یکی از مهمترین تاثیرات همهگیری بحران «کرونا» تغییر رفتار مسافران و افزایش علاقهمندی آنها به خرید بیمه های مسافرتی است. اما شیوع این بیماری چه تاثیر دیگری بر رفتار مسافرین گذاشته است؟
رسانه قطبنما- براساس جدیدترین تحقیقات انجام شده توسط شرکت «کامپیر د مارکت» (comparethemarket.com)، بحران کرونا باعث تغییر چشمگیری بر رفتار مسافران شده است. این بحران بهصورت عمده بر سه رفتار اصلی مسافران تاثیر گذاشته است که عبارتند از:
افزایش ۴۰ درصدی علاقهمندی به استفاده از بیمههای مسافرتی با پوشش هزینههای «کووید-۱۹» نسبت به گذشته
کاهش ۳۷ درصدی تمایل مسافران برای سفر به کشورهایی که بالاترین آمار مبتلایان به بیماری کرونا را داشتهاند.
افزایش ۳۴ درصدی انجام اقدامات ایمنی مانند استفاده از ماسک، مواد ضدعفونیکننده و رعایت حد فاصل اجتماعی با دیگران و کاهش علاقه به حضور در اجتماعات
در حالی که با کاهش همهگیری بحران کرونا بسیاری از افراد مشتاقانه منتظر آغاز سفرهایشان هستند، اما زمانی که صحبت از راحتی سفر در آینده میشود، مهمترین موردی که افراد به آن توجه دارند، «ایمنی در سفر» است.
علاوهبر این، در تحقیقات انجام شده از سوی «کامپیر د مارکت» (comparethemarket.com) مشخص شد که بیش از ۲۷ درصد افراد نسبت به حضور در رستورانها و غذا خوردن در مکانهای عمومی حین سفرها حساستر بوده و نزدیک به ۱۸ درصد نیز علاقه به سرو غذا بهصورت خصوصی در محل اقامتشان دارند. با نگاهی کلی به نتیجه تحقیقات این شرکت، میتوان گفت که بیش از ۲۲ درصد از مسافران برای ایمنی بیشتر در سفرهایشان حاضر به پرداخت هزینه بیشتری هستند. این در حالی است که تنها ۱۸ درصد مسافران «پساکرونا» به سفرهای کمهزینه علاقه داشتند.
در تحقیقات انجام شده توسط این شرکت مشخص شد که با توجه به قوانین قرنطینه خانگی، ممنوعیت سفرهای بینالمللی و عواقبی که شیوع بیماری کرونا در پی داشت، بیش از ۵۸ درصد افراد نسبت به سفرهای خارجی علاقه بیشتری دارند و در حال آمادگی و برنامهریزی برای سفرهای تعطیلات بهار و تابستان ۲۰۲۱ هستند. با اینحال آغاز دوباره سفرهای بینالمللی نیازمند رفع محدودیت سفرها و در دسترس قرار گرفتن واکسن کرونا است.
نسل آینده مسافران پساکرونا چه کسانی هستند؟
علاوهبر نتایج فوق، در تحقیقات انجام شده مشخص شد که بیش از نیمی از مسافران پساکرونا (۵۷ درصد) افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال هستند. در حالیکه افراد بالا ۶۵ سال همچنان به سبک سنتی سفرها علاقهمند بوده و تا پایان همهگیری منتظر از سرگیری سفرهایشان خواهند ماند. همچنین براساس نتیجه این تحقیقات، افراد بین ۱۶ تا ۲۴ علاقه بیشتری (نزدیک به ۲۴ درصد) به تعطیلات ماجراجویانه، گشتوگذار در حومه شهر (۲۲ درصد) و تعطیلات ساحلی (۲۲ درصد) دارند. نکته جالبی که در این تحقیقات مشخص شد، این است که ۴۴ درصد افراد بالا ۶۵ اظهار داشتند که نسبت به حضور در رستورانهای عمومی محتاطتر بوده، این در حالی است که افراد بین ۲۵ تا ۳۴ سال نسبت به این مورد تنها ۱۷ درصد حساسیت داشتند. با نگاهی کوتاه به چگونگی تاثیر همهگیری بحران کرونا بر رفتار مسافران و تغییر نگرش آنها نسبت به سفر بین گروههای سنی مختلف، میتوان نتیجه گرفت، ۶۳ درصد مسافران پساکرونا افراد بین ۱۸ تا ۲۴سال خواهند بود که به سفرهای کمهزینه و برنامهریزی شده علاقه دارند.
در این میان ۲۴ درصد افراد بین ۳۵ تا ۴۴ سال نیز به ایمنی در سفر اهمیت بیشتری داده و معمولا به رزروهای لحظه آخری علاقهمندند. بدون شک، بحران کرونا تاثیر چشمگیری بر صنعت گردشگری و تغییر نگرش و رفتار مسافران داشته است. مدت زمان ادامه محدودیت سفرهای بینالمللی نیز بستگی زیادی به اقدامات دولتها یا انجام واکسیناسیون دارد. با اینحال تهیه بیمه مسافرتی با پوشش هزینههای بیماری «کووید-۱۹» میتواند راهی مطمئن برای سفر به کشورهایی باشد که هماکنون میزبان گردشگران هستند.