- از ژانویه تا آپریل ۲۰۲۰، زمانی که هیچ محدودیتی اعمال نشده بود، نرخ ابتلا به کووید-۱۹ بسیار کمتر از هزار مورد بود و با اعمال محدودیتهای سفر تعداد این موارد افزایش یافت.
- هنگامی که معیار غربالگری در آگوست ۲۰۲۰ برای مسافران معرفی شد، موارد مثبت جهانی به ۲ هزار مورد رسید.
- با اعمال قرنطینه بر مسافران مناطق پرخطر، نرخ موارد مثبت کرونا به ۴ هزار نفر رسید و در ماههای آتی نیز با افزایش نرخ ابتلا در نهایت منجر به تشدید قوانین ورود شد.
- در آپریل تا می ۲۰۲۱، دولتها با وجود قوانین سختگیرانه ورود مسافران، شاهد بالاترین نرخ ابتلا بودند، که حدود ۶ میلیون مورد مثبت جدید بود.
بررسی «یاتا» فاش کرد
محدودیتهای سفر در شیوع کرونا اثر ندارد
انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (IATA) در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد بررسیهای این سازمان نشان میدهد محدودیتهای سفر تأثیری بر نرخ ابتلا به کووید-۱۹ ندارد و دولتها باید راهحل دیگری برای کاهش خطر ابتلا پیدا کنند.
قطبنما: بررسیهای یاتا نشان میدهد بهطور کلی تصمیم دولتها مبنی بر ممنوعیت ورود مسافر از کشورهای آفریقای جنوبی یا اعمال محدودیتهای سفر به این مناطق، تأثیر قابل توجهی ندارد؛ چراکه در دسامبر ۲۰۲۰ و ژانویه ۲۰۲۱ نیز اکثر کشورها مسافران ورودی از مناطق پرخطر را قرنطینه میکردند اما حتی این اقدامات نیز نرخ سرایت را کاهش نداد و برعکس، جهان شاهد جهش چندینباره این ویروس با میانگین بیش از ۵ میلیون مورد مثبت ثبتشده بود.
یاتا در بیانیه مطبوعاتی خود خاطرنشان کرد: «بالاترین و پایینترین میزان موارد جدید کووید-۱۹ حتی در طول اعمال محدودیتهای سفر بینالمللی در سال ۲۰۲۱ ثابت مانده بود و در طول سال ۲۰۲۰ نیز با وجود اینکه محدودیتها در بالاترین سطح خود بودند، موارد جدید ابتلا همواره سیر صعودی داشت.»
این سازمان همچنین یادآوری کرده است که محدودیتهای سفر با کاهش شدید درآمدها و جلوگیری از کنار هم بودن اعضای خانوادهها، فاصله وحشتناکی در جوامع و اقتصاد کشورها ایجاد کرده است.
در این گزارش یافتههای کلیدی دیگری نیز به چشم میخورد که عبارتاند از: