مهاجرت پزشکان به آلمان به عنوان یکی از پررنگترین مقاصد مهاجرتی کادر درمان شناخته میشود. به عبارت بهتر کشور آلمان از جمله کشورهایی است که کادر درمان ایران آن را به عنوان مقصدی برای مهاجرت کاری خویش گزینش میکنند. رشته پزشکی یکی پرکاربردترین رشتهها جهت مهاجرت است؛ چراکه میتوان گفت تقریبا تمامی کشورهای جهان نیازمند این شغل و این رشته هستند.
سطح زندگی در این کشور به دلایل فراوانی که جهت یک زندگی آرام و همراه با رفاه مورد نیاز است بسیار مناسب است و از جمله دلایلی که خیل عظیمی از متقاضیان مایل به مهاجرت به این کشور هستند، همین موارد است. پزشکان برای اخذ ویزای کاری آلمان باید شرایطی داشته باشند که این کشور جهت کار و زندگی این اشخاص در آلمان تایید را بدهد.
اولین قدم در خصوص کار پزشکان در آلمان
اولین قدم در خصوص کار پزشکان در آلمان معادل سازی مدرک تحصیلی است که به صورت استانی صورت میگیرد؛ بدین معنی که هر استانی، نهادی دولتی وجود دارد و ارزیابی و معادل سازی مدارک تحصیلی کسبشده در خارج از کشور آلمان در رشته پزشکی را انجام میدهد.
بنایراین، متقاضی باید فرم درخواست معادل سازی مدرک پزشکی و سایر مدارک مورد نیاز ترجمهشده به زبان آلمانی را کامل نموده و جهت ارزیابی به نهاد دولتی ذکر شده بفرستد تا ارگان فوقالذکر نتیجه نهایی را اعلام نماید.
آن چه باید حتما مد نظر قرار دهید این است که مدارک پزشکی عمومی که شما در ایران اخذ نمودید، چنانچه کامل باشد و همچنین درخواست ارائهشده نیز کامل ارائه شده باشد، کاندیشنال یا مشروط معادلسازی میشود.
لزوم استفاده از وکیل مهاجرت به آلمان
یک وکیل مهاجرتی خوب چه خدماتی به شما ارائه میدهد؟ وظیفه اصلی وکلای مهاجرتی آن است که با توجه به تخصصی که طی سالها مطالعه و تجربه به دست آوردهاند، مسیر مهاجرتی را به شما نشان دهند. افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، میدانند که گاهی پروندههای مهاجرتی با چالشها و پیچیدگیهایی روبهرو میشود که تنها یک وکیل مهاجرتی حاذق توان ارائه راه حلهای مناسب دارد؛ در حقیقت، یک وکیل مهاجرتی خوب به شما کمک میکند تا نکاتی را رعایت کنید که پرونده مهاجرتی شما تقویت شود و نظر افسر مهاجرتی را جلب نماید.
حال اگر شما عزیزان با فرایندهای تقویت پرونده مهاجرتی آشنایی کاملی ندارید، توصیه میشود یک جلسه مشاوره مهاجرت به آلمان رزرو نمایید و از اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میگیرد، نهایت استفاده را ببرید.
دوره های کارآموزی جهت پزشکان متقاضی مهاجرت به آلمان
به علت تفاوت در نظام آموزشی آلمان و ایران، دوره های کارآموزی جهت پزشکان متقاضی مهاجرت به آلمان در این کشور برگزار میشود. البته مشخص کردن میزان و نوع کارآموزی یا دوره آموزشی، با همان ارگان دولتی استانی ذکر شده در آلمان است که آن را بنا به سوابق آموزشی و کاری هر پزشک تعیین میکنند. ارگان دولتی مربوطه جهت ارزیابی پزشکان تعداد ساعتهای مربوط به آموزش دروس در دانشگاه، همچنین آموزشهای در حین کار و سالهای سابقه کار متقاضی را بررسی میکند.
پس از ارائه درخواست معادل سازی مدارک تحصیلی
پس از ارائه درخواست معادل سازی مدارک تحصیلی متقاضی و پس از دریافت جواب ارزیابی و معادلسازی، متقاضی باید با یکی از بیمارستانها یا مراکز متفاوت پزشکی آلمان ارتباط برقرار کند و تحت عنوان شغلی دستیار پزشک با یک بیمارستان که اجازه دولت جهت ارائه دورههای آموزشی را دارد، قرارداد منعقد کند.
سپس متقاضی باید با داشتن مدارک کامل مانند قرارداد کاری خود به عنوان دستیار پزشک در بیمارستان و مدرک زبان بی ۲ آلمانی به سفارت آلمان در ایران رفته ویزای مورد نظر را جهت آموزش تطبیقی و طی نمودن دورههای کارآموزی همچنین شرکت در دورههای آموزش زبان تخصصی دریافت نماید.
اگر علاقهمند به رشته پزشکی هستید، مطالعه مقاله تحصیل پزشکی در آلمان به شما پیشنهاد میشود.
شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان
متقاضی باید با ارتباط گرفتن با بیمارستانها و کلینیکهای کشور آلمان جاب آفر بگیرد و سپس جهت کار در آلمان اقدام نماید. قبل از ارسال درخواست دارا بودن این جاب آفر حتما نیاز است.
تسلط داشتن به زبان آلمانی و داشتن مدرک حداقل بی ۲؛ به شرطی که این مدرک را به سی ۱ ارتقا دهند و علت این امر ارتباط پزشک با بیمار در خصوص شرح حال گیری و... است.
یکی دیگر از شروط، داشتن سابقه کاری است. این سابقه برای هر کشوری متفاوت است. اکثر کشورها داشتن سابقه ۳ سال را مد نظر قرار دادهاند اما در آلمان ۲ سال نیز کافی است.
بعد از تمام شدن دوره آموزشی، متقاضی باید در آزمون آپروباتسیون شرکت کند. آزمون آپروباتسیون متقاضی را از لحاظ کتبی و مصاحبه شفاهی و اطلاعات علم پزشکی بررسی میکند و چنانچه در آزمون کتبی و مصاحبه قبول شوید، اجازه طبابت در کشور آلمان را به شما میدهند.
قبولی در آزمون کتبی زبان تخصصی پزشکی که بعد از دوره های کارآموزی یا آزمون اپروبیشن است و جهت دریافت اجازه طبابت قبولی در این آزمون ضروری است.
شرط سن جهت ویزای کار پزشکان در آلمان
یکی از ابتداییترین شروط مهاجرت پزشکان به آلمان، شرط سنی است. بهترین سن جهت اشتغال و مهاجرت پزشکان به آلمان سن بین ۲۵ تا ۴۰ سال است. هر چند کشور آلمان قوانین مدون یا مشخصی در این خصوص بیان نکرده و یا شاید شخصی با سن بیش از ۴۰ سال توانسته باشد از این روش مهاجرت نماید اما اصولا نهایت تا سن ۴۰ سال میتوان اقدام کرد.
البته امکان موفق شدن جهت اخذ ویزای مهاجرت کاری پزشکی به آلمان به غیر از سن به عوامل دیگری مانند سابقه کاری مرتبط، تخصص و میزان آشنایی فرد متقاضی با زبان آلمانی و انگلیسی وابسته است. چنانچه به عنوان یک پزشک متقاضی مهاجرت به آلمان هستید، این مقاله به شما اطلاعات کاملی در خصوص مهاجرت پزشکان و ویزای کار پزشکان در آلمان میدهد و شما را با شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری پزشکان به آلمان آشنا میسازد.
نحوه کاریابی در آلمان
از جمله اساسیترین دغدغهها جهت مهاجرت پزشکان به آلمان و البته از جمله شروط شروع به کار پزشکان، نحوه کاریابی در آلمان است. بسیاری از مراکز و سایتهای کاریابی مختلفی در آلمان موجود است که بعضی از آن ها به صورت تخصصی در زمینه کاریابی رشته های پزشکی و بیمارستانی اقدام میکنند و شرایط مهاجرت و کار پزشکان در آلمان را تسهیل میکنند.
مزایای مهاجرت و کار پزشکان در آلمان
کشور آلمان به نیروهای متخصص در زمینه پزشکی نیاز فراوان دارد. به همین دلیل، مهاجرت پزشکان به آلمان میتواند مقصد بسیار مناسبی در نظر گرفته شود. یکی از مهمترین مزایای مهاجرت پزشکان به آلمان، حقوق بسیار مناسب این کشور است. بنابراین سایر مزایای مهاجرت و کار پزشکان در آلمان به شرح زیر است:
پزشکان در آلمان بعد از ۳ ماه کار کردن میتوانند جهت دریافت اقامت دائم اقدام نمایند؛ همچنین اگر ۳ سال در مراکز درمانی کار کنند میتوانند درخواست مجوز تاسیس مطب را بدهند. از دیگر مزایای مهاجرت و کار پزشکان در آلمان مخصوصا برای خانواده پزشکان است، چرا که از همان ابتدای پروسه مهاجرت میتوانند همراه شخص اصلی باشند و حتی برای فرزندان از امکان تحصیل رایگان مدارس استفاده کنند. همچنین همسر نیز اجازه کار دارد؛ از جمله موارد بسیار مهم امکان یافتن کار به راحتی و ضمانت شغل و درآمد است.
لیست تخصص های مورد نیاز آلمان
همان طور که میدانید رشته های پزشکی و پیراپزشکی بسیار فراوان هستند و رشته پزشکی تخصصهای مختلفی دارد. بعضی تخصصها برای آلمان بیشتر مورد نیاز است که جهت اطلاع متقاضیان مهاجرت پزشکی به آلمان برخی از عناوین رشتههای پزشکی مورد تقاضای آلمان نام برده شده است:
پزشک عمومی، متخصص قلب، مغز و اعصاب، قلب و عروق، تغذیه، متخصص زنان و زایمان، پوست، چشم، پزشک، دندان پزشک، روان پزشک، متخصص اطفال، بیهوشی، گوارش، گوش حلق بینی، هماتولوزی، فیریوتراپی.