- سوابق بهداشتی ابتلای افراد به بیماری «کرونا»
- دریافت یا عدم دریافت واکسن
- سوابق انجام آزمایشهای "PCR"
- سایر اطلاعات واکسیناسیون و بهداشتی مانند سابقه دریافت واکسن «تب زرد»
یاتا تراول پس چیست و چگونه کار میکند؟
یاتا تراول پس، اپلیکیشنی است که بهمنظور جایگزین شدن ارائه مدارک کاغذی مانند نتایج آزمایش "PCR" و سایر مدارک بهداشتی مربوط به بیماری «کرونا» جهت پذیرش مسافران بینالمللی طراحی شده است. با نصب و استفاده از این برنامه دیگر نیازی به ارائه مدارک کاغذی نیست و کافی است اطلاعات ثبت شده در اپلیکیشن را در اختیار مامور کنترل مرزی مدارک قرار دهید.آیا استاندارد واحدی برای استفاده از این گذرنامهها وجود دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت: «خیر». هنوز استاندارد واحدی برای استفاده از گذرنامههای دیجیتالی کووید-۱۹ تعریف نشده که این خود یک چالش بزرگ بر سر راه استفاده از این اپلیکیشنها است. با این وجود کشورها و دولتهای مختلف مانند اروپا، در حال همکاری با سازمانهایی مانند «سازمان جهانی بهداشت» (WHO) و دولتها و ارگانهای مختلفند تا ایک استاندارد واحد برای استفاده از این گذرنامهها تعریف کنند.در صورت واکسینه شدن، آیا نیازی به استفاده از یاتا تراول پس دارید؟
در حال حاضر تمامی افراد واکسینه شده نیز شامل قوانین و محدودیتهای سفرهای بینالمللی میشوند، بنابراین برای اثبات واکسینه شدن خود نیاز به ارائه مدارک دارند. در برنامه یاتا تراول پس میتوان مدارک مبنی بر دریافت واکسن کرونا را با عکس گرفتن از مدرک یا اسکن کردن آن بهصورت "PDF" یا در قالب فایل "JPEG" در برنامه بارگذاری کرد تا گزینه تاییدیه دریافت واکسن برای شما فعال شود.یاتا تراول پس چطور جعلی بودن مدارک را تشخیص میدهد؟
در حال حاضر تشخیص جعلی بودن مدارک ثبت شده در برنامه یاتا تراول پس توسط مامورین گذرنامه و با پیگیری شماره گذرنامه یا شماره شناسایی افراد انجام میشود. در این حالت مامورین کنترل مرزی با اسکن کردن کدهای "QR" ثبت شده در برنامه یاتا تراول پس به دقت مدارک فرد را بررسی کنند.چطور میتوان اطلاعات را در برنامه بارگذاری کرد؟
برای بارگذاری و ثبت اطلاعات بهداشتی در برنامه یاتا تراول پس، فرد باید نسخه "PDF" نتیجه آزمایش "PCR"، سوابق بهداشتی یا گواهی دریافت واکسن خود را در برنامه بارگذاری کرده یا عکس باکیفیتی از مدارک کاغذی گرفته و آنها را در فرمت "JPEG" در برنامه ثبت کند. پس از آن یاتا تراول پس اطلاعات ثبت شده در کارت واکسیناسیون و آزمایش "PCR" که شامل شماره گذرنامه یا "ID Card" و اطلاعات هویتی فرد است را با اطلاعات اصلی ثبت شده در اپلیکیشن مقایسه کرده و گواهی و تاییدیه لازم را صادر میکند. برای اطمینان هرچه بیشتر از معتبر بودن گواهیهای ثبت شده در برنامه یاتا تراول پس، باید اطلاعات شخصی فرد شامل محل سکونت و اطلاعات تماس نیز در برنامه ثبت شود. این موردی است که دولتها برای اطمینان از بازگشایی ایمن مرزها به آن نیاز دارند. در حال حاضر تعداد افرادی که در جهان واکسیناسیون شدهاند بسیار کم بوده و صبر کردن تا زمان واکسیناسیون همگانی میتواند آسیبهای بیشتری به صنعت گردشگری و اقتصاد جهانی وارد کند. به نظر میرسد استفاده از برنامههایی مانند «یاتا تراول پس» در کنار رعایت پروتکلهای ایمنی و بهداشتی و اجرای قوانین قرنطینه راهی ایمن برای بازگشایی مرزها باشد. حال باید دید با گذشت زمان این برنامهها تا چه حد پیشرفت کرده و چه تاثیری بر رونق صنعت گردشگری دارند؟بیشتر بخوانید: آیا گذرنامه های کووید-۱۹ تنها راه احیای صنعت هواپیمایی است؟
شما میتوانید جدیدترین خبرهای گردشگری جهانی و تکنولوژی را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.