امیرنشین امارات تسلیم کرونا نشد

ایرانی‌ها در جایگاه سیزدهم سفر به دبی

ایرانی‌ها در جایگاه سیزدهم سفر به دبی

با ظهور سویه اومیکرون بسیاری از مقاصد در سراسر جهان محدودیت‌های سفر را تشدید کرده‌اند، اما به‌نظر می‌رسد دبی برنامه متفاوتی داشته و این روزها با وجود افزایش موارد ابتلا همچنان میزبان گردشگران از سراسر جهان است. این امیرنشین از ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۱ در مجموع میزبان ۶ میلیون گردشگر بوده است.

قطب‌نما: شیوع سریع اومیکرون بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرد تا با تشدید محدودیت‌های سفر، از ورود ویروس جدید جلوگیری کنند. تصمیمی که منجر به لغو بیش از ۸ هزار پرواز تنها در عرض ۳ روز شد. این در حالی است که دبی، مقصد محبوب گردشگری و تجاری خاورمیانه، همچنان میزبان گردشگران است. اگر چه تعداد موارد ابتلا به سویه جدید در این شهر با سرعت بالایی در حال افزایش است و برای نخستین‌بار در ۶ ماه گذشته به بالاترین حد رسیده اما این امیرنشین که اقتصاد آن وابستگی بسیاری به صنعت سفر دارد، دیگر نمی‌تواند یک قرنطینه دیگر را تحمل کند. براساس گزارش اداره گردشگری و بازاریابی دبی، این شهر با وجود قرنطینه‌های جهانی، در سال ۲۰۲۰ میزبان، ۵.۵ میلیون بازدیدکننده بود و این آمار از ژانویه تا پایان ماه نوامبر  ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹ تا آذر ۱۴۰۰) از مرز ۶ میلیون بازدیدکننده گذشته است. در این بین مسافران هندی با ۷۹۴ هزار بازدیدکننده، بیشترین تعداد گردشگر را به‌خود اختصاص داده‌اند. همچنین در بین ۲۰ بازار برتر مسافران ورودی این امارت، مسافران ایرانی جایگاه ۱۳ را از آن خود کرده‌اند. آمارهای این سازمان نشان می‌دهد که با وجود ظهور سویه اومیکرون، دبی همچنان در تمامی شاخص‌ها نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰، شاهد رشد بوده و توانسته رونق گردشگری خود را حفظ کند. بنابر این گزارش، نسبت مسافران ورودی به دبی از مناطق مختلف جهان به شرح ذیل است:
  • آسیای جنوبی: ۱۸ درصد
  • شمال و جنوب‌شرقی آسیا: ۴ درصد
  • روسیه، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و اروپای شرقی: ۱۶ درصد
  • اروپای غربی: ۲۱ درصد
  • آفریقا: ۸ درصد
  • منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا): ۱۴ درصد
  • کشورهای شورای همکاری خلیح‌فارس: ۱۲ درصد
  • آمریکا: ۷ درصد
هند، عربستان، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده و فرانسه نیز به‌ترتیب ۵ بازار نخست گردشگری امارات هستند. در این گزارش، تعداد واحدهای اقامتی دبی شامل هتل‌های یک تا ۵ ستاره و هتل‌آپارتمان‌های دلوکس و استاندارد، ۷۴۳ واحد اقامتی ذکر شده است که در مجموع ۱۳۶ هزار و ۳۰ اتاق را در دسترس مهمانان قرار می‌دهند. نرخ اشغال واحدهای اقامتی دبی تا پایان نوامبر ۲۰۲۱ (۹ آذر ۱۴۰۰) در مجموع ۶۶ درصد بوده که نسبت به‌مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافته است. همچنین تعداد نفر-شب‌ اقامت در هتل‌های دبی از ۱۷.۷۸ میلیون در سال ۲۰۲۰ به ۲۸.۱۹ میلیون در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و میانگین تعداد شب‌های اقامت در دبی از ۴.۲ شب در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ به ۴.۶ شب در سال ۲۰۲۱ رسیده است. میانگین درآمد هر اتاق (RevPAR) نیز در سال ۲۰۲۱، ۲۷۵ درهم ذکر شده در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰ در حدود ۱۷۲ درهم بود. آخرین اخبار بازار سفر را از «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط