رسانه قطبنما: احتمال انحلال تشکلهای گردشگری قوت گرفت. پس از تصویب قانون نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی و تخصصی، در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، این قانون در اسفند ماه ۱۴۰۱ توسط رئیس جمهور به وزارت کشور ابلاغ شد. این قانون مطابق اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی است که کلیه تشکلهای صنفی و تخصصی تحت عناوین جامعه، انجمن، جمعیت، مجمع، خانه و کانون باید از آن تبعیت نمایند. به گزارش «رسانه قطبنما»، از آن جایی که از منظر قانونی، تشکلهای گردشگری دچار مشکلات بنیادینی هستند، حالا به نظر میرسد با توجه به قانون جدید بسیاری از تشکلها باید منحل شوند.
به گزارش هتلنیوز، آییننامه اجرایی قانون مذکور، حداکثر ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن آن توسط وزارت کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد. طبق این قانون کلیه تشکلهای کنونی، منحل و صدور پروانه مجدد فعالیت براساس ضوابط در قانون ابلاغی جدید، توسط کارگروه استانی و کارگروه کشوری صادر میشود. متن قانون نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی - تخصصی را اینجا بخوانید.
ابلاغ این قانون، فصل جدیدی در فعالیتهای تشکلهای بخش خصوصی گردشگری بهوجود خواهد آورد. تعاونیها، اتحادیهها، احزاب، تشکلهای سیاسی، تشکلهای کارگری و کارفرمایی، انجمنهای علمی، موسسات فرهنگی و موسسات تجاری از شمول این قانون مستثنی هستند. در سالهای اخیر، فعالیتهای اقتصادی برخی تشکلها، علیرغم غیرانتفاعی بودن فعالیت آنها طبق قانون، پراکندگی آرا، نظرات و تصمیمات در خصوص نحوه فعالیت تشکلها، تعدد و تنوع تشکلها و مراجع صدور مجوز برای فعالیت آنها، از مهمترین مسائلی بوده که منتج به کاهش کارایی تشکلها شده است. اختلافات بر سر ریاست مجمع تشکلها یا مجمع ملی تشکلها، از جدیدترین معضلات و مشکلات در این نابسامانیها بود.
به گزارش «رسانه قطبنما»، از مهرماه سال ۱۴۰۱، مجمع ملی تشکلهای گردشگری ایران دستخوش تفرقههای بسیاری شد. به باور کارشناسان، یکی از مهمترین اهداف ایجاد تشکلهای صنفی، پیگیری مطالبات بخش خصوصی از حاکمیت و دولت است. اتحاد و همصدایی کسبوکارهای مختلف در قالب یک تشکل واحد میتواند قدرت چانهزنی آنها افزایش دهد و به منافع تمام اعضا بیانجامد. اما این موضوع در ایران، چندان هم بیحاشیه نیست. بسیاری بر این باورند که برخی از افراد، از پتانسیل چانهزنی تشکلهای گردشگری برای رسیدن به منافع شخصی استفاده میکنند و این، از اصلیترین آسیبها در این زمینه است.
حالا باید دید با تصویب قانون نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای صنفی - تخصصی، چه سرنوشتی در انتظار تشکلهای گردشگری است؟
آخرین اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.