معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۱۶)

«تورلین»، پلتفرم برگزاری تورهای تجربه‌گرا در ایران

«تورلین»، پلتفرم برگزاری تورهای تجربه‌گرا در ایران

تورلین یک پلتفرم برگزاری تورهای تجربه‌گرا و طبیعت‌گردی در سراسر ایران است که تجربه‌های متفاوتی به مسافران ارائه می‌دهد. اما وجه تمایز تورلین با سایر استارتاپ‌ها چیست؟

رسانه قطب‌نما: رسانه «قطب‌نما» قصد دارد در سلسله مقالاتی، برخی از استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپای ایرانی در حوزه سفر و گردشگری را معرفی کند. در این مقالات، ایده‌های جذاب برای ایجاد یک کسب‌وکار گردشگری را با مخاطبان به اشتراک خواهیم گذاشت و از تجارب بنیان‌گذاران این استارتاپ‌ها خواهیم نوشت. در این مطلب استارتاپ گردشگری «تورلین» را معرفی خواهیم کرد که در حوزه برگزاری تورهای تجربه‌گرا در سراسر ایران فعالیت می‌کند.

تورلین در یک نگاه

«تورلین» یک پلتفرم برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و تجربه‌گرا است که بستری برای فروش، پرداخت آنلاین، نمایش تورها در صفحه اختصاصی برای راهنمایان و برگزارکنندگان حرفه‌ای تورهای تجربه‌گرا و طبیعت‌گردی فراهم کرده. در واقع تورلین، یک پلتفرم دوجانبه است که از یک سو، دغدغه‌ راهنمایان و برگزارکنندگان تور را برطرف می‌کند و از سوی دیگر، به گردشگرانی که به طبیعت‌گردی و تورهای تجربه‌گرا علاقه‌مندند، خدمات ارائه می‌دهد.

ایده تولد استارتاپ تورلین

در ابتدا استارتاپ تورلین در سال ۱۳۹۸ در گرجستان آغاز به کار کرد؛ این استارتاپ قصد داشت با توجه به ضعف زبان انگلیسی در این کشور، برخی خدمات گردشگری را به مسافران انگلیسی‌زبان ارائه دهد. تیم تورلین با توجه به تحقیقات بازار و البته وجود رقبای جهانی در کشور گرجستان، با ترندهای جدیدی آشنا شد که یکی از آن‌ها مفهوم «تجربه» یا Experience در فرآیند سفر بود. در نهایت، بنیان‌گذار این استارتاپ تصمیم گرفت ادامه فعالیت خود را در ایران انجام دهد و هم بر ارائه تورهایی با تجربه‌های گردشگری خاص، تمرکز کند و هم از دغدغه‌ها و چالش‌های راهنمایان تور بکاهد.

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

  • تمرکز بر دسته‌بندی‌های خاص سفرهای طبیعت‌گردی
  • همکاری با راهنمایان و برگزارکنندگان حرفه‌ای تور و برقراری ارتباط موثر با آن‌ها

نقاط ضعف

  • همه‌گیری کرونا و محدودیت‌های گردشگری
  • کاهش تقاضای سفر با تورهای گردشگری در دوران کرونا

فرصت‌ها و چالش‌ها

فرصت‌ها

  • تمرکز بر ارائه تجربه‌های خاص به گردشگران مانند آشپزی در طبیعت، مشاهده فرهنگ‌های ویژه هر منطقه، لمس تجربه‌های خاص مانند تجربه ماهی‌گیری و صیادی در جنوب، اسب‌سواری در جنگل‌ها و...
  • فرهنگ‌سازی برگزاری تورهای تجربه‌گرا و خاص
 

چالش‌ها

  • مسیر نامناسب تورهای طبیعت‌گردی در ایران در سال‌های اخیر
  • عدم توجه مخاطبان به رسالت سفرهای طبیعت‌گردی و انحراف از هدف اصلی این تورها

تورلین چگونه مشتریان را جذب می‌کند؟

اکثر مشتریان تورلین از طریق بازاریابی دهان‌به‌دهان به این استارتاپ جذب می‌شود؛ در واقع رضایت مشتریان سبب می‌شود که تورلین را به سایر افراد معرفی کنند و همین امر سبب جذب مشتریان جدید به این استارتاپ می‌شود.

چرا تورلین؟

به‌گفته بنیان‌گذار تورلین، این استارتاپ یک نگاه و مفهوم جدید وارد حوزه گردشگری کرده است؛ در واقع تورلین در تلاش است به جای آنکه گردشگران صرفا به یک منطقه سفر و تنها از جاذبه‌های گردشگری آن بازدید کنند، تجربه‌های منحصربه‌فرد و جذابی را در مناطق مختلف به دست آورند. به‌عنوان مثال، مسافران تورلین در سفر به جنوب، به‌جای سفر به جزایر معروف این منطقه، می‌توانند به نقاط کمتردیده‌شده سفر و یا از سواحل یا روستاهای متفاوت این منقطه بازدید کنند. دیگر ویژگی تورلین که آن را سایر پلتفرم‌ها متمایز می‌کند، تنوع تورها و دسته‌بندی‌های مختلف آن‌ است که از آن‌ها می‌توان به تورهای آفرودی، تورهای ماجراجویانه، شکم‌گردی و... اشاره کرد.

بنیان‌گذاران و اعضای تیم

امیرشایان بهزادفر، محمد سینایی و پوریا برقی ۳ بنیان‌گذار استارتاپ تورلین هستند که هرکدام به‌ترتیب در حوزه‌های تخصصی خود از جمله مدیریت و مارکتینگ، بیزنس و برنامه‌نویسی و محصول فعالند. آنها با برقراری ارتباط مستقیم با برگزارکنندگان تورها، از دغدغه‌ها و خلاهای موجود در این بازار به‌خوبی آگاهی به‌دست آوردند و در نهایت استارتاپ تورلین را راه‌اندازی کردند. در حال حاضر حدود ۱۰ نفر در این استارتاپ در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند.  

تورهای تجربه‌گرا

اهداف و آینده

  بهزادفر، بنیان‌گذار تورلین، معتقد است که در سال‌های اخیر، رقبای بسیاری وارد بازار شده‌اند و در تلاشند خدماتی همانند تورلین را به گردشگران ارائه دهند. به همین دلیل استارتاپ تورلین قصد دارد تمرکز بیشتری بر ارائه تورهای خاص و تجربه‌گرا داشته باشد و در دسته‌بندی‌های مختلفی، فعالیت خود را توسعه دهد. رسانه «قطب‌نما» در راستای آشنایی مخاطبان با کسب‌و‌کارهای گردشگری ایرانی، برخی از آن‌ها را در مقاله‌های استارتاپی خود معرفی می‌کند. شما می‌توانید جدیدترین اخبار و مقالات درباره استارتاپ‌های گردشگری ایرانی و خارجی را در رسانه «قطب‌نما» مطالعه کنید.
آخرین استارتاپ ایرانی معرفی‌شده در رسانه قطب‌نما: «سفرنما»، اپلیکیشن جامع راهنمای سفر

مطالب مرتبط