رسانه قطبنما: شرکت آمریکایی آکسیوم اسپیس (Axiom Space)، اولین فضانورد زن سعودی را به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاد. عربستان تا چند سال پیش به زنان اجازه رانندگی نمیداد اما این سفر فضایی، بخشی از سیاست مقامات این کشور برای بهبود تصویر عربستان در اذهان بینالملل است. علاوه بر ریانه برناوی (Rayyanah Barnawi)، بهعنوان نخستین فضانورد زن عربستانی، علی القرنی فضانورد عربستانی بههمراه یک فضانورد سابق ناسا و یک کارآفرین آمریکایی، برناوی را در این سفر همراهی میکنند.
بهگزارش «رسانه قطبنما» و به نقل از یورونیوز، این ماموریت با نام آکسیوم میسیون ۲ (AX-2)، روز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، با موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس (SpaceX Falcon 9) از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به پرواز درآمد. هر ۴ فضانورد از کپسول اسپیس ایکس دراگون (SpaceX Dragon) برای رسیدن به ایستگاه فضایی بینالمللی استفاده میکنند و قرار است ۱۰ روز را در این محل سپری کنند. این ۴ خدمه، در طول اقامت خود باید حدود ۲۰ آزمایش، از جمله مطالعه رفتار سلولهای بنیادی در بیوزنی را انجام دهند. این ۴ نفر قرار است به ۷ فضانوردی که از قبل در ایستگاه فضایی هستند، شامل ۳ فضانور روس، ۳ فضانورد آمریکایی و یک فضانورد اماراتی، که بهعنوان اولین تبعه یک کشور عربی به فضا رفت، بپیوندند.
رایانا برناوی، که یک دانشمند سعودی است، چند روز پیش در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود، افتخار میکند اولین فضانورد زن عربستان سعودی و نماینده منطقه است. او با ابراز هیجان از ایده صحبت با کودکان از ایستگاه فضایی بینالمللی گفت: «دیدن چهرههایشان در هنگام ملاقات با فضانوردان منطقه خود برای نخستینبار، بسیار هیجانانگیز است.» علی القرنی، دیگر فضانورد سعودی که یک خلبان است نیز از اشتیاقش به «کاوش در ناشناختهها و تحسین آسمان و ستارهها» گفت و این ماموریت را «یک فرصت فوقالعاده برای پرواز در میان ستارهها» دانست.
عربستان سعودی در سال ۲۰۱۸ میلادی، «سازمان فضایی عربستان» را ایجاد و سال گذشته برنامهای را برای اعزام فضانوردان به فضا راهاندازی کرد. شرکت آکسیوم اسپیس، نیز مسئولیت آموزش فضانوردان، اجاره وسایل حملونقل و اقامت را در این سفر چند میلیون دلاری فضایی بر عهده دارد.
شرکت آکسیوم اسپیس قصد دارد در یک اقدام بلندپروازانه ایستگاه فضایی خود را بسازد و طبق گزارشها، اولین ماژول این ایستگاه تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی پرتاب خواهد شد. این سازه ابتدا به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل و سپس از آن جدا میشود تا بهطور مستقل بلند شود. اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا، ناسا (NASA)، نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ایستگاه فضایی بینالمللی را از رده خارج کند و فضانوردان خود را به ایستگاههای خصوصی بفرستد تا بتوانند میزبان مشتریان خصوصی نیز باشند.
اخبار گردشگری را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.