گردشگری پایدار محور اصلی نشست سازمان جهانی گردشگری و گروه ۲۰

گردشگری پایدار محور اصلی نشست سازمان جهانی گردشگری و گروه ۲۰

«سازمان جهانی گردشگری» (UNWTO) و "G20" در طی نشستی مشترک، به بررسی راهکارهای توسعه‌ی گردشگری پایدار و بهبود این صنعت پس از پایان همه‌گیری پرداختند.

رسانه قطب‌نما- «سازمان جهانی گردشگری» (UNWTO) و کشورهای عضو «گروه ۲۰» (G20)، با هدف دستیابی به یک بهبود فراگیر، انعطاف‌پذیر و پایدار در صنعت گردشگری، در طی نشستی به میزبانی کشور «ایتالیا»، پیرامون آینده‌ی صنعت گردشگری به تبادل‌نظر پرداختند. سازمان جهانی گردشگری در طی این نشست بر اهمیت هماهنگی میان کشورها و ارائه‌ معیارهایی مشترک جهت کاهش محدودیت‌های سفر و افزایش سرمایه‌گذاری در سیستم‌هایی پشتیبانی از سفرهای ایمن همانند انجام تست کرونا در مقاصد گردشگری تاکید کرد. مباحث و نظرات اعضای شرکت‌کننده در این نشست حول مباحث زیر خلاصه می‌شود:
  • حمایت از مشاغل گردشگری

  • بازنگری در صنعت گردشگری

  • اقتصاد سبز در سفر و گردشگری (Green Travel and Tourism Economy) 

در ادامه به بررسی نظرات کارشناسان و وزیران کشورهای «گروه ۲۰» پیرامون این موضوعات خواهیم پرداخت.

حمایت از مشاغل گردشگری

«زوراب پولولیکاشویلی» (Zurab Pololikashvili)، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار گردشگری بر معیشت بسیاری از افراد شاغل در این حوزه، خواستار ارائه‌ی طرحی با هدف حمایت از مشاغل گردشگری و پایداری و گسترش آن‌ شد. در ادامه وزیر گردشگری ایتالیا با تاکید بر این موضوع، الویت‌های کشورهای عضو «گروه ۲۰» (G20) را آغاز مجدد سفرهای ایمن، حمایت از مشاغل گردشگری، انعطاف‌پذیری در برابر شوک‌‌های آینده و پیشبرد «تحولات سبز و پایدار» (Green transformation) در صنعت گردشگری برشمرد.

بازنگری در صنعت گردشگری

علاوه بر اهمیت شروع ایمن سفرهای بین‌المللی و حمایت از مشاغل گردشگری، به زعم بسیاری از وزرای «گروه ۲۰»، بحران کنونی فرصتی برای بازنگری و راه‌اندازی مجدد صنعت گردشگری و هدایت آن به سمت پایدار بیشتر است. همچنین، اعضای «گروه ۲۰» علاوه بر تعهد به همکاری در توسعه‌ی تحولات دیجیتال و دسترسی عادلانه‌ی همه‌ي افراد به این امکانات، از اهمیت ترویج سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های «گردشگری سبز و پایدار» (Green Tourism) و حمایت از آن سخن گفتند.

اقتصاد سبز (Green Economy)

در نهایت یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این نشست توجه به توسعه‌ي «اقتصاد سبز در سفر و گردشگری» (Green Travel and Tourism Economy) بود. «اقتصاد سبز» یا «گرین اکونومی»، شاخه‌ای از اقتصاد است که با تاکید بر حفظ میراث طبیعی، فرهنگی و معماری یک سرزمین و استفاده از منابع طبیعی تجدیدپذیر، موجب تحقق پایداری در پروسه‌ي مصرف خواهد شد. علاوه بر این، اقتصاد سبز با حفظ منابع طبیعی، منجر به افزایش پتانسیل‌ اشتغال‌زایی در یک منطقه نیز می‌شود. در همین راستا، سازمان جهانی گردشگری با همکاری اعضای گروه «گروه ۲۰»، توصیه‌های جدیدی را جهت هدایت گردشگری به سمت اقتصاد سبز تدوین کرده است که برخی از آن‌ها عبارتند از:
  • حمایت و بهبود نقش گردشگری در حفاظت از محیط‌زیست و جلوگیری از شکار غیرقانونی حیات‌وحش و جابه‌جایی گونه‌های بیگانه و مهاجم
  • سرمایه‌گذاری در راهکارهای نوآورانه «مبتنی بر طبیعت» (Nature-based) و حفظ منابع طبیعی جهت توسعه‌ي گردشگری پایدار
  • حفاظت از اماکن تاریخی و فرهنگی از طریق گردشگری
این توصیه‌ها، که به‌عنوان یکی از منابع اصلی در سیاست‌های «تحول سبز» شناخته می‌شوند، با ارائه‌ی راهکارهای کاربردی منجر به هدایت مشاغل گردشگری و مقاصد به سمت پایداری شده و به صنعت گردشگری کمک خواهد کرد تا با خیالی آسوده و مسئولیت‌پذیری بیشتر از بدترین بحران تاریخ عبور کند. در آخر شما می‌توانید آخرین اخبار و مقالات رویدادهای صنعت گردشگری را از وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط