رسانه قطبنما: محتوای ویدیویی! یکی از جذابترین ترندهای بازاریابی در یک دهه گذشته، که حتی در دوران بحران کرونا نیز کماکان به یکهتازی و نقشآفرینی خود در این عرصه ادامه داد.
بازاریابی ویدیویی (Video Marketing)، یکی از محبوبترین ترندهای بازاریابی در بازارهای جهانی است که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری نام آن را میشنویم. در این مطلب، به سراغ یکی از معتبرترین پلتفرمهای تولید محتوای ویدیویی که به بررسی و رصد بازاریابان فعال در این زمینه نیز پرداخته است، میرویم.
درباره وایزول
«وایزول» (Wyzowl)، یکی از شرکتهای پیشتاز در تولید محتوای ویدیویی در بازارهای جهانی است. وایزول توجه ویژهای به تاثیر بازاریابی ویدیویی بر مشاغل مختلف از جمله مشاغل گردشگری دارد و هر ساله نظرسنجی دقیقی را از وضعیت و موقعیت بازاریابان فعال در ویدیو مارکتینگ منتشر میکند. این شرکت در تحقیقات خود به تحلیل شاخصهایی همچون میزان استفاده مصرفکنندگان، بودجه اختصاص یافته، کانالهای توزیع و نظرات بازاریابان و مصرفکنندگان محتوای ویدیویی میپردازد.
نگاهی دقیق به نظرسنجیهای وایزول درباره با بازاریابی ویدیویی
هفتمین گزارش «وایزول» درباره بازاریابی ویدیویی در سال ۲۰۲۰، یکی از جالبترین و شگفتانگیزترین نتایج را علیرغم وجود همهگیری ویروس کرونا نشان میدهد. برخی از برجستهترین نکات آن عبارتند از:
- محتوای ویدیویی، بهعنوان یکی از ابزارهای اصلی بازاریابان «بی تو بی» (B2B) و «بی تو سی» (B2C)
- افزایش میزان تماشای محتوای ویدیویی آنلاین توسط مصرفکنندگان
- نقش موثر ویدیو مارکتینگ بر بازگشت سرمایه مشاغل گردشگری: بسیاری از بازاریابان با اشاره به افزایش میزان بازدید مصرفکنندگان از محتوای ویدیویی، ارتقای درک مخاطب و افزایش فروش، بازاریابی ویدیویی را یکی از راهکارهای موثر برای بازگشت سرمایه معرفی کردهاند.
- محتوای ویدیویی همراه جدانشدنی مصرفکنندگان در استفاده از برندهای تجاری: محتوای ویدیویی محصولات و خدمات یک برند تجاری، یکی از روشهای محبوب بازارایابی برای مصرفکنندگان است و سرمایهگذاری مشاغل گردشگری در تولید این نوع محتوا، قطعاً با استقبال زیادی از سوی مشتریان مواجه خواهد شد.
- تاثیر منفی همهگیری ویروس کرونا بر دنیای ویدیو مارگتینگ: شیوع جهانی کرونا با کاهش بودجهها ساخت، موجب توقف بسیاری از برنامههای تولید محتوای ویدیویی شده است.
آمار تحقیقات وایزول در رابطه با بازاریابی ویدیویی
بر اساس آمار منتشر شده، ویدیو مارکتنیگ تنها با ۲درصد افت نسبت به سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸-۱۳۹۷)، یکی از محبوبترین متدهای بازاریابی در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) شناخته شده است و چیزی حدود ۸۵درصد از بازاریابان از بازاریابی ویدیویی برای پیشرفت در بازارهای جهانی استفاده کردهاند.
همچنین، مصرفکنندگان و بازاریابان گردشگری و سایر صنایع پیشبینی میکنند که احتمالاً ۸۶درصد از جامعه بازاریابان در سال ۲۰۲۱، از بازاریابی ویدیویی بهعنوان یکی از متدهای شاخص در بازاریابی جهانی استفاده خواهند کرد.
علاوه بر این، ۹۳درصد از بازاریابان سال ۲۰۲۱، ویدیو مارکتینگ را بهعنوان یکی از مهمترین متدهای بازاریابی خود در بازارهای جهانی نام بردهاند. این آمار که با یک درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) همراه بود، بیشترین میزان ثبت شده از شروع نظرسنجیها در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴-۱۳۹۳) را نشان میدهد.
یکی از قابلتوجهترین آمار به نظرات مثبت بازاریابان درباره بازگشت سرمایه از طریق بازاریابی ویدیویی اشاره دارد. ۸۷درصد از بازارایان معتقدند که ویدیو مارکتینگ در سال ۲۰۲۱ ۰۱۴۰۰-۱۳۹۹)، نقش موثری بر بازگشت سرمایه در مشاغل گردشگری و سایر حوزههای تجاری ایفا خواهد کرد. جالب است بدانید که پیش از این تنها ۳۳درصد از بازاریابان در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴-۱۳۹۳)، به نقش موثر بازاریابی ویدیویی در بازگشت سرمایه باور داشتند. با این حال، رشد قابلتوجه این آمار بیانگر ارتقای درک بازاریابان در نحوه انتشار و استفاده از محتوای ویدیویی است.
همهگیری جهانی ویروس کرونا چه تاثیری بر بازاریابی ویدیویی داشت؟
در کنار همه آمار امیدبخشی که از نظرسنجیهای وایزول متشر شده است، اما آیا میتوان از تاثیر شیوع جهانی ویروس کرونا بر روند بازاریابی ویدیویی در جهان چشم پوشید؟ حدود ۹۱درصد از بازاریابان معتقدند که شروع همهگیری جهانی، ویدیو مارکتینگ را به یکی از ترندهای واجب و ضروری در بازاریابی مشاغل گردشگری و سایر صنایع تبدیل کرده است. همچنین، ۷۴درصد از بازاریابان به رونق بازاریابی ویدیویی در بازارهای جهانی خوشبین هستند. نظر بازاریابان درباره بودجه ویدیو مارکتینیگ در سالهای آینده چیست؟ حدود ۶۰درصد از بازاریابان از تغییر بودجههای ویدیو مارکتینیگ در سال آینده اطمینان دارند و از میان آنها، ۷۰درصد از بازاریابان اظهار داشتند که بودجه بیشتری را برای ارتقای متدهای ویدیو مارکتینگ برند خود اختصاص میدهند و برخلاف آنها ۳۰درصد باقیمانده نیز از کاهش بودجههای این ترند بازاریابی خبر دادند. همهگیری جهانی چه تاثیر بر مصرفکنندگان محتواهای ویدیویی داشته است؟ افزایش میزان بازدید آنلاین از محتواهای ویدیویی از جمله مواردی است که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم. ۶۸درصد از مصرفکنندگان تاثیر همهگیری بر افزایش بازدید محتواهای ویدیویی را تایید کردهاند و اکثریت آنها، چیزی حدود ۹۶درصد، معتقدند که آغاز همهگیری و قرنطینههای خانگی موجب شده است تا زمان بیشتری را بهصورت آنلاین در کانالها اجتماعی صرف کرده و تعداد بیشتری از محتواهای ویدیویی را تماشا کنند.
چشماندازهای قابلپیشبینی بازاریابی ویدیویی در سال ۲۰۲۱
همه نشانهها حاکی از آن است که میزان استفاده از ویدیو مارکتینگ و سرمایهگذاری در این ترند بازاریابی، با روندی رو به رشد در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) همراه خواهد بود. بهطوریکه ۹۹درصد از بازاریابان استفاده از متدهای بازاریابی ویدیویی را در سال ۲۰۲۱ ادامه خواهند داد و ۹۶درصد نیز قصد دارند بودجه ویدیو مارکتینگ برند خود را در سال ۲۰۲۱ حفظ یا افزایش دهند. برخی از مواردی که موجب موفقیت برندها در بازاریابی ویدیویی خواهد شد عبارتند از:
- ارتقای کیفیت محتوای ویدیویی
- برنامهریزی دقیق
- اجرای عالی ایدهها
نکتهای که در پایان این مطلب باید بار دیگر به آن اشاره کرد این حقیقت مهم است که همهگیری جهانی و قرنطینههای خانگی افراد، نهتنها تاثیر منفی بر بازاریابی ویدیویی در بازارهای جهانی نداشت؛ بلکه سرعت رشد و تولید محتواهای ویدیویی را ارتقا بخشید. یکی دیگر از نکات قابلتوجه آن است که این نتایج امیدبخش، حاصل یه دهه تلاش بازاریابان برای تولید محتوای باکیفیت و جلبتوجه مشتریان است که به نظر میرسد با قدرت هرچه تمامتر به فعالیت خود در بازارهای جهانی سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) ادامه خواهند داد. دیدی سفر هر دوشنبه به سراغ برترین ترندهای بازاریابی و روشهای افزایش فروش در صنعت گردشگری رفته تا بهروزترین آمار و اطلاعات را در اختیار فعالان این عرصه قرار دهد. در کنار این روشها دی دی سفر هر هفته در روزهای چهار شنبه یک استارتاپ گردشگری موفق و نوپا را معرفی کرده و از ایده تا آینده آن را مورد بررسی قرار میدهد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: