امارات متحده عربی از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۲۲ (۱۱ دی ۱۴۰۰)، سیستم کاری جدیدی را با هدف جذب سرمایهگذار خارجی، تقویت جذابیتهای تجاری و توریستی و هماهنگی بیشتر بخش مالی با بازارهای بینالمللی اجرا خواهد کرد.
قطبنما: بنا بر اعلام امارات متحده عربی از ابتدای سال ۲۰۲۲، تعطیلات آخر هفته امارت از روزهای جمعه و شنبه به روزهای شنبه، یکشنبه و بعدازظهر جمعه تغییر خواهد کرد. این تغییرات هفتگی در همه نهاد دولتی اعمال خواهد شد؛ اما شرکتهای خصوصی در انتخاب روزهای تعطیل خود آزاد هستند.
بهگفته تحلیلگران و مدیران ارشد شرکتها، سیستم کاری جدید امارات و هفتههای چهارونیم روزه آن، بخش مالی این کشور را به بازارهای سهام، بانکها و مؤسسات مالی جهانی متصل میکند و باعث پیشرفت کسبوکارها و تجارتهای خارجی امارات خواهد شد. هماهنگی روزهای کاری هفته امارات با سایر نقاط جهان، بخشهای خصوصی را نیز قادر میسازد بدونوقفه معاملات تجاری را انجام دهند و به سودهی بیشتری برسند.
هدف از تغییر هفته کاری امارات
بسیاری از کشورهای جهان، در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند. تغییر تعطیلات امارات، سیستم کاری این کشور را با سایر نقاط جهان هماهنگ میکند و بهنفع تجارت بینالملل است. هماهنگی با این تغییر و سازگاری با هفتههای چهار و نیم روزه اگرچه پروسهای زمانبر است اما موجب تغییر سبک زندگی بسیاری از شهروندان خواهد شد.
بهعقیده اقتصاددان بانک تجاری ابوظبی، بسیاری از شرکتهای خصوصی از قوانین جدید هفته کاری امارات پیروی خواهند کرد و روزهای تعطیل هفته خود را به شنبه و یکشنبه تغییر خواهند داد. کارشناسان پیشبینی میزان تاثیر فوری این تغییرات بر اقتصاد امارات را دشوار میدانند اما معتقدند این اقدام برای بسیاری معاملات بینالمللی بانکها و شرکتهای چندملیتی سودآور خواهد بود. برخی از مزایا و چالشهای اجرای این سیاست کاری جدید در امارات عبارتند از:
افزایش بهرهوری
تغییر هفته کاری امارات، بیش از ۲ سال است که در دستور کار دولت قرار گرفته است. بهگفته «Shailesh Dash»، کارآفرین و سرمایهدار دبی، این اقدام امارات موجب تسهیل معاملات تجاری میان شرکتهای مستقر در دبی با شرکتهای بینالمللی دارای سیستم کاری مشابه خواهد شد و با ایجاد تعادل بهتر میان کار و زندگی، باعث بهبود بهرهوری و اقتصاد کارکنان میشود.
بهعقیده این کارآفرین موفق، این سیستم سودآوری کلانی برای بخشهای مهماننوازی و کسبوکارهای حوزه لجستیک به همراه خواهد داشت.
زمانبر بودن سازگاری با سیستم جدید
کاهش روزهای هفته کاری امارات از ۵ به ۴ روز و اجرای هفتههای چهار و نیم روزه، موجب افزایش بهرهوری اقتصادی و ارتقای سلامت و رفاه مردم امارات خواهد شد. با این حال هماهنگی صنعت اقتصاد با هنجارها و شرایط نرمال جدید، یکی از مهمترین چالشها در مراحل اولیه اجرای این برنامه است. بر اساس پیشبینیها تا زمانی که کارمندان با هفتههای کاری کوتاهتر سازگار شوند و به کارایی مطلوبی دست یابند، هزینه انجام معاملات تجاری در کوتاهمدت افزایش خواهد یافت. همچنین، انطباق با سیستم هفته کاری جدید، به برنامهریزی زیادی نیاز داشته و تنظیم آن زمانبر است.
تغییر برنامه کاری موجب تسهیل معاملات بینالمللی و رونق بسیاری از بخشهای امارات از جمله بازار املاک و مستغلات خواهد شد که در حال حاضر با استقبال زیاد سرمایهگذاران خارجی روبهرو شده است.
پیشرفت فناوری
اگرچه ذینفعان اصلی این سیاست، بخشهای بانکی و خدمات مالی است؛ اما حوزه فناوری نیز با رشد قابلتوجهی روبهرو میشود. چراکه چنین تغییر ساختاری، نیازمند فناوری هوشمند برای انجام بهتر و بدون اختلال معاملات است. همین امر موجب افزایش نوآوری در فناوری امارات خواهد شد.
افزایش جذب سرمایهگذاری
تغییر برنامه کاری امارات به جذب بیشتر سرمایهگذاران کمک میکند و موجب تقویت بخشهای بانکی و مالی میشود. همچنین، امارات متحده عربی با این اقدام به مقصدی جذاب از منظر سرمایهگذاری و مهاجرت تبدیل خواهد شد. در واقع استقبال نیروهای انسانی و مالی از امارات، پایههای لازم برای موفقیت بلندمدت این کشور را فراهم میکند.
همچنین، اجرای این سیاست کاری در امارات، موجب ارتقای موقعیت این کشور بهعنوان مرکز مالی جهانی و دروازهای برای سرمایهگذاران منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و دسترسی آنها به بازارهای جهانی و بالعکس، خواهد شد.
آخرین اخبار مقاصد گردشگری جهان را در وبسایت «قطبنما» بخوانید.