تنوع گذرنامه های دیجیتال کووید-19 و چالشهای بازگشایی مرزهای بین المللی
پس از افزایش استقبال و استفاده شرکتهای هواپیمایی مختلف در سراسر جهان از «گذرنامه های دیجیتالی واکسیناسیون کووید-۱۹» و تبدیل شدن این مدرک بهیکی از الزامات سفرهای بینالمللی توسط برخی از شرکتها، اکنون بعضی دولتها نیز درصدد آن هستند با تصویب قانون الزام ارائه گذرنامه های دیجیتالی کووید-۱۹ برای مسافران بینالمللی، مرزهای خود را دوباره بازگشایی کنند. اما، تصویب این قانون با چه چالشهایی روبهرو است؟
رسانه قطبنما- افزایش استقبال دولتها از پاسپورت واکسنهای دیجیتال و بررسی این گزینه بهعنوان الزامی برای بازگشایی دوباره مرزها و استقبال از مسافران بینالمللی باعث شده تا امیدها برای رونق دوباره صنعت گردشگری و آغاز دوباره سفرها در سراسر جهان تا پایان سال جاری میلادی (زمستان ۱۴۰۰) افزایش یابد.
تاکنون، تنها شرکتهای هواپیمایی، پیشگام تصویب قانون الزام استفاده از گذرنامه های دیجیتال واکسیناسیون کووید-۱۹ برای مسافران بینالمللی بودهاند، اما اکنون با مشخص شدن موضع جدید «شورای جهانی گردشگری» (UNWTO) نسبت به این پاسپورتواکسنها، دولتها نیز درصدد تصویب قانون استفاده از گذرنامه های دیجیتال سلامت کووید-۱۹ برای بازگشایی مرزهای خود هستند.
از جمله پیشگامان طراحی پاسپورتواکسنهای کووید-۱۹، «یاتا» (IATA) و شرکت «کامان» (Common) بودند که هر کدام بهصورت مجزا دو نوع گذرنامه با نامهای «یاتا تراول پس» (IATA Travel Pass) و «کامان پس» (CommonPass) برای مسافران صادر میکردند که در آن سابقه واکسیناسیون افراد ثبت میشد، اما اکنون پای شرکتهای فناوریمحور بیشتری به این زمینه باز شده که میتواند راهی برای بهبود هرچه سریعتر صنعت گردشگری و رونق دوباره سفرهای بینالمللی باشد. اما این تنوع با چالشهایی نیز همراه خواهد بود.