رسانه قطبنما: دنیای فناوری این روزها شیفته یک چت بات شده که ChatGPT یا «چت جی پی تی» نام دارد؛ چت بات هوشمند، دقیق، سریع و خوشصحبتی که به هر سوالی که میپرسید، پاسخی شبیه پاسخ انسانها میدهد و از پس حل کردن معادلات پیچیده ریاضی و کدهای برنامهنویسی برمیآید و از قضا استعداد خوبی در نوشتن مقالات علمی، داستان، شعر و غیره دارد؛ تا جایی که بسیاری از کاربران از توانایی این چت بات در ارائه پاسخهای دقیق انسانی شگفتزده شدهاند.
نمونه اولیه چت بات ChatGPT، در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۲ میلادی عرضه شد و در عرض ۵ روز، بیش از یک میلیون نفر از آن استفاده کردند. برای اینکه درک کنید جذب این تعداد کاربر چه پیشرفت فوقالعادهای است، باید بدانید شبکه محبوب نتفلیکس ۳ سال و نیم طول کشید تا این تعداد کاربر را جذب کند و فیسبوک نیز ۱۰ ماه زمان برد تا یک میلیون کاربر داشته باشد.
بسیاری از فعالان عرصه فناوری معتقدند از زمان راهاندازی گوشی هوشمند تا به امروز، ChatGPT مهمترین اختراع جهان فناوری است و پتانسیل آن، شبیه روزهای نخست راهاندازی اینترنت است. نیل ووس (Neil Voss)، یکی از بنیانگذاران استارتآپ واقعیت افزوده Anima، نظر جالبی درباره ChatGPT دارد و میگوید: «این چتبات جذاب میتواند از موتورهای جستجوی مثل گوگل گرفته تا دستیارهای دیجیتالی مثل الکسا را دوباره اختراع کند. OpenAI پتانسیل جدیدی را در مقیاس و سرعتی که قبلا ندیدهایم، ارائه و تقریبا همه چیز در زندگی و حرفه ما را دوباره اختراع میکند.»
چت جی پی تی آمده تا انقلابی در نحوه تعامل انسان با چتباتها و هوش مصنوعی باشد. برای درک اهمیت این موضوع این نکته را نیز به خاطر بسپارید که طبق گزارش وبسایت Statista، درآمد چتباتها تا سال ۲۰۲۷ میلادی به ۴۵۴.۸ میلیون دلار خواهد رسید؛ این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۱۸ میلادی تنها ۴۰.۹ میلیون دلار بوده است.
اما ChatGPT چیست؟ چطور کار میکند؟ نحوه نصب آن چگونه است؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ در این مطلب به همه این سوالات پاسخ داده و نحوه کار با ChatGPT (چت جی پی تی) را خواهیم آموخت.
آنچه در این مقاله میخوانید:
ChatGPT چیست؟
به زبان ساده چتبات ChatGPT یا چت جی پی تی، یک چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی گفتگومحور است که در نگاه اول شما را به یاد خدمات چت خودکار سرویس مشتری در برخی وبسایتها یا چتباتهای موجود در رسانههای اجتماعی مثل تلگرام میاندازد. در ابتدا، کاربر یک سوال را تایپ میکند و با فشردن دکمه ارسال، چتبات ChatGPT به آن پاسخ میدهد و این آغاز یک گفتگوی جذاب است. این چت بات هوش مصنوعی میتواند به سوالات متنی شما، پاسخی شبیه پاسخهای انسانی بدهد؛ بهطوری که اصلا تصور نمیکنید طرف مکالمه شما یک ربات هوش مصنوعی است!
چت بات هوش مصنوعی جی پی تی علاوه بر درک متن و پاسخ به آن میتواند:
- موضوع مکالمه را تشخیص دهد و ادامه آن را پیشبینی کند؛
- کلمات مهم هر مکالمه را تشخیص دهد؛
- شعر بسراید؛
- مقاله بنویسید؛
- معادلات ریاضی را حل کند؛
- متن ترجمه کند؛
- و حتی برنامهنویسی کند!
حالا که این چتبات میتواند به همه سوالات پاسخ دهد، بیایید از خود او سوال کنیم ChatGPT چیست:
«ChatGPT یک برنامه کامپیوتری است که از هوش مصنوعی (AI) برای درک و پاسخ به سوالات بهصورت متن استفاده میکند؛ درست مانند یک انسان. این چتبات میتواند به سوالات پاسخ دهد، جمله بنویسد و حتی با شما گفتگو کند. مثل اینکه یک ربات شخصی داشته باشید که منظورتان را بفهمد و با شما صحبت کند!»
اما این چتبات هوش مصنوعی با سایر چتباتها یک تفاوت عظیم دارد که آن را به یک انقلاب بزرگ در عرصه فناوری تبدیل میکند: «توانایی اصلاح و بهبود».
ChatGPT محصول کدام شرکت است؟
ChatGPT حاصل رویاپردازیهای بدون مرز شرکت توسعه هوش مصنوعی OpenAI است. این شرکت استارتاپی که از سال ۲۰۱۵ میلادی کار خود را در سانفرانسیسکو آغاز کرده، شهرت خود را مدیون پروژه DALL·E است. DALL·E یک مدل یادگیری عمیق است که میتواند از روی دادههای متنی، تصویر تولید کند. شرکت مایکروسافت نیز یکی از شرکا و سرمایهگذاران پروژه ChatGPT است که سالها پیش، یک میلیارد دلار در این پروژه سرمایهگذاری کرد.
آیا ChatGPT رایگان است؟
تا خودتان دست به کار نشوید و این چتبات هوشمند را امتحان نکنید، نمیتوانید قدرت آن را درک کنید. خوشبختانه در حال حاضر، استفاده از ChatGPT برای کاربران سراسر جهان رایگان است. OpenAI مشتاق دریافت بازخوردهای کاربران درباره اشتباهات این چتبات است؛ بههمین دلیل، چت بات جی پی تی که فعلا نمونه اولیه آن منتشر شده است، در حال حاضر رایگان است. اما به نظر میرسد احتمالا شبیه سایر محصولات این شرکت، نمونه نهایی آن رایگان نباشد.
ChatGPT چگونه کار میکند؟
وقتی از ChatGPT بپرسید چگونه کار میکند، پاسخ میدهد: «من یک مدل یادگیری ماشین هستم که روی مجموعه بزرگی از دادههای متنی آموزش دیدهام که به من امکان میدهد ورودیهای مبتنی بر متن را بفهمم و به آنها پاسخ دهم.»
برای پاسخ دقیقتر به این سوال، باید ابتدا نگاهی به خانواده این چتبات هوشمند بیندازیم. شرکت OpenAI، چند سال قبل خانواده مدل زبان بزرگ GPT را راهاندازی کرد؛ مدلهای زبان بزرگ (LLM) با استفاده از یادگیری عمیق، با مقادیر انبوهی از دادهها آموزش داده میشوند تا پیشبینی کنند چه کلمهای در یک جمله قرار میگیرد. هر چه میزان دادههای آموزشی اولیه بیشتر باشد، توانایی مدلهای زبان نیز افزایش مییابد.
این توانایی به مدلهای زبان بزرگ اجازه میدهد شروع به تولید محتوا کنند، اما LLMها یک محدودیت بزرگ داشتند و نمیتوانستند منظور انسان را درک کنند؛ مشکلی که تا حد بسیار زیادی در فرزند خانواده مدلهای زبانی بزرگ GPT، یعنی ChatGPT، برطرف شده است.
ChatGPT در اصل یک چتبات مدل زبان بزرگ است که بر اساس GPT-3.5 توسعه یافته است. بهگفته دانشگاه استنفورد، GPT-3 حدود ۱۷۵ میلیارد پارامتر دارد و با ۵۷۰ گیگابایت متن آموزش داده شده است؛ رقمی که حیرتانگیز است.
چیزی که ChatGPT را از سایر چتباتها متمایز میکند، این است که این چت بات با استفاده از یادگیری تقویتی از بازخورد انسانی (RLHF) یا همان شیوه اصلاح و بهبود، آموزش داده شده است تا هوش مصنوعی بفهمد که انسانها هنگام پرسیدن هر سوال چه انتظاراتی دارند.
یادگیری تقویتی با بازخورد انسانی (RLHF) از بازخورد انسانی برای کمک به ChatGPT استفاده میکند تا این چت بات توانایی یادگیری و ایجاد پاسخهای رضایتبخش برای انسان را داشته باشد. به همین دلیل، ChatGPT رباتی است که میتواند فرضیات نادرست را به چالش بکشد، به سوالات پاسخ دهد و اشتباهاتش را بپذیرد و در یک کلام بیاموزد.
همانطور که پیش از این گفتیم، ChatGPT با استفاده از انبوهی از دادهها، آموزش داده شده؛ اما نکته مهم اینجاست که پایگاه داده ChatGPT با استفاده از اطلاعات موجود تا سال ۲۰۲۱ میلادی تکمیل شده است و از سال ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۲ میلادی که این چتبات در دسترس عموم قرار گرفت، تغییرات زیادی در سراسر جهان اتفاق افتاده است که جایی در دادههای این ربات ندارند.
چطور از ChatGPT استفاده کنیم؟
استفاده از این چت بات هوش مصنوعی نیاز به دانش فنی خاصی ندارد. ChatGPT یک صفحه وب ساده است که یک کادر متنی در پایین صفحه آن برای کاربران قرار دارد تا سوالات خود را وارد کنند.
ChatGPT میتواند کدهای برنامهنویسی، شعر، موسیقی و حتی داستانهای کوتاه را به سبک یک نویسنده خاص بنویسد و تقریبا در هر شاخهای از دانش چیزی برای گفتن دارد. اگر این چتبات درباره سوالی که میکنید اطلاعات کافی داشته باشد، شروع به پاسخ به سوالات شما میکند اما در برخی مواقع در صورت نبود اطلاعات کافی، ممکن است پاسخهای نادرستی بدهد.
استفاده از Chat GPT در ایران
ChatGPT از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند، البته بهگفته خودش هنوز آنقدرها به زبان فارسی محاورهای مسلط نیست. اگرچه این خبر برای کاربران ایرانی بسیار خوشحالکننده است اما همانند بسیاری از نرمافزارها و فناوریهای نوین، دسترسی به ChatGPT برای کاربران ایرانی آنقدرها هم آسان نیست؛ چرا که مشمول شرایط تحریم است.
کاربران ایرانی، بهدلیل تحریم، امکان ثبتنام در وبسایت OpenAI را ندارند؛ مگر اینکه IP دستگاه خود را با فیلترشکن تغییر دهند و از یک شماره تلفن مجازی یا خارجی، برای ایجاد حساب کاربری و کار با ChatGPT استفاده کنند.
با این وجود تجربه برخی کاربران نشان میدهد ChatGPT استفاده از VPN را تشخیص میدهد و هر چند ثانیه یکبار از کاربر میخواهد تا تایید کند یک ربات نیست. برخی کاربران برای حل این مشکل، اقدام به ساخت باتهای ChatGPT در کانالهای تلگرامی کردهاند تا این مشکل را دور بزنند.
دانلود ChatGPT
خبر خوش اینکه برای کار با ChatGPT نیازی به دانلود یا نصب هیچ اپلیکیشنی ندارید. در واقع OpenAI هنوز هیچ اپلیکیشن رسمی برای استفاده از این چتبات منتشر نکرده است و همه برنامههای فعلی که در پلتفرمها قرار دارد، جعلی است.
Chat GPT تنها از طریق یک صفحه وب در دسترس است. بنابراین نیازی به دانلود نیست و کافی است با مراجعه به این لینک و کلیک روی دکمه TRY CHATGPT، به ChatGPT دسترسی پیدا کنید.
نحوه ساخت حساب OpenAI
برای استفاده از چت ربات ChatGPT باید مراحل زیر را طی کنید:
۱. باید وارد سایت OpenAI شوید و یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای ایجاد حساب کاربری میتوانید از اکانت کاربری Google یا Microsoft خود استفاده کنید. در غیر این صورت، باید یک آدرس ایمیل وارد کنید.
۲. در گام بعدی باید یک شماره تلفن وارد کنید تا یک کد تایید دریافت کنید. با توجه به تحریم کاربران ایرانی، میتوانید از شماره تلفن مجازی (VoIP) برای ثبتنام در OpenAI استفاده کنید.
۳. پس از دریافت کد تایید، در نهایت با قبول شرایط OpenAI مراحل ثبتنام تکمیل میشود.
۴. حالا میتوانید گفتگوی خود را آغاز کنید.
کاربردهای Chat GPT
اما این ربات هوشمند استثنایی، چه کاربردهایی دارد؟ خود چتباتChatGPT در پاسخ به این سوال میگوید که میتواند کاربردهای مختلف، از خدمات مشتری گرفته تا تولید محتوا برای رسانههای اجتماعی، ترجمه متن از یک زبان به زبان دیگر، تولید اخبار، فیلمنامهنویسی، مراقبتهای بهداشتی مثل تشخیص بیماری، ارائه برنامههای درمانی شخصیسازیشده و غیره داشته باشد. اما بیایید نگاهی به برخی کاربردهای فعلی چتبات ChatGPT داشته باشیم:
برنامهنويسی با ChatGPT
چت بات ChatGPT در برنامهنویسی موفق ظاهر شده؛ اگرچه هنوز نواقص مهمی دارد. با این وجود، با توسعه این چت بات در آینده نزدیک میتوان اینطور فرض کرد که این چتبات میتواند زندگی یک کدنویس را آسانتر کند و در سریعترین زمان ممکن، بهترین راهحلها را ارائه دهد؛ اگرچه هنوز هم هیچچیز نمیتواند جای تفکر خارج از چارچوب انسان را بگیرد.
کپی رایتینگ و تولید محتوا با ChatGPT
ChatGPT نهتنها میداند که چگونه صحبت کند، بلکه نحوه نوشتن یک مقاله ساختارمند را نیز میداند. بنابراین، میتوان امیدوار بود زندگی کپیرایترها با استفاده از چنین فناوری بسیار آسانتر شود. این ربات، همچنین کسبوکارها را قادر میسازد تا حجم کار بیشتری را انجام دهند و درآمد بیشتری کسب کنند. اگرچه بهنظر میرسد محتوای تولیدشده توسط ChatGPT، هنوز برای رسیدن به یک متن ایدهآل نیازمند ویرایش انسانی است.
ترجمه با ChatGPT
اگر در مترجم هستید یا میخواهید به وبسایت خود یک زبان جدید اضافه کنید تا بازار جدیدی را هدف قرار دهید، میتوانید روی این چتبات حساب کنید. این ربات، متون را بهصورت منسجم و با موفقیت ترجمه میکند و به مترجمان انسانی اجازه میدهد تا روی کارهای مهمتری تمرکز کنند که تفسیر آنها برای هوش مصنوعی دشوار است.
جستجوی اطلاعات با ChatGPT
آیا میدانستید مایکروسافت ممکن است در آینده چتبات ChatGPT را در موتور جستجوی Bing ادغام کند؟ اگر شما هم اپلیکیشن یا سایتی دارید که جستجوی اطلاعات در آن، بخشی اساسی و کارآمد است، بهتر است چشم از این چتبات برندارید و پیشرفتهایش را دنبال کنید.
بهبود عملکرد موتور جستجو با ChatGPT
ChatGPT با قدرت یادگیری و دقتی که دارد میتواند تجربه کار با موتورهای جستجو را متحول کند و عملکرد آنها را بهبود دهد. این قدرت عظیم، سبب شده تا شرکت بزرگی مثل گوگل برای رقابت با این چتبات استثنایی، چتبات هوش مصنوعی خود را راهاندازی کند و پا در میدان رقابت بگذارد.
مزایای چت جی پی تی
حالا که با کاربردها و قدرت چتبات ChatGPT آشنا شدیم، بیایید ببینیم این چتبات هوش مصنوعی چه مزایایی دارد؟
از اثبات ریاضی تا حل چالشهای برنامهریزی
درک عمیق چت بات جی پی تی نسبت به زبانهای برنامهنویسی و معادلات پیچیده ریاضی، میتواند چالشهای کدنویسی و برخی از اثباتهای ریاضی را که برای انسانها دشوار است، تسهیل کند و قدمی بزرگ در پیشبرد دانش باشد.
رایگان بودن
استفاده از فناوری ChatGPT فعلا رایگان است؛ اگرچه به نظر نمیرسد در آینده این رایگان بودن ادامه داشته باشد. در عینحال، کار کردن با این چتبات بسیار آسان است.
چند منظوره بودن
Chat GPT یک چتبات باهوش، تطبیقپذیر و چندمنظوره است که میتوان از آن به عنوان دستیار هوش مصنوعی برای تسهیل فرآیند تولید محتوا یا بهبود توسعه نرمافزارها استفاده کرد. همانطور که پیش از این به آن اشاره کردیم، ChatGPT موارد استفاده بالقوه زیادی دارد و بدون شک کاربران در آینده، کاربردهای بیشتری برای استفاده از این فناوری کشف خواهند کرد.
معایب چت جی پی تی
ChatGPT یک نمونه اولیه تحسینبرانگیز است اما این چتبات هوش مصنوعی مسیر طولانی برای کاملشدن پیش رو دارد. در ادامه به برخی معایب این چتبات اشاره خواهیم کرد.
محدودیت در پاسخ به سوالات
ChatGPT طوری برنامهریزی شده تا پاسخهای مضر ارائه نکند؛ بنابراین از پاسخ دادن به برخی سوالات اجتناب خواهد کرد. این سیاستها در توسعه این چتبات سبب ایجاد محدودیتهایی میشود. از سوی دیگر، این ویژگی سبب شده تا این چتبات، آزاداندیشی لازم را نداشته باشد و تحت تاثیر سوگیریهای مختلف و قضاوتهای نادرست قرار گیرد.
منوط بودن کیفیت پاسخها به کیفیت سوالات
یکی از محدودیتهای مهم ChatGPT این است که کیفیت پاسخ خروجی، دقیقا به کیفیت سوال ورودی بستگی دارد. به عبارت دیگر، هر چه سوال روشن و واضح باشد، پاسخ نیز واضح خواهد بود.
احتمال نادرست بودن پاسخها
همه کاربرانی که با ChatGPT کار کردهاند، میدانند این چتبات لحن معقولی دارد که مخاطب را قانع میکند؛ اما نباید در دام این لحن منطقی بیفتید، چرا که ChatGPT میتواند پاسخهای نادرست نیز ارائه دهد. نمونه این پاسخهای نادرست در وبسایت Stack Overflow که محلی برای پرسش و پاسخ برنامهنویسها است، آنقدر مشکل ایجاد کرد که صاحبان این وبسایت تا اطلاع ثانوی استفاده از کدهای تولیدشده توسط ChatGPT را ممنوع اعلام کردهاند.
OpenAI هم از این محدودیت ChatGPT آگاه است و از همان ابتدا به کاربران خود هشدار می دهد که ChatGPT گاهی اوقات پاسخهایی منطقی اما نادرست یا بیمعنی میدهد؛ چرا که منبع اصلی پاسخهای این چتبات، اطلاعات موجود در اینترنت است و همانطور که همه ما میدانیم همه اطلاعات موجود در اینترنت درست نیست. از سوی دیگر، هوش مصنوعی هنوز نمیتواند مرز بین واقعیت و دروغ را تشخیص دهد. نکته دیگر اینکه ChatGPT بر روی دادههایی که تا سال ۲۰۲۱ میلادی روی بستر اینترنت وجود داشته، آموزش دیده است و به بسیاری از دادهای دو سال اخیر دسترسی ندارد. بهطور مثال اگر از ChatGPT بپرسید که آخرین مدل آیفون چیست، به شما پاسخ خواهد داد آیفون ۱۳!
احتمال انتشار اخبار نادرست و جعلی
ChatGPT آنقدر توانمند است که میتواند مقالهها، اخبار یا پستهای وبلاگ و حتی مقالات معتبر علمی ایجاد کند که تشخیص آنها از نوشتههای خلقشده توسط انسان بسیار سخت است. حالا کارشناسان نگرانند فناوریهای جدیدی مانند ChatGPT بتواند اطلاعات نادرست یا اخبار جعلی را منتشر کند که سبب ایجاد مشکلات مختلف در جهان بحرانزده امروز باشد.
احتمال تولید محتوای تکراری
یکی از کاربردهای اصلی چتبات هوش مصنوعی ChatGPT، تولید محتوا است.با این وجود کاربرانی که چندین بار از این چت بات استفاده کردهاند متوجه شدهاند که ChatGPT از الگوها و اصطلاحاتی استفاده میکند که در متن تکرار میشوند. اگر این روند ادامه پیدا کند، سبب تولید هزاران محتوای تکراری خواهد شد.
تنبلشدن نسل آینده
اگر قرار باشد کامپیوترها هر روز باهوشتر و باهوشتر شوند و هر روز، افراد بیشتری از ابزارهایی مانند ChatGPT برای پاسخ دادن به سوالات استفاده کنند، آنوقت تکلیف نسل آینده چه میشود؟ تجربه شبکههای اجتماعی در چند سال اخیر نشان میدهد مردم اغلب بدون اینکه مطلبی را بهصورت عمیق مطالعه و واکاوی کنند، آن را پست، لایک یا ریتوییت میکنند. بهعبارتی، فناوریهای نوین مثل ChatGPT فکر نکردن را آسان میکنند و این مسئله در دراز مدت سبب میشود تا این افکار و ایدههای رباتها باشد که در جامعه تسری پیدا کند.
نظرسنجی اخیر مجله اینترنتی Intelligent.com از ۱۰۰۰ دانشجو در آمریکا، نشان میدهد در همین مدت بسیار کوتاه که از راهاندازی این چتبات آزمایشی میگذرد، تقریبا از هر ۳ نفر ۱ نفر در انجام تکالیف خود از ChatGPT استفاده کرده است. این مسئله آنقدر بغرنج شده که مدارس نیویورک و سیاتل، اخیرا استفاده از ChatGPT در دستگاهها و شبکههای خود را ممنوع کردهاند و بسیاری از کالجها، در حال بررسی اقدامات مشابه هستند.
خطر هکشدن
هکرها هچوقت بیکار نمینشینند و این چت بات را همانند سایر فناوریها، به حال خود رها نمیکنند. این احتمال وجود دارد که هکرها از ChatGPT برای ساخت بدافزارهای متقاعدکننده یا کلاهبرداریهای فیشینگ استفاده کنند.
تکمیل شدن ظرفیت سرورها
اگر قصد استفاده از این چتبات را داشته باشید بهاحتمال زیاد بارها با این پیام روبهرو خواهید شد: «ChatGPT is at capacity right now». از آنجا که میلیونها کاربر در سراسر جهان، مشتاق امتحانکردن نمونه اولیه این چتبات هستند، سرورهای خدماتدهنده ChatGPT اغلب بهسرعت اشغال میشود و جایی برای پذیرش کاربر جدید ندارند.
نحوه تشخیص محتوای نوشته شده با هوش مصنوعی
دقت متنهای تولیدشده توسط این ربات هوش مصنوعی آنقدر زیاد است که گاهی تشخیص اینکه متن تولیدشده کار انسان است یا ربات، غیرممکن است. این مسئله سبب بروز نگرانیهای بسیاری بهویژه در محافل علمی شده است. حالا مسوولان شرکت OpenAI در گفتگو با نشریه CBS در پاسخ به این نگرانیها اعلام کردهاند که در حال کار روی ابزاری برای کمک به شناسایی متنهای تولیدشده توسط ChatGPT هستند. این ابزار ظاهرا قرار است شبیه یک «واترمارک» الگوریتمی نامرئی باشد که به شناسایی منبع نوشته کمک میکند. یکی از کارمندان شرکت آمریکایی پرینستون نیز اپلیکیشنی بهنام GPTZero طراحی کرده که تشخیص میدهد آیا این متن توسط هوش مصنوعی نوشته شده یا خیر. البته این اپلیکیشن هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته است.
کارشناسان فناوری معتقدند، سرعت رشد این فناوری جدید آنقدر سرسامآور است که دور از انتظار نیست که تا چند سال آینده اصلا نتوان فرق بین محتوای تولیدشده توسط انسان و هوش مصنوعی را تشخیص داد!
چه آیندهای در انتظار ChatGPT است؟
جنیفر جولی (Jennifer Jolly)، روزنامهنگار فناوری میگوید که وقتی از ChatGPT خواسته تا جملهای درباره پیامدهای اخلاقی توسعه ChatGPT به سبک او بنویسد، این چتبات گفته است: «ChatGPT یک شاهکار فناوری است اما ملاحظات اخلاقی مهمی را نیز در نظر دارد؛ مثل اینکه اطمینان حاصل کند که این ابزار قدرتمند، بهطور مسئولانه و در راستای ایجاد منافع بیشتر استفاده میشود.»
با این اوصاف، آینده ChatGPT چه میشود؟ شکی نیست که دنیای فناوری شیفته ChatGPT شده و به این زودیها آن را رها نمیکند. بهگزارش نیویورک تایمز، بهاحتمال زیاد نسخه بعدی این چتبات با نام ChatGPT-4، با بهبودهای قابلتوجه نسبت به نسخه فعلی، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی عرضه خواهد شد.
اما بدون شک گام مهم بعدی در پیشرفت و توسعه این چتبات هوش مصنوعی، نحوه ادغام آن در سایر برنامهها خواهد بود. این چتبات نظر غولهای فناوری را نیز جلب کرده و شرکت مایکروسافت تایید کرده در حال انجام یک سرمایهگذاری طولانیمدت چند میلیارد دلاری در OpenAI است. بر این اساس، اولین ادغام این چتبات در برنامههای غول فناوری در Teams Premium خواهد بود که از ChatGPT برای اتوماسیون برخی وظایف استفاده خواهد کرد. همانطور که پیش از این اشاره کردیم احتمالا شاهد ادغام ChatGPT-4 در موتور جستجوی مایکروسافت یعنی Bing خواهیم بود؛ بنابراین دور از انتظار نیست که در آینده دور، در سایر برنامههای این شرکت نیز رد پای این چت بات دوستداشتنی را ببینیم.
ChatGPT همچنین آغازگر یک رقابت تسلیحاتی هوش مصنوعی در دنیای فناوری است که حس کنجکاوی غولهای فناوری را برانگیخته و زمزمههایی از تولدی نمونههای مشابه ChatGPT به گوش میرسد. هنوز مدت زیادی از عرضه نسخه اولیه این چت بات نگذشته که گوگل تایید کرد چتبات هوش مصنوعی خود با نام Bard AI را عرضه خواهد کرد.
در نهایت، اینکه آینده هوش مصنوعی و این چتبات چه خواهد بود، هنوز قابل تصور نیست. شاید روزی فرا برسد که این چتبات از برنامه مدرسه فرزندتان گرفته تا داستان قبل از خوابش را در دست گیرد تا برنامههای محل کارتان را سر رو سامان دهد. اینکه این اتفاقات چقدر زمان میبرد مشخص نیست اما قطعا ChatGPT و هوش مصنوعی بخش مهمی از آینده خواهد بود.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: