نظرات شنیدنی بنیان‌گذار ایر بی ان بی درباره‌ی تغییرات سفرها در آینده

نظرات شنیدنی بنیان‌گذار ایر بی ان بی درباره‌ی تغییرات سفرها در آینده

«برایان چسکی» (Brian Chesky)، بنیان‌گذار شرکت «ایر بی ان بی» (Airbnb) یکی از معتبر‌ترین افراد برای اظهارنظر درباره‌ی روند سفرها و تغییرات دائمی ایجاد شده در سفرهای آینده است. او از ترندهای جدیدی که ممکن است برای همیشه در دنیای سفرها به وجود آیند، صحبت می‌کند.

۲۰۲۰ یک سال بسیار عجیب و پرتلاطم برای «ایر‌بی‌ان‌بی» (Airbnb) بود. این شرکت که برای «عرضه‌ی سهام اولیه» (IPO) در اوایل سال برنامه‌ریزی کرده بود، به یکباره ۸۰درصد از رزروهای خود در ماه مارچ ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۹) از دست داد. علی‌رغم تمام چالش‌هایی که در اثر شیوع ویروس «کرونا» برای «ایر‌بی‌ان‌بی» به وجود آمد، این شرکت توانست با «عرضه‌ی سهام اولیه» (IPO) خود در سه ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۰، به یکی از موفق‌ترین شرکت‌های گردشگری در بدترین سال صنعت گردشگری تبدیل شود. «ایر‌بی‌ان‌بی» با این موفقیت خود ادعا کرد که توانسته است به سودآوری سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۹، که سودآورترین دوره‌ی تاریخ این شرکت است، دست یابد.

در حالی که کشورهای مختلف با همه‌گیری ویروس کرونا و محدودیت‌ سفر‌ها درگیرند، شرکت «ایر‌بی‌ان‌بی» اعتقاد دارد که ممکن است برخی تغییراتی که شیوع ویروس کرونا در روند سفرها به وجود آورده است، در آینده به تغییرات دائمی تبدیل شوند. به بیان ساده‌تر این شرکت معتقد است که برخی از ترندهای ایجاد‌شده در روند سفرها، تا همیشه برقرار خواهند ماند. «برایان چسکی» (Brian Chesky)، مدیر‌عامل و بنیان‌گذار «ایر‌بی‌ان‌بی» در طول همه‌گیری ویروس کرونا بارها درباره‌ی چگونگی شرایط سفرها اظهارنظر کرده است. چندی پیش نیز او در یک رویداد مجازی ترندهای اصلی سفر از دیدگاه خود را معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: شش ترند برتر سفر در سال ۲۰۲۱ از نگاه آمادئوس

نوع جدید سفرها از نگاه چسکی، مدیر‌عامل ایر‌بی‌ان‌بی

چسکی درباره‌ی اولین ترندی که در روند سفرها ایجاد خواهد شد، می‌گوید: «به نظر من سفرها هرگز به روال قبل از همه‌گیری بر نمی‌گردند، اما این به آن معنا نیست که سفرها هرگز باز نخواهند گشت! قبل از بحران کرونا، میزان سفرهای کاری بر سفرهای تفریحی غالب بودند، اما اکنون مصرف‌کنندگان خسته از قرنطینه و محدودیت سفرها، به بیرون آمدن از خانه‌های خود مشتاقند، بنابراین پیش‌بینی می‌شود که در دوران پساکرونا، سفرهای تفریحی خواهان بیشتری داشته باشند.»

او ادامه می‌دهد: «این امر با کاهش قابل‌توجهی از سفرهای کاری که برای برگزاری جلسات انجام می‌شدند، همراه خواهد بود. در حالی که شرکت‌ها به کار از راه دور (دورکاری) روی آورده‌اند، پیش‌بینی می‌شود که نوع جدیدی از سفرهای کاری در دنیای سفرها ظاهر شود. این همان چیزی است که من آن را الگوی «هاب اند اسپوک» (Hub and Spoke) می‌نامم. به این معنی که افراد جایی را برای کار از راه دور انتخاب می‌کنند، اما هر سه ماه یک‌بار برای چند هفته به دفتر مرکزی خود باز می‌گردند.»

دومین ترندی که «چسکی» درباره‌‌ی آن حرف می‌زند کمی دورتر از مفهوم کلیشه‌ای سفر‌کردن بوده که در آن سفر تنها به‌معنای خروج از شهر است. او ترند دوم سفرها را سفر «از شهر به هر کجا» (city to everywhere) نامیده است که لزوما دربرگیرنده ۵۰ شهر برتر دنیا هم نیست. شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین اظهار‌نظر چسکی درباره‌ی توزیع مجدد سفرها باشد، به‌طوری که بر اساس نظر او ممکن است دیگر هیچ تفاوتی میان مناطق گردشگری و مناطق مسکونی در شهرها وجود نداشته باشد.

از دیدگاه چسکی ایده‌ی سفرهای دسته‌جمعی، سفر به شهرهای بزرگ، اقامت در هتل‌های توریستی و ماندن در صف جاذبه‌های دیدنی، با نوعی دیگری از سفرها جایگزین خواهند شد. بر اساس یک نظرسنجی که چسکی در میان مهمانانش انجام داده است، ۵۴درصد از آن‌ها قصد دارند در سال ۲۰۲۱ به مسافرت بروند یا در حال برنامه‌ریزی برای سفرهای خود هستند. آن‌ها می‌خواهند دوستان و خانواده‌ی خود را ببینند و به‌دنبال راهی آگاهانه‌تر، انسانی‌تر، معتبر‌تر و اصیل‌تر برای سفرها خواهند بود.

برخی از گفته‌های چسکی شباهت زیادی به اعتقاد روان‌شناسان دارد. «برنت کوکر» (Brent Coker)، روان‌شناس رفتار مصرف‌کننده در «دانشگاه ملبورن»، در مورد تجربه‌های جدید سفرها صحبت می‌کند. وی همچنین درباره‌ی دیدگاه «نسل زد» (Gen Z) درباره‌ی چگونگی ارزش نهادن آن‌ها به برندها و تمایل آن‌ها به انجام کارهای خوب اجتماعی و اهمیت برابری انسان‌ها در جوامع بحث می‌کند.

به‌گفته‌ی «کوکر» ۶۶درصد از تصمیمات خرید از یک برند توسط مصرف‌کنندگان، بر اساس موضع‌گیری آن برند درمورد مسائل اجتماعی اتخاذ می‌شود و اکثر آن‌ها بر این باورند که برندهای تجاری نقش بیشتری در حل مشکلات اجتماعی دارند. کوکر می گوید: «مصرف‌کنندگان انتظار زیادی از برندهای تجاری دارند و معتقدند آن‌ها می‌توانند بر شرایط محیطی تاثیرگذار باشند. بنابراین، اکنون فقط دولت‌ها نیستند که مردم برای بهبود شرایط از آن‌ها انتظار دارند.»

به‌عقیده‌ی چسکی شرکت‌ها به‌دلیل نحوه برخوردشان در بحران به خاطر سپرده می‌شوند. جالب است بدانید که در هفته‌ی تحلیف ریاست جمهوری «امریکا»، «ایر‌بی‌ان‌بی» تمام رزروهای منطقه «واشنگتن دی سی» را لغو کرد. چسکی می‌گوید که او هرگز نمی‌خواهد بر اساس نوسانات کوتاه‌مدت قیمت سهام تصمیم بگیرد، اما گاهی اوقات نیاز به تصمیم‌گیری‌های اصولی وجود دارد فارغ از اینکه نتیجه‌اش در کسب‌و‌کار چگونه خواهد بود.

چسکی ادامه می‌دهد: «تجربه به من نشان داده است که در زمان‌هایی که درباره‌ی یک موضوعی اطمینان نداریم، یک تصمیم اصولی اغلب بهتر از یک تصمیم تجاری است، چراکه شما اغلب نمی‌توانید اتفاقات را پیش‌بینی کنید. زمانی که ما رزروهای منطقه «واشنگتن دی سی» را لغو کردیم، نمی‌دانستیم که قرار است چه اتفاقی بیفتد. با گذشت زمان، اگر ما به تصمیم‌گیری‌های درست ادامه دهیم، مردم با اصول ما آشنا شده و به ما اعتماد خواهند کرد و کسب‌و‌کار ما به‌خوبی پیش خواهد رفت.»

مطالب مرتبط