پیش‌بینی بهبود صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ در نتایج یک نظرسنجی جهانی

پیش‌بینی بهبود صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ در نتایج یک نظرسنجی جهانی

پس از آنکه همه‌گیری ویروس «کرونا» در سال ۲۰۲۰، صنعت گردشگری را با آسیب‌ها و چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرده است، اکنون نظرسنجی‌ها و تحقیقات خبر از بهبود صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ می‌دهند.

رسانه قطب‌نما- تا قبل از شیوع ویروس «کرونا»، صنعت گردشگری در طی ۱۰ سال گذشته شاهد افزایش نرخ رشد در سراسر جهان بود اما پس از این همه‌گیری جهانی، رکود چشم‌گیری را تجربه کرده و یکی از بخش‌هایی بود که در سال ۲۰۲۰ بیشترین آسیب را متحمل شد. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۲۰ سفرهای خارجی در سطح بین‌المللی، با ۷۰درصد کاهش روبه‌رو شد. آسیب‌ها و تلفات این بحران نیز بسته به قاره و رونق گردشگری در مناطق مختلف، کاملا متفاوت بود. نکته دیگر این بود که در دوران همه‌گیری ویروس کرونا انواع سفرهای تفریحی در طبیعت و گشت‌و‌گذار با ماشین، به‌طور قابل‌توجهی نسبت به سفرهای هوایی یا سفرهای تفریحی بین‌شهری و سفرهای رفت‌و‌برگشتی طرفدار بیشتری داشتند. اما با وجود کاهش شدید سفرها در سطح جهانی در سال ۲۰۲۰، آخرین نتایج نظرسنجی‌ها خبر از رونق دوباره سفرها در آینده نزدیک می‌دهد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که دو‌سوم از مسافران سراسر جهان قصد دارند در سال ۲۰۲۱ به سفرهای خارجی بروند. در همین راستا موسسه «آی‌تی‌بی برلین» (ITB Berlin) اخیرا آخرین یافته‌های نظرسنجی «‌ورلد تراول مونیتور آی‌پی‌کی» (World Travel Monitor IPK) را درباره‌ی روند سفرهای بین‌المللی در سال ۲۰۲۰ و آینده‌ی صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ و پس از آن را منتشر کرده است. «ورلد تراول مونیتور» (World Travel Monitor) یک نظرسنجی سالانه است که بر تعداد سفرهای خارجی و رفتار سفرها در همه بازارهای اصلی جهان نظارت کرده و بیش از ۹۰ درصد از تقاضای جهانی برای سفرهای خارجی را نیز پوشش می‌دهد. رسانه قطب‌نما نیز در ادامه این مطلب به نتایج جالب تحقیقات "IPK" می‌پردازد که از نظرسنجی میان مسافران سراسر جهان به‌دست آمده است:

تفاوت روند سفرها در سال ۲۰۲۰ در قاره‌های مختلف

بر اساس داده‌های سیستم اطلاعات گردشگری جهانی "IPK"، سفرهای بین‌المللی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ با یک کاهش ۷۰درصدی روبه‌رو شده‌اند. تفاوت‌ روند سفرها در قاره‌های مختلف به قرار زیر است:
  • آسیا: کاهش ۸۰درصدی سفرهای خارجی
  • اروپا: کاهش ۶۶درصدی سفرهای خارجی
  • آمریکای لاتین: کاهش ۷۰درصدی سفرهای خارجی
  • آمریکای شمالی: کاهش ۶۹درصدی سفرهای خارجی

تغییر در روند سفرها در اثر شیوع ویروس کرونا

شیوع ویروس کرونا و به‌دنبال آن کاهش انواع سفرهای بین‌المللی آسیب‌های فراوانی را به بخش سفر و گردشگری وارد کرده است. بخش سفرهای تفریحی با یک کاهش ۷۱درصدی بیشترین آسیب را در بین‌ سفرهای بین‌المللی متحمل شده است. به‌دنبال آن، سفرهای کاری با کاهشی ۶۷درصدی و پس از آن سفرهای شخصی یا "private trips" با کاهشی ۶۲درصدی قرار دارند. در بین سفرهای تفریحی، سفرهای رفت‌و‌برگشتی و سفرهای بین‌شهری با کاهش ۷۵درصدی روبه‌رو بودند. این در حالی است که سفرهای ساحلی و طبیعت‌گردی با کاهش ۵۳درصدی خود، بحران را بهتر از سایر انواع سفرها سپری کردند. همان طور که کارشناسان صنعت گردشگری انتظار داشتند، سفرهای هوایی بیشترین آسیب را از همه‌گیری ویروس کرونا متحمل شده است؛ به‌طوری که سفرهای خارجی هوایی در سراسر جهان ۷۴درصد کاهش یافته است. این در حالی است که سفرهای بین‌المللی از طریق ماشین، تنها ۵۸ درصد کاهش یافته است. بحران کرونا میزان اشغال هتل‌ها را نیز در سراسر جهان با کاهش قابل توجهی روبه‌رو کرده است. این افت در صنعت هتلداری  ۷۳درصد بوده است. در حالی که سایر اقامتگاه‌ها، از جمله اقامتگاه‌های خصوصی آسیب کمتری را متحمل شده‌اند. با این حال، آنچه که همه‌گیری ویروس کرونا تاثیری در آن نداشته، سفرهای ارزان‌ است. اگرچه میزان متوسط ​​هزینه هر سفر در جهان ۱۴ درصد کاهش یافته است، اما این امر بیشتر به‌دلیل کاهش سفرهای هوایی و سفرهای طولانی‌مدت است.

بهبود صنعت گردشگری

افزایش اشتیاق به سفرهای خارجی در سال ۲۰۲۱

نتایج نظرسنجی جهانی نشان می‌دهد: ۶۲ درصد از مسافران بین‌المللی در سراسر جهان قصد دارند در سال ۲۰۲۱ به خارج از کشور خود سفر کنند. این مطالعات نشان می‌دهد کسانی که قصد سفر به خارج از کشور را ندارند، نه به‌دلایل مالی بلکه‌ به‌دلیل ترس از احتمال ابتلا به ویروس کرونا از سفرکردن منصرف می‌شوند. نکته قابل‌توجه آن است که واکسن‌هایی که در حال حاضر موجودند و تمایل زیاد مسافران به انجام واکسیناسیون کرونا، دلیل اصلی سفرنکردن را از بین برده است؛ به این معنی که دیگرهیچ چیز نمی‌تواند مانعی برای بهبود سریع و گسترده صنعت گردشگری باشد.

برنامه‌ریزی‌های سفر و تعطیلات در سال ۲۰۲۱

هنگامی که در مورد برنامه‌های سفرهای خارجی در سال ۲۰۲۱ از مسافران سوال می‌شود، اکثر پاسخ‌دهندگان به سفرهای تفریحی در تعطیلات خود اشتیاق نشان می‌دهند. بر اساس نتایج نظرسنجی "IPK"، در مقایسه با سفرهای قبل از همه‌گیری ویروس کرونا، در سال ۲۰۲۱ علاقه به ملاقات دوستان و خانواده در میان مسافران بیش از ۵۰ درصد ​​است. همچنین در این تحقیقات، علاقه به سفرهای کاری در میان آمریکایی‌ها و آسیایی‌ها بیشتر از اروپایی‌ها دیده شده است. اگر بخواهیم میزان علاقه به سفرهای تفریحی به خارج از کشور در سال ۲۰۲۱ را بررسی کنیم، مسافران علاقه زیادی به گذراندن تعطیلات خود در ساحل و زیر نور خورشید نشان داده‌اند. پس از آن سفرهای بین‌شهری، در رتبه دوم و سفر در طبیعت در جایگاه سوم قرار دارد، که در مقایسه با قبل از همه‌گیری، شاهد افزایش محبوبیت قابل‌توجهی بوده است. همچنین آخرین بررسی‌ها نشان‌دهنده‌ی علاقه زیاد به سفرهای هوایی به خارج از کشور و به‌دنبال آن بهبود صنعت هتلداری است.

گرایش مسافران به سفر در قاره خود

در این تحقیقات از اروپایی‌ها در مورد اینکه ترجیح می‌دهند برای سفرهای خارجی خود در سال ۲۰۲۱ به کجا سفر کنند، سوال شده است و اکثر آن‌ها به‌وضوح مقاصد اروپایی را ترجیح می‌دهند که در میان آن‌ها «اسپانیا» در رده اول و پس از آن «ایتالیا»، «آلمان» و «فرانسه» قرار دارند. علاوه بر آن‌ گزینه اصلی آمریکایی‌ها و آسیایی‌ها نیز سفر به قاره خود است. با این وجود در حال حاضر مقاصد اروپایی، به ویژه آلمان، نقش اصلی را در مقاصد سال ۲۰۲۱ ایفا می‌کنند.

بهبود صنعت گردشگری

فرصت‌های عالی برای بهبود صنعت گردشگری

با وجود واکسن‌هایی که اکنون در دسترس بسیاری از کشورها قرار دارند، دلیل اصلی سفرنکردن از بین رفته است. با فرض واکسینه‌شدن درصد بالایی از جمعیت سراسر جهان، بهبود سریع تقاضای جهانی برای سفرهای خارجی دور از انتظار نیست. این هدف می‌تواند در سال ۲۰۲۲ و حداکثر در سال ۲۰۲۳ محقق شود. با توجه به آنکه همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، رشد صنعت گردشگری را با کاهش چشم‌گیری روبه‌رو کرده است، آغاز واکسیناسیون در بسیاری از کشورها و تمایل مسافران به سفرهای خارجی در سال ۲۰۲۱، نشان‌دهنده‌ی بازگشت این صنعت به دوران قبل از همه‌گیری است. اگرچه کارشناسان صنعت گردشگری معتقدند که ممکن است بازگشت کامل به دوران قبل از بحران کرونا سال‌ها طول بکشد، اما نتایج تحقیقات "IPK" نشان می‌دهد که بهبود این صنعت رفته‌رفته از سال ۲۰۲۱ آغاز می‌شود. جدیدترین اخبار گردشگری جهانی را در وب‌سایت رسانه قطب‌نما مطالعه کنید.

مطالب مرتبط