این هفته در مقالههای استارتاپی «دی دی سفر»، با یک استارتاپ گردشگری آشنا خواهیم شد که تمرکز خود را بر بهینهسازی و تسهیل سفرهای مسافران کاری بهویژه تیمهای فروش میدانی و بازاریابان قرار داده است.
افرادی که دائما بهدلیل شغل خود سفر میکنند، بهویژه تیمهای فروش و بازاریابی، هزینه سفرهایشان مستقیماً بر روی هزینه کالاها و خدمات آنها تأثیر میگذارد، بنابراین کنترل هزینههای سفر، یک نیاز ضروری برای این دسته از مسافران است. علاوه بر آن، یافتن هتلهای ایمن و بهداشتی و پروازهای مقرونبهصرفه متناسب با بودجهی شرکت یکی دیگر از مهمترین دغدغههای این دسته از مصرفکنندگان است.
استارتاپی که در ادامه این مطلب به آن میپردازیم، سعی در ارائه بهترین خدمات به اینگونه مسافران دارد. خدماتی که به مسافران کمک میکند تا علاوه بر تحقق اهداف تجاری خود، بهراحتی و بدون نگرانی سفر خود را به پایان برسانند.
استارتاپ مسافرتی "Routespring"
"Routespring" یک استارتاپ گردشگری است که در سال ۲۰۲۰ با هدف تسهیل پروسه سفر برای مسافران کاری در «مریلند»، ایالات متحده امریکا، متولد شد. هدف استارتاپ مسافرتی "Routespring"، ارائه خدمات مسافرتی با قیمت مناسب به مسافران کاری بهویژه تیمهای فروش میدانی و بازاریابان خردهفروش از طریق پلتفرم خود است. رزروهای لحظه آخری، روشهای پرداخت متمرکز، کنترل سیاستهای جزئی و پروسهی تأیید رزرو آنلاین، از جمله نیازهای مهمی است که این استارتاپ گردشگری برای مسافران کاری برطرف میکند.
حل ۲ مشکل توسط استارتاپ مسافرتی "Routespring"
استارتاپ مسافرتی "Routespring" سعی در حل دو مورد از مهمترین چالشها و مشکلات مسافران کاری دارد:
۱-مدیریت و کنترل هزینهها
همان طور که در ابتدای این مطلب گفته شد، هزینهی سفرها و کنترل این هزینهها، یکی از مهمترین نیازهای مسافران کاری است. استارتاپ مسافرتی "Routespring" میتواند با استفاده از پلتفرم خود امکان تنظیم دقیق سیاستهای سفر را برای اینگونه مسافران فراهم کند. در طول یک سال گذشته، ۹۶درصد از کل رزروهای انجامشده توسط "Routespring" با خط مشی مسافران مطابقت داشته که بهخوبی میتواند نشان دهد تا چه اندازه این استارتاپ در برطرفکردن نیاز مسافران و مدیران موفق بوده است.
۲-امکان انجام رزروهای لحظه آخری
از آنجایی که بازه سفر تیمهای فروش و بازاریابان معمولا بهصورت هفتگی تغییر میکند، این افراد فرصت کافی برای برنامهریزی قبل از سفر ندارند. علاوه بر آن، اینگونه مسافران معمولا مطمئن نیستند که چه روزی سفر آنها پایان مییابد. این دو عامل باعث افزایش رزروهای لحظه آخری توسط اینگونه مسافران میشود.
در طول یک سال گذشته، ۹۱درصد از رزرو هتلهای "Routespring" برای اقامت در همان روز انجام شده است. علاوه بر آن، استارتاپ مسافرتی "Routespring"، امکان رزرو اتاقها را تا ساعت ۵ صبح روز بعد برای مسافران فراهم میکند. این استارتاپ تیم پشتیبانی خود را برای رسیدگی به درخواستهای مسافران در آخرین لحظات مجهز کرده است. بهطوری که ۹۸درصد از درخواستهای ارائهشده به تیم پشتیبانی در عرض ۶۰ ثانیه پاسخ داده میشوند.
مزایای پلتفرم "Routespring" برای مسافران کاری
پلتفرم "Routespring" بخش مالی شرکتها را قادر میسازد تا هزینه سفرها را کنترل کنند. بهعنوان مثال، این استارتاپ امکان تعیین محدوده قیمت بر اساس پایینترین نرخ منطقی را برای تیم مالی شرکتها فراهم میکند.
مدیران را قادر میسازد که کنترل بیشتری بر فرآیند تأیید رزرو آنلاین داشته باشند.
به مسافران این امکان را میدهد که با ارائه پیشپرداخت، تا ساعت ۵ صبح روز بعد هتلها را رزرو کنند.
تکنولوژی "Routespring" توانایی تنظیم صورتحسابهای شرکت اصلی را فراهم میکند تا کارمندان نیازی به پرداخت از جیب نداشته و تیم مدیریت نیز نیازی به انجام فرآیند بازپردازخت نخواهد داشت.
این تکنولوژی امکان رزرو سفرها را از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه بهراحتی فراهم میکند.
روش بازاریابی و کسب درآمد استارتاپ مسافرتی "Routespring"
استارتاپ مسافرتی "Routespring" از روشهای ذیل برای افزایش مشتریان خود استفاده میکند:
کمپینهای تبلیغاتی هدفمند در رسانههای اجتماعی، گوگل و مجلات
حضور در سایتهای معروف بررسی محصولات مانند «جی۲» (G2) و «کاپیترا» (Capterra)
ایمیل مارکتینگ هدفمند
استارتاپ "Routespring" برای کسب درآمد خود روش قیمتگذاری مبتنی بر میزان استفاده را به کار میگیرد، در این روش مشتری فقط در صورت استفاده از کالا یا خدمات، هزینه آن را پرداخت میکند. این شرکت بهازای هر کاربر فعال، ماهانه هزینهای را دریافت میکند.
فرصتها و چالشهای "Routespring"
استارتاپ "Routespring" برای شناسایی ترندها و نیازهای مشترک مصرفکنندگان نظرسنجیهای و مصاحبههای هدفمندی را با مشتریان بالقوهی خود انجام داده و بهخوبی در این بازار تحقیق کرده است. این امر، به "Routespring" کمک کرده است که شکاف موجود در بازار را شناسایی کرده و یک راهحل ویژه برای تأمین نیازهای خاص مشاغل، تیمهای فروش و بازاریابان ایجاد کند.
نکته مهم آن است که این گونه مشاغل معمولا توسط سایر شرکتهای فعال در زمینه مدیریت سفر موردتوجه قرار نمیگیرند. این استارتاپ با ارائهی راهحلهای مناسب و ایجاد سفرهای مدیریتشده برای این مشاغل، فرصتی برای برجستهشدن در این بازار خواهد داشت.
مهمترین چالشی که پیش روی استارتاپ مسافرتی "Routespring" قرار دارد، همهگیری ویروس کرونا است. چراکه این بحران، بازار سفرهای کاری را بهشدت تغییر داده است. در حال حاضر زمان بهبود بخش سفرهای کاری نامشخص است و همین امر فرصت رشد استارتاپ "Routespring" را محدود میکند. با این وجود این شرکت نوپا توانسته است کسبوکار خود را بهطور پیوسته گسترش دهد. این استارتاپ در دوران همهگیری ویروس کرونا به بسیاری از تیمهای فروش کمک کرده است که از بیش از ۲۰۰۰ مقصد بازدید کنند، این استارتاپ امیدوار است که بتواند در سال آینده این تعداد را به ۵۰۰۰ مقصد برساند.
آینده و هدف استارتاپ مسافرتی "Routespring"
در حال حاضر محصول "Routespring" با تعدادی از راهحلهای نرمافزاری مکمل ادغام شده است. یکی از مهمترین اهداف این استارتاپ آن است که در آیندهی نزدیک برای افزایش تقاضای خود تا حد امکان با سایر نرمافزارها ادغام شود. هدف اصلی استارتاپ "Routespring" رشد مداوم است. "Routespring" بهخوبی ثابت کرده است که برای خدمترسانی به مسافران کاری بسیار مناسب است. فراتر از کمکهایی که از طریق پلتفرم "Routespring" به مسافران ارائه میشود، این استارتاپ از مسافران و شرکتهایی که به آنها خدمات ارائه میدهد، مراقبت میکند.
سخن پایانی
آنچه که دربارهی استارتاپ مسافرتی خلاق و نوظهور "Routespring" جالبتوجه است، تمرکز این استارتاپ بر گروههای مسافرتی کاری، آن هم درست در زمان کاهش تقاضای این بخش در صنعت گردشگری است. گرچه بنیانگذاران امیدوارند که بتوانند در آینده به پیشرفتهای مهمی دست یابند، اما آیا کاهش تقاضا میتواند تهدیدی برای این استارتاپ باشد یا خیر؟
برای آشنایی با جدیدترین ایدههای استارتاپ های گردشگری سراسر دنیا، هر چهارشنبه مقالههای استارتاپی رسانه قطبنمارا مطالعه کنید.