«ITB برلین»، بزرگترین نمایشگاه تجاری جهان، اخیراً نتایج نظرسنجی ویژه کویید-۱۹ شرکت تامینکننده دادههای سفر «IPK International» را منتشر کرده است. این نظرسنجی بر برنامه سفرهای سال ۲۰۲۲ متمرکز است و با درنظرگرفتن شرایط ویژه همهگیری کرونا و بررسی تمایلات مسافران، برترین ترندهای سفر را منتشر کرده است.
قطبنما: یافتههای اخیر نظرسنجی شرکت IPK Internationl حاکی از افزایش مجدد تمایل مسافران برای سفررفتن است. بر اساس این نظرسنجی، حدود ۸۰ درصد از پاسخدهندگان در سراسر جهان در حال برنامهریزی سفرهای بینالمللی برای ۱۲ ماه آینده هستند و سفرهای تفریحی اطراف ساحل، شهرگردی و سفرهای اطراف طبیعت، بیشترین تقاضا را در میان مسافران دارد.
برخی از مهمترین یافتههای این نظرسنجی به شرح زیر است:
۱. افزایش تمایل مسافران به سفرهای بینالمللی
تمایل مسافران به سفرهای بینالمللی با افزایش توزیع واکسن در اوایل سال ۲۰۲۱، بهطور چشمگیری افزایش یافته است. ۸۰ درصد از پاسخدهندگان در سراسر جهان هماکنون قصد دارند مجدداً سفر کنند؛ با این حال میزان تمایل مسافران در قارههای مختلف با یکدیگر متفاوت است.
در حال حاضر تمایل اروپاییها برای سفرهای خارجی، حدوداً به ۹۰ درصد سطح قبل از همهگیری رسیده است. اما، تمایل مسافران آمریکایی و آسیایی با یک روند صعودی قابلتوجه در ماههای اخیر، بهترتیب حدود ۷۰ و بیش از ۶۰ درصد است.
۲. مقاصد محبوب سال ۲۰۲۲
بررسیها نشان میدهد اروپاییها مقاصد داخل اروپا را برای سفرهای آینده ترجیح میدهند. در میان مقاصد برتر اروپاییها، اسپانیا در رتبه اول و پس از آن ایتالیا، آلمان، فرانسه و یونان در رتبههای بعدی قرار دارند. مقاصد موردعلاقه آمریکاییها، کشورهای همسایه ایالات متحده، کانادا، مکزیک و همچنین ایتالیا و آلمان در قاره اروپا هستند.
در آسیا نیز اغلب مسافران در حال برنامهریزی برای بازدید از مقاصد قاره خود هستند. ژاپن، کره جنوبی، ویتنام و چین در آسیا و آلمان، فرانسه در اروپا، از مقاصد محبوب مسافران آسیایی به شمار میآیند.
۳. علاقهروزافزون مسافران به سفرهای تفریحی
طبق نتایج نظرسنجی، ۸۱ درصد از پاسخدهندگان در حال برنامهریزی برای سفرهای خارجی خود در ۱۲ ماه آینده هستند. از ابتدای سال ۲۰۲۱، تقاضای مسافران برای سفرهای تفریحی بهطور پیوسته افزایش یافته است. این در حالی است که از تمایل مسافران برای برنامهریزی سفرهای دیدار دوستان و اقوام در خارج از کشور کاهش یافته و در حال حاضر تنها ۳۰ درصد است. برنامه سفرهای کاری خارجی نیز از ابتدای سال به میزان ۲۱ درصد ثابت مانده است.
۴. تقاضای بالای مسافران برای سفرهای اطراف ساحل و شهرگردی
مانند قبل از همهگیری، بیشتر تقاضای مسافران حول سفرهای تفریحی اطراف ساحل ( با ۶۳ درصد) و بعد از آن شهرگردی و سفرهای رفتوبرگشتی متمرکز است. همچنین بررسیها نشان میدهد علاقه مسافران به سفر به مناطق طبیعی نسبت به دوران پیش از همهگیری افزایش یافته است. علاوه بر این، اخیراً با بازگشایی کریدورهای سفر دریایی میان کشورها، تقاضا برای سفرهای دریایی در سراسر جهان با افزایش چشمگیری روبهرو شده است.
۵. شرایط دشوار سفرهای بینالمللی در همهگیری
علیرغم اشتیاق زیاد مسافران برای سفرهای بینالمللی، مشکلات و نگرانیهای زیادی در برنامهریزی سفرها گریبانگیر آنها است. تقریباً ۹۰ درصد از کسانی که اخیراً به سفرهای بینالمللی رفتهاند، برنامهریزی این سفرها را دشوار و پیچیده توصیف و ۸۰ درصد از آنها اختلالات مرتبط با کووید-۱۹ را در مقصد خود گزارش کردهاند. در واقع آنچه بیش از همه چیز مسافران را اذیت میکند، نه پروتکلهای ایمنی، بلکه اطلاعات نامشخص و در حال تغییر و ارتباطات ضعیف مقاصد است.
۶. افزایش اهمیت تامین ایمنی مقاصد
علیرغم واکسیناسیون ۹۰ درصدی گروههای هدف مسافران بینالمللی در سطح جهان یا بهبود آنها از کووید-۱۹، هنوز هم نگرانیهای قابلتوجهی درباره میزان آلودگی مقاصد در میان مسافران دیده میشود.
بررسیها نشان میدهد که اهمیت تأمین ایمنی مسافران در مقاصد بهطرز چشمگیری افزایش یافته و اکثریت قاطع مسافران بینالمللی، در میان دوراهی مقاصد ارزانقیمت یا مقاصد با نرخ کم آلودگی، مقاصد گردشگری ایمن را برای سفرهای آینده خود انتخاب میکنند.
۷. بهبود همهجانبه صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۲
برنامههای سفر مسافران برای سال آینده بیانگر تمایل بالای آنها به آغاز مجدد سفرها است؛ بهطوریکه هماکنون تقاضای سفر مسافران تقریباً به سطح قبل از همهگیری بازگشته است. با فرض نرخ بالای واکسیناسیون میان مسافران بینالمللی و تمایل آنها به پذیرش پروتکلهای ایمنی کووید-۱۹، صنعت گردشگری در سال آینده با بهبودی همهجانبه، حداقل در بخش تقاضا، روبهرو خواهد شد.
آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در وبسایت «قطبنما» دنبال کنید.