۵ راهکار کاربردی برای افزایش تقاضای سفر

۵ راهکار کاربردی برای افزایش تقاضای سفر

رسانه قطبنما: آخرین بررسی‌های انجام شده در حوزه گردشگری، خبر از بازگشت تقاضای سفر می‌دهد. اما آنچه که در این بین اهمیت دارد وجود یک وضعیت «نرمال جدید» و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان در آینده است. در چنین شرایطی تنها راه شناخت و رفع نیازهای مسافران، برقراری ارتباط درست با آن‌ها و در نهایت افزایش فروش است. در این مطلب به معرفی ۵ راهکار اساسی می‌پردازیم که به برندهای مسافرتی کمک خواهند تا نحوه ارتباط با مشتریان امروز را بیاموزند.

پنج راهکار اساسی برای ارتباط با مشتریان وضعیت نرمال جدید و افزایش تقاضای سفر عبارتند از:

  • شناخت مشتریان هدف
  • استراتژی دیسکاوری کامرس
  • استفاده از ویدیو مارکتینگ
  • تعیین یک استراتژی ارگانیک
  • ارائه یک رابط کاربرپسند

۱- شناخت مشتریان

شرط اصلی ارتباط با مشتریان، شناخت نیازها و علایق‌ آن‌ها است. برندهای مسافرتی باید با بررسی الگوهای رفتاری مشتریان، مخاطبان هدف و انگیزه‌ آن‌ها از سفررفتن را شناسایی کنند. برای مثال آیا مسافران جدید به‌دنبال دیدار با خانواده و دوستان خود هستند یا ترجیح می‌دهند از تخفیفات ویژه برای سفرها بهره‌مند شوند؟ تامین ایمنی یا تجربه یک سفر لوکس، کدام یک برای مسافران امروز اهمیت دارد؟ در طی این بررسی علاوه بر شناسایی انگیزه مسافران می‌توان با انواع سفرهای موردعلاقه آن‌ها نیز آشنا شد. اما هدف از جمع‌آوری این اطلاعات چیست؟ با شناخت انگیزه مسافران و سفرهای موردعلاقه آن‌ها، می‌توان خدمات هدفمندی را برای هر یک از گروه مخاطبان خود طراحی کرد.

۲- به‌کارگیری استراتژی‌ دیسکاوری کامرس

بسیاری از استراتژی‌های تبلیغاتی، مشتریان ثابت و قدیمی را مورد هدف قرار می‌دهند؛ اما برای جذب مشتریان جدید چه راهکاری می‌توان اندیشید؟  تمرکز بر روی ایجاد تقاضاهای جدید و گسترش پتانسیل‌های برند تجاری برای دسترسی به طیف بزرگ‌تری از مخاطبان، این امکان را فراهم می‌کند تا برندهای مسافرتی به‌جای آنکه توسط مخاطبان کشف شوند، خودشان با مصرف‌کنندگان جدید ارتباط برقرار کنند. درست اینجا است که مفهوم «رزرو تصادفی» و روش فروش «دیسکاوری کامرس» (Discovery commerce) اهمیت پیدا می‌کند.

«دیسکاوری کامرس»، یک روش فروش آنلاین بوده که هدف آن هدایت مشتریان به سمت محصولات جدید است. این در حالی است که «استراتژی تجارت الکترونیکی» (ecommerce strategy) تنها بر روی رفع نیازهای خاصی از مشتریان تمرکز می‌کند.

منظور از به‌کارگیری استراتژی «دیسکاوری کامرس»، هدف‌قراردادن گسترده مخاطبان و استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی است که منجر به بازگشت سرمایه‌ خواهد شد. این استراتژی‌ به برندهای مسافرتی کمک می‌کند تا تبلیغات خلاقانه خود را در زمان مناسب به افراد مناسب رسانده و مصرف‌کنندگان جدید را به مشتریان دائمی خود تبدیل کنند. در حقیقت در «دیسکاوری شاپینگ» (Discovery Shopping)، کاربران بدون هدف خاصی از وب‌سایت‌ها و بازارهای آنلاین بازدید می‌کنند و ناگهان با دریافت یک پیشنهاد شگفت‌انگیز یا خواندن یک کاتالوگ آنلاین، برای خرید یک محصول ترغیب می‌شوند. درست مانند زمانی که مشتریان بدون هدف در قفسه‌های فروشگاه قدم می‌زنند و با دیدن یک محصول عالی، تصمیم به خرید آن می‌گیرند.

پنج راهکار کاربردی برای ارتباط با مشتریان برندهای مسافرتی

۳- استفاده از ویدیو مارکتینگ

مدت‌ها است که «ویدیو مارکتینگ» (Video Marketing) بر فضای تولید محتوا تسلط پیدا کرده و دیگر تنها یک استراتژی تبلیغاتی به شمار نمی‌آید؛ بلکه یک استراتژی اجتماعی برای ارتباط با مشتریان است. ویدیو مارکتینگ محبوب‌ترین راهی است که مصرف‌کنندگان می‌توانند برای شناخت برندهای تجاری از آن استفاده کنند و یکی از مهم‌ترین ابزارهای اینستاگرام مارکتینگ برای برندهاست. علاوه بر این، ویدیو مارکتینگ نقش موثری در بازگشت سرمایه مشاغل گردشگری، خواهد داشت. برندهای مسافرتی می‌توانند با تولید محتوای ویدیویی، ضمن افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، توجه آن‌ها را به خود جلب کرده و وفاداری مشتریان خود را ارتقا ببخشند. در کنار اجرای استراتژی‌ ویدیو مارکتینگ، آنچه در این روزها تغییر کرده است، اهمیت و نحوه انتشار ویدیو‌ها در پلتفرم‌ها و برنامه‌های متنوع است. در همین راستا، شبکه اجتماعی «اینستاگرام»، یکی از بهترین راه‌های انتشار محتوای ویدیویی و ارتباط با مخاطبان هدف است که توجه به الگوریتم‌های اینستاگرام و تاثیر آن‌ها در محتوای منتشر شده، منجر به موفقیت مشاغل گردشگری و برندهای مسافرتی خواهد شد.

۴- تعیین یک استراتژی ارگانیک و قوی

تعیین یک «استراتژی ارگانیک» (organic strategy) و قوی، یک مکمل مهم برای تبلیغات پولی برندهای مسافرتی است. چراکه تولید محتوای باکیفیت و منحصر‌به‌فرد برای مخاطبان، کلید اساسی موفقیت برندهای مسافرتی است. اما «استراتژی ارگانیک» چگونه منجر به تولید یک محتوا و راهکار منحصر‌به‌فرد خواهد شد؟ در «استراتژی رشد ارگانیک» (organic growth strategy)، یک کسب‌و‌کار از تمام منابع خود، بدون نیاز به وام، برای توسعه فعالیت‌ها و رشد شرکت استفاده می کند. «رشد ارگانیک» (Organic Growth) شرکت، به‌طور معمول با افزایش سرعت و میزان تولید، ارتقای کارایی و کسب درآمد بیشتر، حاصل می‌شود. بنابراین، اگرچه بسیاری از استراتژی‌های تبلیغاتی بر روی ارسال پیام به مصرف‌کنندگان و تبدیل آن‌ها به مشتریان دائمی تمرکز می‌کنند؛ اما تعیین یک استراتژی ارگانیک، برندهای مسافرتی را به‌سوی پشتیبانی و ارتباط با جامعه مشتریان هدف در هر شرایطی هدایت می‌کند.

۵- ارائه یک رابط کاربرپسند

امروزه گوشی‌های هوشمند به یک ابزار اساسی برای خرید و انتخاب مصرف‌کنندگان تبدیل شده و بسیاری از مسافران برای جست‌وجو و رزرو سفر‌ها از گوشی‌های همراه خود استفاده می‌کنند. به همین دلیل، ارائه یک تجربه ساده، بصری و کاربرپسند برای مخاطبان٬ امری ضروری است. چراکه هرچه مصرف‌کنندگان روند راحت‌تری را برای خرید کالاهای مورد نیاز خود طی کنند، رضایت بیشتری از آن برند مسافرتی خواهند داشت. بنابراین، نقاط فروش، به‌عنوان یک نقاط شروع هوشمندانه برای ارتباط با برندهای مسافرتی شناخته می‌شوند. برای مثال، بسیاری از مصرف‌کنندگان امروز مایلند با استفاده از برنامه‌های چت و پیام‌رسان، پاسخ‌ سوالات خود را سریعاً از برندهای مسافرتی دریافت کنند. به‌ همین دلیل، برندهای مسافرتی باید از ابزارهای ارتباطی خودکار برای مدیریت مکالمات خود با مشتریان استفاده کرده و مشتریان خود را در همه‌ حالات پشتیبانی کنند.

کلام آخر

با توجه به تغییرات گسترده صنعت گردشگری در ماه‌های آینده و افزایش تقاضای سفر، تنها برندهایی موفق خواهند بود که با انعطاف‌پذیری خود را با واقعیت وفق داده و با مشتریان هدف خود ارتباط برقرار کنند. دریک کلام تعیین راهکارهای موثر ارتباط با مشتریان، علاوه بر الهام‌بخش بودن موجب افزایش تقاضای مسافران خواهد شد.

آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را از وب‌سایت «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط