رسانه قطبنما اینبار نگاهی به راهکارها و فرصتهای شغلی برای سرمایهگذاری و کسب درآمد در صنعت سفر و گردشگری انداخته و با نگاهی موشکافانه به بررسی آنها میپردازد.
نگاهی به پیشینهی صنعت سفر و گردشگری
گزارشات «شورای جهانی سفر و گردشگری» (Wold Travel and Tourism Council) در رابطه با تاثیر اقتصادی صنعت سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸-۱۳۹۷)، خبر از نقش قابلتوجه این صنعت در چرخهی اقتصاد جهانی میدهد. برخی از مهمترین نتایج این گزارشات عبارتند از:
- سهم ۱۰/۴درصدی صنعت گردشگری از تولیدات ناخالص داخلی جهان
- وجود ۳۱۹ میلیون شغل در صنعت گردشگری و تشکیل ۱۰درصد از کل اشتغال جهانی
- از هر پنج شغل نوظهور در پنج سال گذشته، یک شغل متعلق به صنعت سفر و گردشگری است.
آمار موجود نشاندهده نقش مهم صنعت سفر و گردشگری در رشد و توسعهی اقتصادی کشورهای پیشرفته است. به همین دلیل بسیاری از دولتها برای بهبود اقتصاد خود، نگاهی ویژه به این صنعت دارند.
تفاوت بین «سفر» و «گردشگری»
تشخیص تفاوتهای میان این دو حوزه، برای بسیاری از مردم دشوار است، چراکه همپوشانی آنها و ارتباط تنگاتنگی که با یکدیگر دارند، این دو حوزه را بسیار به یکدیگر نزدیک کرده است. اهداف هر دو بخش، برآوردهکردن نیازهای مردم برای سفر و اقامت در مقاصد گردشگری است. با این حال، برای فهم دقیقتر مفاهیم آن، نگاهی به تعاریف کمپانی "Revfine"، پلتفرم علمی و جهانی صنعت مهمانیاری و سفر، میاندازیم.
-
گردشگری
بهطور کلی گردشگری، بهمعنای سفر به مکانی متفاوت برای اهداف تجاری و تفریحی است. اگر بخواهیم جزئیتر بیان کنیم، گردشگری عبارت است از سفر به محیطی دیگر برای اهداف تجاری و تفریحی و اقامت حداقل ۲۴ ساعت و حداکثر یک ساله در آن.
-
سفر
سفر، به جابهجایی از مکانی به مکان دیگر اشاره دارد و طیف گستردهای از اهداف مختلف را پوشش میدهد. انواع سفرها عبارتند از:
- سفرهای طولانیمدت
- سفرهای کوتاهمدت
- سفرهای خارج از کشور
- سفرهای داخلی
- حتی سفرهای رفت و برگشتی
- سفرهای یکطرفه
در آخر میتوان نتیجه گرفت که در صنعت گردشگری، افراد برای اهداف کاری یا تفریحی سفر کرده و حداقل بهمدت یک شب در مقصد خود اقامت میکنند. اما صنعت سفر، دامنهی وسیعتری داشته و مدتزمان بیشتری را برای اقامت افراد پوشش میدهد.
مهمترین بخشهای صنعت سفر و گردشگری
در یک دستهبندی کلی صنعت گردشگری را میتوان به چند شاخه ذیل تقسیم کرد: ۱- اقامتگاهها ۲- حملونقل ۳- تفریح و سرگرمی ۴- گردشگری غذا و نوشیدنی ۵- صنایع وابسته منظور از صنایع وابسته، صنایعی است که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم با صنعت گردشگری یا سفر یا هر دوی آنها ارتباط تنگاتنگی دارند. برخی از صنایع وابسته در صنعت گردشگری عبارتند از:
- شرکتهای فعال در زمینهی ارتقای کیفیت و شاخصههای صنعت سفر
- گروهی از مشاغل فعال در زمینه تقویت ارتباط میان مشتریان و تامینکنندگان
ایدههای سرمایهگذاری در صنعت سفر و گردشگری
سفر و گردشگری، یکی از منابع اصلی درآمد در کشورهای جهان است و سرمایهگذاری در این بخش بهمعنای دستیابی به هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم و سودآوری بیشتر است. در ادامه با ده فرصت سرمایهگذاری برتر در این صنایع آشنا خواهیم شد. ۱- راهنمای سفر و گردشگری ۲- تورهای سفارشی ۳- افتتاح فروشگاههای هدیه و سوغات ۴- تاکسیرانی و اتوبوسهای شاتل ۵- عکاسی ۶- خدمات پذیرش ۷- تحویل چمدان ۸- خشکشویی سلفسرویس ۹- قایقرانی و اجارهی قایق موتوری ۱۰- مشاور سفر و گردشگری
ارتباط، کلید طلایی موفقیت در صنعت گردشگری
صنعت سفر و گردشگری، ناگزیر به همکاری و مشارکت با شرکتهای مختلف «بی تو بی» (B2B) و «بی تو سی» (B2C) است. اما چگونه میتوان ارتباط میان این بخشها را آسانتر کرد؟ یکی از بهترین راههای تسهیل ارتباطات و افزایش بهرهوری در صنعت گردشگری، استفاده از تکنولوژی است. پلتفرم «تورپل» نمونه موفق یکی از همین ابزارهای فناوریمحور است که بر تسهیل ارتباط بین بخشهای مختلف صنعت گردشگری تمرکز دارد. تورپل با تقویت ارتباط میان زیرشاخههای اصلی صنعت گردشگری، موجب موفقیت، سودآوری بهتر و ارتقای تجربهی مشتریان میشود.
تورپل چیست و چگونه کار میکند؟
تورپل با بهرهمندی از هوش مصنوعی و بهینهسازی خدمات لجستیک، امکان ارتباط مستقیم میان اپراتورها با مسافران و سیستمهای رزرواسیون را فراهم میکند. این برنامه به مسافران اجازه میدهد تا بهدلخواه خود و تنها با چند کلیک ساده خدمات موردنظرشان را ثبت کرده و آنها را شخصیسازی کنند. در واقع اپلیکیشن با بهینهسازی عملیاتهای حوزهی سفر و گردشگری، موجب ارتقای تجربهی سفر مسافران میشود.
نحوهی تجزیهوتحلیل دادهها در برنامهی تورپل
پایه و اساس طراحی اپلیکشن تورپل، ایجاد روابط بهینه و حل مشکل ارتباط میان شرکتهای مدیریت مقصد گردشگری و تورگردانان با مسافران است. این اپلیکیشن دارای دو قسمت اصلی است:
- بخش مدیریت و اجرایی مختص تیم عملیاتی.
- بخش مسافران که افراد میتوانند توسط تورپل یا سایر اپلیکیشنهای پیامرسانی مانند تلگرام یا واتساپ با اپراتور خود در تماس باشند.
نقش تورپل در بهبود تجربه سفر مسافران و افزایش بهرهوری
بدون وجود صنعت حملونقل، شرایط سفر به اقصانقاط جهان، امکانپذیر نخواهد بود. حملونقل بهمعنای جابهجایی افراد از مکانی به مکانی دیگر است و طیف گستردهای از سفرها مانند سفرهای آبی، هوایی، زمینی و ریلی را شامل میشود. در همین راستا، یکی از مهمترین و کاربردیترین خدمات اپلیکشن تورپل، هماهنگی میان اعضای تیمهای عملیاتی ترانسفر فرودگاهی، لیدر، اپراتورها و مسافران است. کلیهی اطلاعات ضروی مسافر همانند شماره تماس، زمان ورود او به فرودگاه و محل ملاقات با میزبان، توسط اپراتور در برنامهی تورپل وارد شده و در هنگام ورود مسافر به فرودگاه، پیامهایی بهطور مشترک به مسافر و میزبان ارسال میشود. این برنامه با نشاندادن موقعیت مکانی و شمارهی تماس هر دو طرف، مسافر و میزبان را از ساعتها سرگردانی در فرودگاهها نجات میدهد. کمپانیهای ارائهدهنده خدمات پشتیبانی به گردشگران، آژانس های مسافرتی، سازمانهای گردشگری و تورهای مسافرتی، از دیگر صنایعی هستند که نقش بزرگی در رشد و توسعهی صنعت گردشگری و سفر ایفا میکنند. در اینجا میتوان بار دیگر به اهمیت نقش تورپل در برقراری ارتباط میان شرکتهای مدیریت مقصد گردشگری، تورگردانان و مسافران اشاره کرد و نقش موثر آن را در بهبود انجام عملیاتها و ارتقای تجربهی مسافران ارج شمرد.
برای آشنایی بیشتر با برنامهی تورپل و نقش آن در مشاغل حوزههای گردشگری، به مطلب «نقش تورپل در بهبود ساختار تجاری شرکت های مدیریت مقصد گردشگری» مراجعه کنید.
کلام آخر برنامهها و نرمافزارهای بهروز و پیشرفتهای همچون تورپل با ارائهی خدمات نوین و آسانسازی سفر برای گردشگران در جایجای صنعت سفر و گردشگری، همانند اقامتگاهها، سرویسهای حملونقل و خدمات تفریحی، فرصتهای بیشماری را برای کسب درآمد و سودآوری در اختیار مشاغل گردشگری قرار میدهند. برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری، ما را در وبسایت «رسانه قطبنما» دنبال کنید.