بسیاری معتقدند که کسبوکارهای نوپا و سنتی با یکدیگر تعارض منافع دارند؛ در حالی که کارشناسان معتقدند مشارکت کسبوکارهای سنتی و استارتاپها میتواند منافع گوناگونی برای دو طرف داشته باشد. اما شرکتهای بزرگ و سنتی چگونه میتوانند از استارتاپهای نوپا حمایت کنند؟
رسانه قطبنما: ابراز حمایت شرکتهای بزرگ از استارتاپها بهندرت به یک مشارکت تجاری ماندگار تبدیل میشود. این چالش اغلب از ۳ موضوع سرچشمه میگیرد:
۱. روند کاری پیچیده
هر چه یک شرکت بزرگتر باشد، بوروکراسی آن نیز بزرگتر است. مدیران شرکتهای بزرگ بهندرت از پیچیدگی فرآیند انجام معاملات در شرکتهای خود آگاهی دارند. بررسی مسائلی همچون امنیت فناوری اطلاعات، امور مالی، تدارکات و حقوقی این شرکتها میتواند ماهها، یا حتی سالها به طول بینجامد.
۲. امور مالی
با وجود تمام تلاشی که مدیران شرکتهای بزرگ برای حمایت از استارتاپها انجام میدهند، بهندرت بودجهای را به این هدف اختصاص میدهند. از سوی دیگر، شرکتهای بزرگ معمولا استارتاپها را از لحاظ تجاری تحت فشار قرار میدهد. البته که این شرایط نادرست است و هدف پرورش ایدههای نوآورانه را با شکست روبهرو میکند.
۳. عدم حمایت مناسب
یکی از چالشهای ایدههای نوآورانه این است که اغلب بهطور واضح در سلسله مراتب سازمانهای بزرگ نمیگنجند. به همین دلیل، استارتاپها تلاش میکنند که یک حامی مالی در یکی از شرکتهای بزرگ پیدا کنند تا بتوانند معاملات خود را به سرانجام برسانند.
اما سوال اصلی این است، با وجود این چالشها، شرکتهای بزرگ چگونه میتوانند از اکوسیستم استارتاپهای گردشگری حمایت کنند؟
۱. حمایت مالی
هر شرکت بزرگی که بخواهد با یک استارتاپ در یک معامله آزمایشی مشارکت کند، باید هزینهها و نرخهای بازار را بپردازد. در واقع اگر این شرکتها، بهاندازه کافی به محصول یا خدمات استارتاپها اعتقاد دارند، باید بهطور کامل حمایت مالی را انجام دهند.
۲. ایجاد مسیرهای سریع
شرکتهای بزرگی که مایلند بهطور منظم با استارتاپها کار کنند، باید یک مسیر سریع ایجاد کنند که تمام سهامداران کلیدی را که در چرخه معامله نقش دارند، شامل شود؛ از جمله تدارکات، فناوری اطلاعات، تیم حقوقی، محصول، کسبوکار، پشتیبانی مشتری و... . شرکتهای بزرگ برای انجام این کار، میتوانند فرآیندهای کاری کوچکی ایجاد کنند، الزاماتی را که واقعاً در مراحل اولیه مهم نیستند را حذف کنند یا به تعویق بیندازید و در نهایت یک نقشه برای دستیابی سریع به هدف، ارائه دهند.
۳. شراکت صبورانه
شرکتهای بزرگ باید سعی کنند یک شریک خوب و صبور برای استارتاپها باشند. اکثر استارتاپها، در قدمهای ابتدایی کارهای خود را بهدرستی انجام نمیدهند. تنها راهی که میتواند به پیشرفت و بهبود شرایط آنها کمک کند، همکاری با شرکای صبور و دریافت بازخوردهای دقیق است. شرکتهای بزرگ باید توجه کنند که این استارتاپها در حال یادگیری هستند و بهترین راه برای یادگیری بهتر، ارائه بازخوردهای مثبت به آنها است.
نیاز استارتاپها و شرکتهای بزرگ به یکدیگر
نکته بسیار مهم آن است که شرکتهای بزرگ و استارتاپ برای پیشبرد ایدههای نوآورانه به یکدیگر نیاز دارند و از همه مهمتر مصرفکنندگان نیز بیش از همه، به تحقق این اهداف نیازمندند. ناکارآمدی در نحوه انجام معاملات بین شرکتهای بزرگ و استارتاپها برای هیچیک مفید نخواهد بود. بدون شک، هرچه صنعت گردشگری بتواند سرعت گسترش فناوریهای نوآورانه را بهبود بخشد، تجربه سفر برای همه بهتر خواهد شد.