رسانه قطبنما: معاون گردشگری کشور گفت: «پیش بینی میشود با روند رو به رشدی که در جذب گردشگران خارجی داریم، بهاستثنای بازارهایی که در حال حاضر مبادلات گردشگر با آنها کاهش محسوس داشته است، تا پایان سال میزبان حدود ۶ میلیون گردشگر خارجی باشیم.»
بهگزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر شالبافیان در برنامه صف اول که از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: «بعد از شیوع بیماری کرونا، در شهریور ۱۴۰۱ روند صعودی ورود گردشگران خارجی به کشور را داشتیم؛ بهنحوی که تا آن زمانحدود ۴۱۷ هزار گردشگر ورودی داشتیم؛ بهخصوص که بحث لغو روادید با عراق نیز انجام شده بود اما با وقایعی که افتاد این روند کاهش محسوسی پیدا کرد.» جزئیات دقیق آمار گردشگری ۱۴۰۱ را در مطلب «آمار گردشگری ایران ۱۴۰۱ | گردشگری داخلی و خارجی» بخوانید.
وی افزود: «تعداد زیادی گردشگر ورودی از آذربایجان داشتیم که بهدلیل مسائل مختلفی که وجود دارد این آمار به یک دهم کاهش پیدا کرد. ملاحظات برای صدور روادید گردشگران کشور همسایه دیگر نیز عملا تعداد گردشگران ورودی از آنها هم ۵۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد. اما این روند در اواخر سال با اقدامات انجام گرفته بهتر شد. الان در ۷ ماه سال ۱۴۰۲ حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر ورودی داریم که نسبت بهمدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد رشد داشته است.»
بهگفته شالبافیان، همکاری با کشور چین و لغو روادید با این کشور و لغو روادید گروهی با روسیه که دو ماه از اجرایی شدن آن میگذرد، در این رشد بیتاثیر نبوده است.
شالبافیان گفت: «بازار گردشگری دنیا مبتنی بر بازار کشورهای همسایه است؛ ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. گردشگری درون منطقهای است؛ از این رو بسیاری از گردشگران سلامت از کشورهای همسایه به ایران سفر میکنند. بنابر اعلام وزارت بهداشت از بین بیش از چهار میلیون گردشگری که در کل سال وارد ایران شدند یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با هدف گردشگری سلامت به ایران آمدند؛ بنابراین غیر از هدف تفریح و زیارت، گردشگران با هدف سلامت هم سفر کردهاند.»
وی افزود: «موضوع فصلی بودن در آمار گردشگران ورودی بی تأثیر نیست؛ اگر این روند رو به رشد ادامه پیدا کند به بازیابی قبل از کرونا میرسیم و آمار گردشگران ورودی به قبل از این بیماری برمیگردد. با بهبود روابط سیاسی با برخی از کشورهای منطقه، آمار گردشگران این کشورها جایگزین کشورهایی میشود که از آنها ورودی کمتری داریم.»
شالبافیان در پاسخ به این سوال که تا پایان سال برنامه هفتم باید سالانه ۱۵ میلیون مسافر داشته باشیم ولی الان تا پایان سال باید میزبان ۶ میلیون گردشگر باشیم؛ بنابراین آیا زیرساختهای کشورمان اجازه میزبانی از این تعداد را میدهد، توضیح داد: «یکی از دغدغههای اصلی که وجود داشته و دارد درباره همین زیرساختها است. یکی از مصوبات خوب، اختصاص بخشی از اعتبارات تملک دارایی برخی از استانها در حوزه زیرساختهای گردشگری است که جهش قابل توجهی را در تخصیص اعتبارات استانی به گردشگری داشت.
در دو سال اخیر، یک هزار و ۲۶۵ پروژه با حجم سرمایه گذاری بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان افتتاح شد؛ یکی از دلایل افتتاح آنها تکمیل زیرساختهای گردشگری با پیشرفت فیزیکی بالا از طریق همین مصوبات بود؛ بههمین جهت دولت در قانون بودجه ۱۴۰۲ هم تکرار کرد و موجب شد حجم مشارکت خوبی توسط استانداران شکل بگیرد. حجم پروژههای گردشگری در دست اقدام ۲ هزار و ۵۸۰ پروژه است؛ بخشی از نقصهای زیرساختها از طریق همین پروژهها تکمیل میشود.»
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: