رسانه قطبنما: یکی از بارزترین پیامدهای شیوع بیماری «کرونا»، افزایش استفاده از پلتفرمهای مجازی و بهخصوص اپلیکیشنهای تلفن همراه بود. از سویی دیگر بررسیهای «گلوبال دیتا» (GlobalData) نشان میدهد در دوران پساکرونا، مسافران علاقه بیشتری به «سفرهای یکپارچه» داشته و بیشتر از اپلیکیشنهایی استفاده میکنند که این کار را برایشان آسان می سازد.
«گلوبال دیتا» (Global Data) شرکتی فعال در زمینه بررسی، تجزیهوتحلیل دادههای آماری بهخصوص گزارشات مربوط به استفاده از پلتفرمهای آنلاین و اپلیکیشنهای تلفن همراه است که از سال ۱۹۹۹ (۱۳۷۸) تاکنون مشغول فعالیت بوده و همکاران و شعب مختلفی در سراسر جهان دارد. گزارشهای منتشر شده از سوی این شرکت بسیار معتبر بوده و میتواند به طرح استراتژیهای جدید کمک کند.
در این گزارش اشاره شده است که با بازگشایی مرزها، میزان استفاده از اپلیکیشن های مسافرتی افزایش یافته و افراد بیشتر بهدنبال استفاده از پلتفرمهایی هستند که امکان پرداخت آنلاین و بدون تماس یا خرید راحت را برای آنها فراهم میکند. گلوبال دیتا، همچنین اعلام کرده است که استفاده از اپلیکیشن های مسافرتی یکی از ۵ فناوری برتر در این زمینه بوده است. با نگاهی به گزارش گلوبال دیتا، میتوان فهمید تا چه اندازه وجود یک اپلیکیشن جهت تسهیل ارائه خدمات رزرو، همراهی مسافر، پیشنهاد سفر و کمک به برنامهریزی اهمیت دارد. وجود چنین مزیتی برای یک آژانس مسافرتی بیش از هر چیز باعث «افزایش اعتمادبهنفس مسافران»، «ایجاد امنیت خاطر» و «تاثیر مثبت» بر مسافر شده که در نهایت باعث افزایش رضایتمندی، تقاضا و درآمدزایی هرچه بیشتر شرکت خواهد شد.
بیشتر بخوانید: افزایش استفاده از اپلیکیشنهای تلفن همراه و تاثیر آن در شکلگیری سفرهای آینده
گلوبال دیتا در این گزارش اشاره کرده است که بیشتر از ۵۵ درصد مخاطبان و کاربران پلتفرمهای مختلف خریدهای خود را بهصورت اینترنتی و با استفاده از کارتهای اعتباری (نه پول نقد) انجام میدهد. همچنین در این بررسی، با افزایش ۶۰ درصدی میزان تجارت آنلاین در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱، گلوبال دیتا عقیده دارد که «خرید آنلاین» و «تجارت الکترونیک» تبدیل به بخشی از «وضعیت عادی جدید» آینده و سبک زندگی ما در سالهای پیش رو خواهد شد. محبوبیت این مورد بهخصوص در دوران کرونا را میتوان ناشی از چند عامل دانست که عبارتند از:
- قوانین قرنطینه و عدم امکان خروج از خانه
- تعطیلی گسترده کسبوکارها
- بهداشتی بودن خرید آنلاین و عدم نیاز به پول نقد
- کاهش تماس با سایرین (رعایت حد فاصل اجتماعی) بهدلیل جلوگیری از ابتلا به بیماری
وجود اپلیکیشن های مسافرتی علاوهبر رشد درآمدزایی، فرصتهایی بیشتری برای فروش و توسعه محصولات جدید نیز فراهم میکند که میتواند منجر به بازده بالاتر سرمایه (ROI) شود.
چه اپلیکیشنی مناسب است؟
پاسخ به این سوال با توجه به گستردگی شاخهها و کسبوکارهای فعال در صنعت گردشگری بسیار مشکل است. بهصورت کلی میتوان موارد زیر را از جمله مهمترین مسائلی دانست که شرکتهای مدیریت مقصد و آژانس های گردشگری برای طراحی اپلیکیشن های مسافرتی خود به آن دقت کنند:
- ارائه برنامه سفرهای یکپارچه
- ارائه اطلاعات لازم و ضروری در زمینه سفر (شرایط شیوع بیماری، محدودیتها و مدارک لازم برای سفر در دوران کرونا و غیره)
- مشاوره و راهنمایی مسافر
- ارائه پیشنهادات گردشگری در حین رزرو
- اطلاعرسانی به مسافر در خصوص شرایط لغو و کنسلی
البته لزومی به ارائه تمامی خدمات فوق نیست. برای مثال میتوان اپلیکیشنی برای معرفی جاذبههای مقصد و تورگردانان یا اپلیکیشنی مخصوص ردیابی مسافران و ارائه مدارک لازم مسافرتی «کووید-۱۹» و غیره طراحی کرد. برای مثال در این زمینه میتوان «اپلیکیشن تورپل» (Turpal) را معرفی کرد.
دنیای پساکرونا با سرعتی باورنکردنی به سمت تکنولوژی و دیجیتالی شدن در حرکت است و هر شرکتی برای موفقیت باید بتواند با ترندهای جدید گردشگری و موج تحول دیجیتال همراه شود. استفاده از اپلیکیشن های مسافرتی یکی از راهکارهای همراهی با وضعیت نرمال جدید و جذب مخاطبان بیشتر است. شما میتوانید جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به صنعت گردشگری را از رسانه قطبنما مطالعه کنید.
«پیشنهاد رسانه قطبنما»: