خداحافظی با اورتوریسم و خوشامدگویی به مسافران درجه یک
تغییر سیاست تایلند در جذب گردشگر
تایلند در بحبوحه کرونا با وضع قوانینی سختگیرانه اقدام به بازگشایی محدود مرزهای خود کرد اما به نظر میرسد این کشور چندان مایل نیست که گردشگران همانند دوران قبل از کرونا به سواحل این کشور بازگردند.
قطبنما: تایلند همواره در طول تاریخ گردشگری یکی از محبوبترین مقاصد برای انواع مسافران بوده است. حال با اظهارات وزیر گردشگری تایلند، این کشور قصد دارد از دوره گردشگری انبوه خود فاصله بگیرد و بهجای افزایش تعداد بازدیدکنندگان روی «مسافران سطح بالا» تمرکز کند.
دلیل این تصمیم را میتوان در جاذبههای گردشگری این کشور همچون جزیره «فیفی» جستجو کرد که به سواحل سفید و آبهای شفاف خود شهره است. طبیعت این جزیره با بستهشدن مرزها در اثر شیوع کرونا حالا در حال بهبودی است. قبل از همهگیری، پارک ملی فیفی هر ساله با بیش از ۲ میلیون بازدیدکننده، روزانه میزبان ۶ هزار گردشگری بود که برای بازدید از خلیج معروف «مایا» به این جزیره سفر میکردند. این گردشگری انبوه کنترلنشده در نهایت به اکوسیستم حساس این منطقه آسیبهای فراوانی وارد کرد،؛ تا جاییکه در سال ۲۰۱۸ بخشی از خلیج مایا بهروی گردشگران بسته شد و با تشدید محدودیتهای سفر تعداد بازدیدکنندگان این منطقه تقریباً به صفر رسید. حالا طبیعت این منطقه شروع به احیا کرده است.
فیفی اگرچه بار دیگر مرزهای خود را بهروی گردشگران خواهد گشود اما قایقها دیگر اجازه ورود به خلیج مایا را نخواهند داشت. در عوض، آنها به اسکلهای در سمت دیگر جزیره هدایت خواهند شد که تنها ۸ فروند کشتی قادر به پهلوگیری در آن است و تعداد بازدیدکنندگان در هر بازدید به ۳۰۰ نفر محدود میشوند و گردشگران تنها اجازه بازدید یک ساعته را خواهند داشت.
همچنین تفریحات آبی نیز به مناطق تعیینشده محدود خواهد شد تا تأثیر آن بر زیست اقیانوس کاهش پیدا کند.
اما نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که گردشگری یکی از منابع اصلی درآمد بسیاری از مردم تایلند است. حال دولت این کشور امیدوار است صنعت گردشگری را با تمرکز بر بازدیدکنندگان پایدار احیا کند. در همین راستا، این کشور در حال راهاندازی یک برنامه اقامت طولانیمدت است که چهار دسته متخصصان جویای کار، افراد با استعداد، ثروتمندان و بازنشستگان را هدف قرار داده است. دولت تایلند همچنین برای جذب بازدیدکنندگان با کیفیت، مقررات بخش دریانوردی با قایق تفریحی و قانون مالیات بر داراییهای شخصی و کالاهای لوکس را بازبینی میکند. در یک کلام میتوان گفت تایلند قصد دارد کیفیت را جایگزین کمیت کند.
آخرین اخبار گردشگری آسیا را از «قطبنما» دنبال کنید.