۹ ویژگی یک وب سایت کسب و کار گردشگری

۹ ویژگی یک وب سایت کسب و کار گردشگری

رسانه قطبنما: امروزه اینترنت با سرعت‌بخشیدن و تسهیل کار‌ها به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شده و راه‌اندازی یک وب سایت برای توسعه هر کسب و کاری بیش از هر زمانی اهمیت پیدا کرده. کسب و کارهای گردشگری نیز می‌دانند که با داشتن یک وب سایت، بهتر می‌توانند خدمات خود را ارائه کنند و از آن، به عنوان ابزاری برای بازاریابی دیجیتال بهره بگیرند.

شاید بتوان گفت در دنیایی که افراد برای تامین نیاز‌های اولیه خود مانند مواد‌غذایی به فروشگاه‌های آنلاین مراجعه می‌کنند، دفاتر قدیمی مسافرتی یا مراکز اقامتی با سازوکار‌های سنتی دیگر جایگاهی در بازار رقابتی ندارد.

مسافران عصر مدرن ترجیح می‌دهند به‌جای مراجعه حضوری به آژانس‌های قدیمی یا تماس با مراکز اقامتی مختلف برای رزرو اتاق، از امکانات و قابلیت‌های اینترنت و وب‌ سایت آن کسب و کار‌ گردشگری برای جستجو و رزرو خدمات مورد نیاز خود استفاده کنند. همین امر، منجر به ایجاد «آژانس های مسافرتی آنلاین» یا OTA ها شده و علاوه بر آن، طیف وسیعی از محتواهای مرتبط با سفر و گردشگری در وب سایت های این کسب و کارها منتشر می‌شوند تا پاسخگوی نیازهای مسافران بالقوه باشند.

مزایای ایجاد وب‌ سایت برای کسب‌ و کار‌ گردشگری

تحقیقات شرکت آلمانی «statista»، ارائه‌دهنده داده‌های مربوط به مصرف‌کنندگان و بازار‌های جهانی، نشان می‌دهد تعداد کاربران جهانی اینترنت در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۵ میلیارد نفر رسیده است. این بدان معنا است که تقریباً دو سوم از جمعیت جهان در حال حاضر به شبکه جهانی وب متصل هستند. این آمار نشان‌دهنده نفوذ غیرقابل انکار اینترنت در زندگی روزانه ما انسان‌ها و مهر تاییدی بر اهمیت راه‌اندازی وب سایت برای کسب و کار‌های گردشگری است.

اما بیایید با هم از مزیت‌های داشتن یک وب سایت در این صنعت بیشتر بدانیم:

۱. ایجاد هویت برند

راه‌اندازی وب‌ سایت به شما کمک می‌کند تا نام کسب‌وکار‌ خود را در فضای گسترده دیجیتال مطرح کنید و هویت برند خود را بسازید. ایجاد ایمیل‌های تجاری و منحصربه‌فرد نیز به برند‌سازی کسب‌‌وکارتان کمک می‌کند و به آن اعتبار می‌بخشد.   

۲. شخصی‌سازی برند

راه‌اندازی وب‌ سایت برای کسب‌ و کار‌های گردشگری کار دشواری نیست؛ اما آنچه که شما را از سایرین جدا می‌کند، شخصی‌سازی وب‌ بر اساس هویت و اهداف برند است. داستان تجارت خودتان را داشته باشید و سعی کنید محتوا و ویژگی‌های بصری وب‌ سایت خود را مطابق با مشخصات مشتریان هدف و اهداف برند، شخصی‌سازی کنید.

۳. دسترسی به مخاطبان وسیع‌تر

دسترسی به مخاطبان از طریق وب سایت

وب ‌سایت کسب ‌و کار‌ گردشگری مانند دروازه بزرگی است که یک برند را به طیف بزرگ‌تری از مخاطبان هدف می‌رساند. با داشتن یک وب‌ سایت آنلاین، دیگر محدودیتی برای دسترسی به مخاطبان خود ندارید و می‌توانید مشتریان بالقوه را چه در همسایگی خود و چه در دورترین نقطه کره زمین، هدف قرار دهید.   

بهینه‌سازی وب ‌سایت از لحاظ سئو و ارتقای ویژگی‌های بصری و محتوایی آن نیز به جذب مشتریان بالقوه و ترغیب آن‌ها به خرید محصول یا خدمات کمک می‌کند.  

۴. بازدید و فروش بیشتر

وب ‌سایت یک کسب‌ و کار گردشگری، مانند فروشگاه‌ آنلاینی عمل می‌کند که در همه ایام سال، همه روزهای ماه و همه ساعات روز باز است و مخاطبان می‌توانند در هر زمانی به آن دسترسی پیدا کنند. این مزیت باعث افزایش بازدید‌های وب‌ سایت و در نهایت فروش بیشتر محصولات خواهد شد.

افزایش بازدیدکننده به‌خودی خود رخ نمی‌دهد و برای جذب ترافیک بیشتر در وب ‌سایت‌ کسب ‌و کار‌های گردشگری، باید استراتژی‌های بازاریابی متناسب با اهداف شرکت و مشتریان هدف مانند برگزاری کمپین‌های بازاریابی محتوایی در شبکه‌های اجتماعی یا بهینه‌سازی سئو سایت، طراحی و اجرا شود.  

۵. امکان دسترسی و پشتیبانی ۲۴ ساعته

با داشتن یک وب ‌سایت آنلاین به مشتریان خود اجازه می‌دهید در هر زمان و مکانی که می‌خواهند، به خدمات و محصولات برند دسترسی پیدا کنند. فرقی نمی‌کند چه ساعتی از شبانه روز باشد، مشتریان شما می‌توانند به‌طور ۲۴ ساعته از طریق وب‌ سایت، اتاق رزرو کنند، پکیج سفر خریداری کنند یا به مطالعه به‌روز‌ترین مقالات صنعت گردشگری بنشینند.

با طراحی ربات‌های آنلاین برای پاسخگویی نیز، کاربران برای دریافت پاسخ سوالات خود مدت‌زمان طولانی منتظر نخواهند ماند.

۶. منبع اطلاعاتی قوی از محصولات و خدمات برند  

وب‌ سایت شما، پایگاه و بستری قوی برای معرفی محصولات برند است. متناسب با شغل و حرفه‌ای که دارید، از آژانس‌ مسافرتی گرفته تا پلتفرم رزرو مراکز اقامتی، می‌توانید محتوا و اطلاعات مختلفی را در وب‌ سایت خود ارائه دهید؛ مثلا یک وبلاگ با مقالات آموزنده راه‌اندازی کنید، پایگاه فروش محصولات خود را بسازید یا خدمات شرکت را تبلیغ کنید. 

۷. جمع‌‌آوری بازخورد‌های مشتریان

بازخورد کاربران در وب سایت

با راه‌اندازی یک وب‌ سایت آنلاین، به‌راحتی می‌توانید نظرات کاربران در مورد محصولات خود را جمع‌آوری و بر نحوه تعامل آن‌ها با محتوای سایت نظارت کنید. با انجام این کار، متوجه خواهید شد که مخاطبان شما با چه محصولاتی ارتباط بیشتری برقرار کرده و از کدام یک استقبال نکرده‌اند.

بازخورد‌های کاربران وب‌ سایت کسب‌ و کار‌ گردشگری شما، راهنمای خوبی برای پاسخگویی به نیاز مشتریان و جلب رضایت آن‌ها است. علاوه بر این، بررسی مکان جغرافیایی کاربران، دستگاه مورد استفاده و ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها در حساب‌ کاربری‌شان، به شما چشم‌انداز واضح‌تری از مشتریان هدف ارائه می‌‌دهد. همچنین، انجام نظرسنجی‌های آنلاین، اطلاعات مناسبی در مورد محصولات و خدماتی که مشتریان بیشتر به آن‌ها علاقه دارند، در اختیارتان قرار می‌دهد.

برای تحلیل رفتار بازدیدکنندگان وب‌ سایت، ابزار کارآمدی به نام «گوگل آنالیتیکس» (Google Analytics) وجود دارد که با بررسی رفتار کاربران در زمان بازدید آن‌ها از وب سایت، به فعالان گردشگری کمک خواهد کرد تا کسب و کار خود را مشتری‌مدارتر و استراتژی‌های بازاریابی محتوایی و بازاریابی دیجیتالی خود را مدیریت کنند.

۸. شبکه سازی با سایر کسب و کارهای صنعت گردشگری

وب‌ سایت کسب‌ و کار‌های گردشگری، بستری مناسب برای توسعه ارتباطات تجاری و  همکاری با سایر شرکت‌ها است. فرض کنید مشتری یک آژانس مسافرتی برای سفر‌های آینده خود به خدمات شما نیاز دارد، همکاری شما با وب‌ سایت آن آژانس، دسترسی مشتریان به وب‌سایت شما را تسهیل می‌کند.

به یاد داشته باشید همکاری با برند‌های محلی، به اندازه مشارکت با برند‌های جهانی حائز اهمیت است و با دسترسی به طیف بزرگ‌تری از مخاطبان، موجب افزایش فروش، شهرت و اعتبار کسب‌وکارتان می‌شود.

۹. جلب توجه مخاطبان با المان‌ های بصری

محتوای بصری مانند عکس، فیلم و اینفوگرافیک‌ ها توجه بیشتری را به خود جلب می‌کنند و راحت‌تر می‌توانند مفاهیم و اهداف محتوا یا شرکت را منتقل کنند.

وب‌ سایت‌ها نیز با ارائه محتوای بصری جذاب به‌راحتی می‌توانند مشتریان بالقوه خود را هدف قرار دهند و آن‌ها را برای دنبال‌کردن محتوا یا استفاده از محصولات سایت ترغیب کنند.   

ویژگی‌های وب‌ سایت کسب‌ و کار گردشگری

داشتن یک وب‌ سایت قدیمی و بسیار کند، بدون محتوا و با ویژگی‌های بصری نامناسب، هرگز نمی‌تواند پاسخگوی نیاز مشتریان شما یا اهداف شرکت باشد.

توسعه اینترنت و فضای دیجیتال با همه خوبی‌هایی که دارد، رقابت میان برند‌های مختلف نیز شدت بخشیده است. امروزه شرکت‌ها برای موفقیت در عرصه دیجیتال، باید به‌روز باشند و با طراحی یک وب‌ سایت کاربر پسند، تجربه خرید مشتریان خود را ارتقا ببخشند.

اگرچه طراحی وب‌ سایت برای هر کسب و کار گردشگری دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است؛ اما همه وب سایت‌ها باید ویژگی‌های زیر را مبنای طراحی یک وب‌ سایت موفق و موثر قرار دهند:

۱. طراحی واکنش‌گرا (ریسپانسیو)

۱. طراحی واکنش‌گرا (ریسپانسیو)

منظور از طراحی ریسپانسیو (Responsive Design) در یک وب سایت کسب و کار گردشگری که به طراحی «واکنش‌گرا» نیز معروف است، بهینه‌سازی ظاهر وب‌ سایت برای انواع دستگاه‌های هوشمند با سایز صفحه‌های نمایش متفاوت است.

با طراحی واکنش‌گرا، صفحات وب‌ سایت شما در دستگاه‌های مختلف مانند گوشی همراه، لپ تاپ، تبلت و... با ظاهر و سایز مناسب نمایش داده می‌شود و دسترسی به اطلاعات و خدمات مورد نیاز برای همه کاربران امکان‌‌‌پذیر است.

امروزه سهم قابل‌توجهی از ورودی‌های وب‌ سایت ها، از طریق گوشی‌های همراه صورت می‌گیرد. از این رو، باید یادآوری کنیم که طراحی ریسپانسیو سایت برای گوشی‌های هوشمند مزایای بسیاری به همراه دارد:

  • تقویت سئوی سایت
  • افزایش فروش آنلاین
  • بارگذاری سریع‌تر سایت
  • ارتقای تجربه کاربری مشتریان
  • درگیر‌کردن مخاطبان و حفظ ارتباط با آن‌ها
  • ارتقای رتبه وب‌ سایت در گوگل و جذب مخاطبان بیشتر

۲. انتخاب نام مناسب برای دامنه وب سایت

انتخاب یک نام مناسب برای دامنده، زمینه پیشرفت و بهبود وب‌ سایت کسب‌ و کار گردشگری و برند آن است. نام دامنه باید متناسب با نام شرکت انتخاب شود؛ سعی کنید نامی که انتخاب می‌کنید، راحت در خاطره‌ها بماند و طولانی نباشد.

این کار رتبه‌بندی شما در موتور‌های جستجو را نیز بهبود می‌بخشد، ترافیک برای سایت ایجاد می‌کند و ماند یک دارایی مجازی است که در طول زمان ارزش پیدا می‌کند.

۳. طراحی جذاب بصری

سایت شما نشان‌دهنده خدمات، محصولات و در نهایت هویت برند شما است؛ هرچه جذاب‌تر و شکیل‌تر در نگاه مخاطبان خود ظاهر شوید، بهتر در ذهن آن‌ها ثبت خواهید شد. بنابراین، در طراحی وب‌ سایت از المان‌های بصری و گرافیکی جذاب و تصاویر باکیفیت استفاده کنید. هرگز تصاویر را دست کم نگیرید، آن‌ها ابزاری مناسب برای انتقال پیام‌های برند شما هستند.

۴. تقویت سرعت بارگذاری وب‌ سایت

سرعت بارگذاری وب‌ سایت یک شرکت به‌اندازه ویژگی‌های ظاهری آن مهم است. هیچ کاربری دوست ندارد مدت‌طولانی برای دیدن محتوا یا محصولات مورد نیاز خود صبر کند. یک وب‌ سایت کند با مشکلات بارگذاری، بازدیدکنندگان شما را ناامید و اعتبار برندتان را خدشه دار می‌کند.

صفحاتی که زودتر در موتورهای جستجو به نمایش در می‌‌آیند، مخاطبان بیشتری جذب خواهند کرد و به‌طبع، میزان فروش آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

۵. بهینه‌ سازی برای جستجو‌های مختلف

UI-UX

راه‌اندازی یک وب‌ سایت کسب و کار گردشگری زیبا و کاربر پسند کافی نیست؛ شما برای پیشرفت در عرصه فعالیت خود نیاز به جذب ترافیک دارید. در غیر این صورت، تلاش برای طراحی UX کاربردی و توسعه محتوا بیهوده است. برای کسب ترافیک بیشتر، باید وب‌ سایت خود را برای موتور‌های جستجو بهینه‌سازی کنید. برخی از راهکار‌های کاربردی عبارتند از:

  • استفاده از کلمات کلیدی و پرتکرار مشتریان
  • استفاده درست از کلمات کلیدی در محتوا و لینک‌ها
  • استفاده از عناوین صفحه و متا تگ‌ها
  • اشتراک‌گذاری محتوا در پلتفرم‌های دیگر

۶. رزرو آسان و کاربر پسند

مخاطبان امروز، کم‌حوصله‌تر از همیشه هستند و دوست‌ دارند هرچه سریع‌تر به محصول یا محتوای مورد‌نظر خود دسترسی پیدا کنند. در اینجا «تجربه کاربری» (UX) یا همان User Experience، نقش کلیدی در جلب رضایت کاربران دارد و طراحی درست و کاربردی آن‌ به مشتریان کمک می‌کند تا به‌راحتی از ویژگی‌ها و خدمات وب‌ سایت شما استفاده و مدت‌زمان بیشتری را در صفحات سپری کنند.

در عین حال، طراحی یک فرآیند رزرو یا خرید آسان با کمترین میزان کلیک، موجب افزایش سرعت کار‌ها و ارتقای تجربه خرید مشتریان می‌شود.

۷. دعوت به اقدام یا کال تو اکشن

«دعوت به اقدام» که با نام «کال تو اکشن» (Call to Action) نیز شناخته می‌شود، به اقداماتی گفته می‌شود که بازدیدکنندگان را به انجام یک کار مانند خرید یک محصول، خواندن یک مقاله یا اشتراک‌گذاری مطلبی دعوت می‌کند.

کال تو اکشن اغلب به‌شکل یک پیام، یک تصویر، لینک یا دکمه در وب‌ سایت کسب و کار گردشگری نمایش داده می‌شود و به هدایت سفر مشتری کمک کند.

۸. محتوای جالب و به‌روز

محتوای وب سایت باید دائماً به‌روزرسانی شود. در کنار به‌روزرسانی محتوا، از زبانی متناسب با گروه مخاطبان هدف خود استفاده کنید، از کلمات تخصصی و سخت بپرهیزید و سعی‌ کنید به‌طور مختصر، اما مفید پیام خود را به مخاطبان برسانید.

۹. اتصال به شبکه‌ های اجتماعی

 اتصال وب سایت به شبکه‌ های اجتماعی

کسب و کارها برای دستیابی به طیف وسیعی از مخاطبان، باید در بازاریابی دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند. آن‌ها باید نقاط تماس با مشتریان را تا حد امکان افزایش دهند و یکی از این راه‌ها، معرفی شبکه‌های اجتماعی در وب‌ سایت‌ ها است.

ایجاد گزینه‌های کال تو اکشن و اتصال مستقیم بازدیدکنندگان به شبکه‌ رسانه‌های اجتماعی، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های  یک وب سایت کسب و کار گردشگری است.

همچنین، اشتراک‌گذاری محتوای وب سایت در شبکه‌های اجتماعی یکی از راهکار‌هایی است که منجر می‌شود افراد بیشتری با برند و محصولات شما آشنا شوند و از وب‌ سایت‌تان بازدید کنند.

محتوای ضروری برای وب سایت کسب و کار گردشگری

هر یک از کسب و کارهای گردشگری مانند آژانس‌های مسافرتی یا مراکز اقامتی باید علاوه بر ایجاد امکان خرید خدمات و محصولات خود، محتوای مرتبط تولید کنند. توجه به نیاز مخاطبان هدف، روند‌های بازار و سوالات پرتکرار مشتریان و البته به‌روزرسانی مداوم مطالب، از نکات مهمی است که کسب‌ و کار‌‌ها باید در بازاریابی محتوایی خود به آن دقت کنند.

۱. اطلاعات پکیج

اگر یک آژانس مسافرتی یا ارائه‌دهنده مراکز اقامتی هستید و در زمینه فروش محصولات و خدمات سفر فعالیت می‌کنید، باید اطلاعات کاملی را در مورد پکیج‌های سفر یا خدماتی که دارید به مخاطبان خود ارائه دهید. فرقی نمی‌کند یک تور مسافرتی باشد یا رزرو یک مرکز اقامتی، شرح کامل ویژگی‌‌های محصول مانند امکانات اتاق‌های هتل یا نوع وسیله حمل‌ونقل و خدمات تور‌های مسافرتی، کمک بسیاری به جلب اعتماد مشتریان هدف خواهد کرد.

۲. نمایش نقشه مراکز اقامتی و جاذبه‌ها  

نمایش نقشه مراکز اقامتی و جاذبه‌ها  

نمایش مکان دقیق مراکز اقامتی یا جاذبه‌ها در گوگل مپ (Google Map)، تصویر بهتری از مکان دقیق آن‌ها برای مشتریان فراهم می‌کند. امروزه وجود نقشه در وب‌ سایت کسب و کار گردشگری، به‌خصوص مراکز رزرو اقامتگاه‌ها یک امر ضروری است و به کاربران کمک می‌کند تا با بررسی امکانات و خدمات اطراف اقامتگاه‌ها، با آگاهی بیشتری آن را رزرو کنند.

۳. راهنمای رزرو یا کنسلی

اگرچه رزرو آنلاین خدمات سفر به یک روتین ساده در زندگی مسافران تبدیل شده است، اما ارائه راهنمای رزرو به مشتریان جدید شما کمک خواهد تا با کمترین مشکل فرآیند رزرو خود را طی کنند.

همچنین، شفافیت در اعلام قوانین کنسلی خدمات سفر اعم از هتل‌ها، پرواز‌، تور و...، مهم‌ترین عاملی است که موجب جلب اعتماد مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی شما خواهد شد. از مشتریان خود بخواهید قبل از رزرو خدمات، حتماً قوانین موجود را بررسی و با اطمینان از شرایط، به‌خصوص در دوران اوج سفر‌ها، اقدام به رزرو کنند.

۴. تصاویر حرفه‌ای

تصاویر حرفه‌ای و با‌کیفیت تاثیر بسیار زیادی در میزان فروش محصولات دارد؛ تا جایی که پلتفرم رزرو اقامت‌های کوتاه‌مدت «Airbnb» با بررسی میزان فروش دو خانه مجاور هم در یک خیابان متوجه شد، خانه‌ای که عکس‌های بهتری از امکانات و فضای داخلی خود منتشر کرده فروش بیشتری داشته است.

بهتر است از افراد متخصص و عکاسان حرفه‌ای برای انتشار عکس‌های وب سایت خود کمک بگیرید.

۵. راهنمای سفر به مقاصد

راهنمای سفر به مقاصد، همیشه یکی از پرمخاطب‌ترین مطالب در وب‌ سایت‌ کسب و کارهای گردشگری است که اطلاعات کاملی در مورد قوانین سفر در شرایط کرونا، نحوه اخذ ویزا، پول رایج کشور، زبان بومی، جاذبه‌های تفریحی، مشخصات حمل‌ونقل عمومی مقاصد و... به مسافران ارائه می‌دهد.

شرایط آب‌وهوایی در فصول مختلف، قوانین و سیاست‌های داخلی و معرفی هتل‌ها و اقامتگاه‌های مقصد، از دیگر اطلاعاتی است که می‌توان از طریق آن مخاطبان را جذب کرد. برای نوشتن راهنمای سفر به مقاصد، به سوالات پرتکرار مسافران در جستجوهای گوگل و شرایط روز مانند پاندمی کرونا توجه کنید.

۶. ارائه تورهای مجازی با تکنولوژی VR

تور مجازی

با پیشرفت تکنولوژی، خدمات وب‌ سایت کسب‌ و کار‌ها دیگر تنها به تولید محتوای متنی و تصویری یا رزرو آنلاین خدمات سفر و ارتباط آنلاین با کارشناسان محدود نمی‌شود. امروزه راه‌اندازی فناوری «واقعیت مجازی» (Virtual Reality) در وب‌ سایت‌ فعالان گردشگری، به وجه تمایز برند‌ها از یکدیگر تبدیل شده و سبک جدیدی از تجربه را به مشتریان ارائه می‌دهند.

برگزاری تور‌های مجازی جاذبه‌ها، بازدید از اتاق‌ها و امکانات هتل یا تجربه هیجان‌انگیز سفر به مقصدی جدید، بخشی از محتوایی است که اگر آن را در وب سایت خود ارائه کنید، می‌توانید یک سر و گردن بالاتر از رقبا بایستید.

آخرین مقالات و اخبار صنعت گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطبنما» دنبال کنید. 

مطالب مرتبط