شرایط بخشش جرایم مالیاتی فعالان گردشگری اعلام شد

شرایط بخشش جرایم مالیاتی فعالان گردشگری اعلام شد

رسانه قطبنما: رئیس سازمان امور مالیاتی در نامه‌ای به معاون گردشگری کشور، موضوع فراهم شدن امکان بهره‌مندی فعالان بخش گردشگری از تسهیلات بخشودگی جرایم مالیاتی با رعایت برخی مقررات را تشریح کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، داوود منظور در نامه‌ای به علی اصغر شالبافیان نوشت: «بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۱۲۴۰۰.۳۰۴۸۸ روز ۶ بهمن ۱۴۰۱ در خصوص بخشودگی جرایم مالیاتی تأسیسات گردشگری برای سال‌های ۱۳۹۸ لغایت ۱۴۰۰، به استحضار می‌رساند:

  • در سال جاری و بنا بر اختیار حاصل از مواد ۱۶۷ و ۱۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم، مراتب تفویض اختیار تقسیط بدهی و بخشودگی جرایم قابل بخشش موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده طی بخشنامه‌های شماره ۲۰۰.۱۴۰۱.۱۰ مورخ ۱۴۰۱.۰۲.۱۰ شماره ۲۰۰.۱۰۷۵۰ ص مورخ ۱۴۰۱.۵.۲۶، شماره ۲۰۰.۵۵۸۳۸. د مورخ ۱۴۰۱.۰۹.۰۵ و شماره ۲۰۰.۲۴۵۴۵. ص مورخ ۱۴۰۱.۱۱.۱۸ به ادارات کل امور مالیاتی ابلاغ شده است.
  • مطابق بند ۱ بخشنامه ۲۰۰.۱۴۰۱.۱۰ مورخ ۱۴۰۱.۰۲.۱۰ حداکثر بخشودگی برای سال‌های ۱۳۹۸ به بعد، در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی (اعم از اصل و جرایم غیرقابل بخشش و آن بخشی از جرایمی که با بخشودگی آن موافقت نشده است) حداکثر تا یک ماه پس از ابلاغ برگ قطعی، با رعایت سایر بندهای این بخشنامه به میزان ۱۰۰ درصد است و پس از آن، به ازای هر ماه دو واحد درصد از درصدهای مذکور کسر می‌شود تا حداکثر به ۴۰ درصد برسد.
  • همچنین، بر اساس بخشنامه شماره ۲۰۰.۲۴۵۴۵. ص مورخ ۱۴۰۱.۱۱.۱۸ که به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر و تکریم مودیان مالیاتی صادر و به ادارات کل ابلاغ شده، میزان اختیار بخشودگی جرایم مالیات و عوارض هر سال / دوره برای مودیانی که نسبت به پرداخت بدهی سال یا دوره مربوط تا آخر بهمن ماه سال جاری اقدام کنند، در خصوص اشخاص حقیقی تا سقف دو میلیارد ریال و در مورد اشخاص حقوقی تا سقف ۳ میلیارد ریال، به مدیران کل امور مالیاتی تفویض شده است.

بنابراین، امکان بهره‌مندی فعالان بخش گردشگری از تسهیلات بخشودگی جرایم مالیاتی با رعایت مقررات بخشنامه‌های یادشده فراهم شده است.»

به گزارش «رسانه قطبنما»، یکی از اصلی‌ترین راه‌های درآمدی دولت‌ها، درآمدهای مالیاتی است. بخش گردشگری نیز از دریافت مالیات مستثنی نیست و مشمول انواع مالیات‌های عمومی می‌شود. اما به باور کارشناسان و فعالان گردشگری و هتلداری، بخش گردشگری در ایران، بدنه‌ای نحیف دارد و با چالش‌های عمده‌ای در مسیر خود مواجه است. همین امر، پرداخت مالیات را برای فعالان این بخش دشوار می‌کند. از سوی دیگر، اساسا مشخص نیست آیا درآمدهای مالیاتی اخذشده از بخش گردشگری، صرف توسعه این بخش می‌شود یا خیر؟ این درحالی است که براساس سازوکارهای موجود در بسیاری از کشورهای پیشرفته، علاوه بر اینکه کسب و کارهای گردشگری از حمایت‌های مالیاتی بهره می‌برند، اغلب درآمدهای مالیاتی دولت از گردشگری، برای کمک به کاهش اثرات منفی گردشگری و توسعه این صنعت صرف می‌شود. بخشودگی‌های مالیاتی می‌تواند تا حدی به تسهیل فعالیت کارآفرینان گردشگری کمک کند.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

مالیات هایی که به جیب گردشگری نمی‌رود + انواع مالیات گردشگری

مطالب مرتبط