بهزعم بسیاری از کارشناسان صنعت گردشگری، سفرهای لوکس آغازگر بازیابی صنعت گردشگری در دوران پساکرونا خواهد بود. برای آگاهی از دلایل این پیشبینی، ادامهی این مطلب را در «دی دی سفر» دنبال کنید.
قطبنما: کارشناسان صنعت گردشگری با اشاره به استقبال مسافران از بوتیک هتلها و سوئیتهای بزرگ و افزایش میزان جستوجوی «هتلهای لوکس» در موتور جستوجوگر گوگل، معتقدند که سفرهای لوکس، یکی از بخشهایی است که پس از پایان همهگیری بهسرعت بهبودیافته و بهتدریج منجر به بهبود صنعت گردشگری خواهد شد.
پیشبینی کارشناسان از نقش تاثیرگذار سفرهای لوکس در بهبود صنعت گردشگری، برگرفته از ۷ عامل مختلف است که بهطور خلاصه عبارتند از:
- افزایش سرمایهی افراد پردرآمد در طول دوران همهگیری
- رشد قدرت قیمتگذاری صنعت هتلداری لوکس طی چند سال اخیر
- تاثیرگذاری بازارهای منطقهای در بهبود صنعت هتلداری
- افزایش تقاضای مسافران برای خرید بلیطهای گرانقیمت از ایرلاینها
- ارتقای استاندارهای خدماتدهی در برندهای هتلداری مجلل
- تغییر نیازهای مسافران لوکس
- همکاری برندهای لوکس خدماتی و ارائهی تجارب منحصربهفرد به مسافران
هر یک از عوامل بالا بهطور جداگانه، نقش بهسزایی در بهبود سفرهای لوکس و بهدنبال گردشگری خواهد داشت که در ادامه به بررسی آنها در «رسانه قطبنما» خواهیم پرداخت. اما پیش از پرداختن به بررسی این عوامل، نگاهی کوتاه به تعریف سفرهای لوکس از دیدگاه کارشناسان و شواهد رشد این صنعت در طی دوران همهگیری میاندازیم.
تعریف سفرهای لوکس از نظر کارشناسان صنعت گردشگری
از نظر مدیران موفق کمپانیهای بزرگ مسافرتی، سفرهای لوکس تنها به سفرهای تفریحی افراد مشهور و سرمایهداران و اقامت آنها در هتلهای پنجستاره محدود نیست و طیف وسیعتری از سفرها، از تورهای تفریحی رانندگی گرفته تا تورهای مسافرتی کروز و اقامت در اقامتگاههای سطح بالا را نیز شامل میشود.
شواهد رشد سفرهای لوکس
نشانهی بهبود سفرهای لوکس در جایجای جهان مشاهده میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
- آغاز سفرهای لوکس در مراحل اولیه بهبود صنعت گردشگری در چین
- افزایش تقاضای مسافران لوکس آمریکایی برای آغاز سفرها در سال آینده
- استقبال مسافران جهت رزرو سفر در کمپانیهای لوکس خطوط کشتیرانی و کروز
عوامل رشد صنعت سفرهای لوکس
۱- افزایش سرمایهی افراد پردرآمد برای سفر
بررسیها نشان میدهد، مسافرانی که در طی همهگیری ویروس کرونا از شرایط سفررفتن محروم شدهاند، چیزی حدود ۵.۴ تریلیون دلار بیش از حد متوسط، پسانداز کردهاند و خانوارهای با درآمد بالا از جمله کسانی هستند که سهم کلانی از این پسانداز را در اختیار دارند.
همچنین بر اساس آمار به دست آمده، مجموع پسانداز مسافران در سراسر جهان بیش از ۶درصد از تولیدات ناخالص داخلی جهانی است که ایالات متحدهي آمریکا، انگلیس و استرالیا، بهترتیب از جمله کشورهایی هستند که سهم بهسزایی از این تولیدات ناخالص جهانی را در اختیار دارند.
۲- رشد قدرت قیمتگذاری صنعت هتلداری لوکس طی چند سال اخیر
قدرت قیمتگذاری، در واقع اصطلاحی اقتصادی است که بیانگر رابطهی متقابل میان تغییر قیمت محصول بر اساس افزایش یا کاهش تقاضا است. دادههای اولیه تحقیقات بر روی صنعت هتلداری لوکس حاکی از آن است که هتلهای مجلل و سطح بالا در طی یکی دو سال آینده، رشد قابلتوجهی را در قدرت قیمتگذاری تجربه خواهند کرد. در واقع، رشد قدرت قیمتگذاری در صنایع مسافرتی لوکس در هر دو زمینهی عرضه و تقاضا مشاهده میشود.
۳- تاثیرگذاری بازارهای منطقهای بر بهبود صنعت هتلداری
بهبود صنعت هتلداری لوکس یک بازیابی مرحلهای است که متناسب با بازار هر منطقه، نوع ملک و مکان هر هتل متفاوت خواهد بود. برای مثال درآمد بسیاری از برندهای هتلداری لوکس و هتلهای شهری در ایالات متحدهی آمریکا به سفرهای تجاری وابسته بوده و کاهش میزان این سفرها، تاثیر بهسزایی در کاهش میزان اشتغال هتلها نسبت به سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸-۱۳۹۷) داشته است.
۴- افزایش تقاضای مسافران برای خرید بلیطهای گرانقیمت ایرلاینها
بر اساس آمار موتور جستوجور و مقایسه قیمت «اسکای اسکنر» (Skyscanner)، بسیاری از مسافران بلیطهای هواپیمایی گرانقیمت را به بلیطهای ارزان قیمت ترجیح میدهند و کشورهایی مانند آمریکا، روسیه، مالدیو و سیشل، از جمله کشورهایی هستند که میزان فروش بلیطهای بینالمللی «کلاس تجاری» و «فرست کلاس» آنها در ماه مارچ، با افزایش قابلتوجهی در مقایسه با ماه مارچ ۲۰۱۹ (اسفند ۱۳۹۷) روبهرو شده است.
علاوه بر بلیطهای هواپیماهایی تجاری، صنعت «پرایوت جت» یا «جت های خصوصی» از دیگر بخشهایی است که با ارائهی پروازهای لوکس و خصوصی با رشد قابلتوجهی در دوران همهگیری روبهرو شده است و گمان میرود این روند در دوران پساکرونا نیز ادامه داشته باشد.
۵- ارتقای استاندارهای خدماتدهی در برندهای هتلداری مجلل
بهعقیدهي بسیاری از کارشناسان، سفرهای لوکس داخلی منجر به بهبود جهانی صنعت گردشگری در درازمدت خواهد شد و بسیاری از مسافران با جایگزینکردن سفرهای لوکس داخلی بهجای سفرهای بینالمللی، بهدنبال محیطهای خلوتتر، استاندار بالاتر و کسب تجارب عالیتری در سفر هستند. بدینترتیب هتلدارن بزرگ با ارائهی تجارب جدید و خلاقانه به مسافران خود، میتوانند سهم بزرگی از این بازار جهانی را از آن خود کنند.
۶- تغییر نیازهای مسافران لوکس
پیشتر، نیازهای این دسته از مسافران در یک هرم مرسوم به «هرم نیازهای مسافران سفرهای لوکس» (hierarchy of needs for luxury travelers) توسط شرکت فناوری سفر «آمادئوس» (Amadeus) تعریف شده بود و هماکنون کارشناسان با الهام از این هرم و بهروزرسانی آن، دستهبندی جدیدی را بهعنوان نیازهای مسافران لوکس آینده معرفی کردهاند.
امروزه رعایت نکات بهداشتی، حفظ سلامت مسافران، استفاده از ابزارهای نوین فناوری، کاهش تماس فیزیکی و ارتقای تجربهي حسی سفر همانند کمپکردن در طبیعت، از جمله مهمترین مواردی است که سفرهای لوکس را از جنبههای صرفاً تجملگرایی دور کرده و معنای جدیدی به آن افزوده است.
۷- همکاری برندهای لوکس خدماتی و ارائهی تجارب منحصربهفرد به مسافران
همکاری کمپانیهای مسافرتی با دیگر شرکتهای ارائهکننده خدمات سفر و ارائهی تجارب بینظیر و منحصربهفرد به مسافران، یکی از مسائلی است که امروزه توجه بسیاری از برندهای مسافرتی لوکس را به خود جلب کرده است. در همین راستا، شناخت مسافران هدف و نیازهای آنان، یکی از الزامات ارتقای تجربهی سفر است که برندهای مسافرتی لوکس باید پیش از تعیین استراتژیهای خود به آن توجه کنند.
از پکیجهای مسافرتی لوکس با
جتهای شخصی گرفته تا ارائهی سرویسها و برنامههایی که امکان کنترل سفارشات مسافران را از اتاقشان فراهم میکند، همگی از نمونه مواردی است که ضمن ارتباط بیشتر مسافران با ارائهدهندگان خدمات، تجارب اصیل و بهیادماندنی را برای آنان رقم میزند.
پیشنهاد قطبنما
کلام پایانی
در آخر میتوان گفت، سفرهای لوکس نقش بسیار مهمی در بهبود صنعت گردشگری ایفا خواهد کرد و بازگشت این دسته از مسافران نویدبخش رونق مجدد کمپانی های مسافرتی در آینده خواهد بود.
شما میتوانید بهروزترین اخبار و مقالات صنعت گردشگری و رویدادهای مهم بینالمللی را از وبسایت «
قطبنما» دنبال کنید.