اجتماعی می‌شود، در حوزه تبلیغات، معرفی محصول، مباحث ارتقای فروش و … هم موثر است. 

از آنجا که در هر تبلیغ، هدف انتقال یک پیام است، بهره‌گیری از شوخ طبعی در تبلیغات باعث می‌شود تا پیامی که به مخاطبان منتقل می‌کنید، معمولی نباشد!

با توجه به قدرت شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های بصری در حوزه تولید محتوا، استفاده از طنز در تبلیغات، به شرط رعایت خطوط قرمز ملی و فراملی، مورد استقبال عمومی قرار می‌گیرد.

ماهیت طنز، به عنوان یک عامل شاخص و جذاب، می‌تواند باعث وایرال شدن (نشر ویروسی)، باز نشر و اشتراک‌گذاری تبلیغات توسط مردم و کاربران شود.

شدت تاثیرگذاری طنز در جلب توجه مخاطب نیز، باعث به خاطر سپردن ویژگی خاص یک برند می‌شود. در این مطلب به چند نمونه‌ موردی در این زمینه اشاره خواهد شد.

شوخ طبعی هتل سوئیسی 

تبلیغات هتل سوئیسی

استفاده از شوخ طبعی به واسطه شعار تبلیغاتی و صرفاً در یک قاب تصویری محدود اما گویا، زمانی که بتواند پیام هدف را منتقل کند، اوج خلاقیت سازندگان و پردازندگان حوزه تبلیغات را می رساند. به خصوص زمانی که هدف از تبلیغ، نمایش یک برند در حوزه خدمات باشد و نه فقط معرفی یک محصول!

کاربرد شوخ طبعی در این موارد، به دلیل محدودیت‌ها و خلاصه‌شدن، احتمالاً سخت‌ترین حالت ممکن است.

مصداق بارز آن، تبلیغ فوق‌العاده «گروه هتل‌های ۵ ستاره دولوکس سوئیس» با شعار زیر است: 

«برخی از میهمانان حتی نمی خواهند که به خانه خود باز گردند!»

این هتل، با تلفیق شعار و تصاویر بامزه‌ای از مخفی‌شدن عجیب‌و‌غریب اشخاص در اتاق‌های هتل، بسیار هوشمندانه از طنز در تبلیغ برند خود بهره برده است.

تبلیغ طنز، رقبا را کنار می‌زند

یکی از ویژگی‌های مثبتی که اهل فن در مورد بهره‌گیری از شوخ طبعی در تبلیغات به آن اشاره می‌کنند، دامنه انعطاف و امکان پیوند آن با موضوعات مختلف است؛ ویژگی‌ای که باعث شده فراتر از حالت مرسوم و عرف، آنچه که باید را ابراز کند و به این واسطه، تاثیر خود را بر ذهن مخاطب می‌گذارد. 

به‌عقیده کارشناسان، هدف از تبلیغات همیشه صرفاً معرفی یک محصول جدید نیست، بلکه گاهی این هدف در رقابت با کالاهای مشابه، متقاعد کردن مخاطب برای انتخاب محصول یا خدمات و قرار دادن آن در سبد خرید اوست.

در همین راستا محصولات بهداشتی برند «Windex» در یکی از تبلیغات خود از یک شوخ طبعی خلاقانه استفاده کرده است. Windex در این تبلیغ که قهرمانان آن دو کلاغ هستند، سعی می‌کند تا جای خود را در میان مشتریان احتمالی محصول شیشه پاک‌کن در بازار‌های رقابتی با سایر محصولات و برندهای مشابه باز کند.

در ادامه ویدیوی تبلیغاتی این برند را می‌بینید:


بنز، پیروز در رقابت با عزرائیل!

از دیگر نمونه‌های جالب به کارگیری طنز در تبلیغات، یکی از تیزرهای تبلیغاتی «شرکت بنز» است. این شرکت یک ویدیوی کوتاه ساخت برای تاکید روی آیتم ترمز هوشمند (pre_safe) که جهت توقف اتومات خودرو در فواصل کم میان اتومبیل و هر گونه مانعی که پیش روی آن قرار دارد، تعبیه شده است. 

در این تیزر، رقابت بین عزرائیل که به شکار جان سرنشین اتومبیل آمده و امنیت بالای خودرو را با طنزی ظریف اما به یاد ماندنی تحت عنوان «مرگ بی مرگ» نمایش داده شده است.

در ادامه می‌توانید ویدیوی مربوط به این تبلیغ را ببینید:


چطور یک تبلیغ تکراری نمی‌شود؟ 

هیچ‌کس آگهی کسل‌کننده و طولانی را اگر نهایتاً یکبار ببیند، دیگر بیش از آن نخواهد دید. در نتیجه آن را به خاطر نمی‌سپارد و حتی در لیست سیاه خود قرار می‌دهد. اما روایت طنزآلود یک برند، مشتری را مسحور می‌کند و باعث تحریک حس کنجکاوی و پیگیری او می‌شود. 

محتوای خنده‌آور و شیطنت‌آمیز، محال است از ذهن مشتری پاک شود؛ چرا که خاص بودن، اغلب نتایجی دراز‌مدت و مانا در پی دارد. بنابراین، مخاطبان خود را نه همیشه، اما گاهی، بخندانید!

زیرا همانطور که نمی‌توان برای همیشه به یک جوک تکراری خندید، اما همه به یک لطیفه دست اول می‌خندند. بنابراین از ویژگی طنزپردازانه برای خلق آگهی‌های خلاقانه خود بهره ببرید تا حتی اگر تکرار می‌شوید، تکراری نشوید!

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

چطور کمپین گردشگری راه اندازی کنیم + ۸ گام عملی

مطالب مرتبط