رسانه قطبنما: در قسمت اول از این مطلب که در آغاز همهگیری بیماری کرونا و بحران «کرونا» به قلم «فرشید رحیمخانی» موسس شرکت «دریم دیز» منتشر شد، نگاهی نزدیک به تمام آنچه که شیوع این بیماری بر سر صنعت گردشگری آورد انداختیم، حال با رونق هرچند آهسته اما دوباره صنعت گردشگری، باید دید عامل اصلی موفقیت حرفهای در دوران «پساکرونا» چه بوده و برندگان بازی بحران «کرونا» چهکسانی خواهند بود؟
آمارها از بهبودی صنعت گردشگری چه میگویند؟
در هشتمین اجلاس سران «سازمان جهانی گردشگری» (UNWTO)، گزارش شد، که از تاریخ ۲ دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۲ آذرماه ۱۳۹۹) تاکنون بیش از ۷۰ درصد از مقاصد گردشگری جهان دوباره بازگشایی شده و آماده استقبال دوباره از مسافران بینالمللی هستند. باتوجه بهاین آمارها از هر ۴ مقصد گردشگری، ۱ مورد همچنان نسبت به بازگشایی دوباره مرزهایش سختگیری کرده و سپر دفاعی خود در مقابل ویروس «کووید-۱۹» را با بسته نگه داشتن مرزهایش پایین نیاورده است. اما بسته نگهداشتن مرزها برای این مقاصد گردشگری بهخصوص کشورهایی که اقتصاد اصلی آنها وابسته به توریسم و گردشگری بینالمللی است، قطعا بیش از بیماری کرونا، پیامدهای منفی بهدنبال خواهد داشت. «سازمان جهانی گردشگری» در این خصوص، بهطور قطع اعلام کرده است: «بسته نگهداشتن مرزها و انتظار برای واکسیناسیون همگانی و از سرگیری دوباره سفرها پس از این اقدام ممکن است روزها و ماهها بهطول انجامیده که پیامدهای منفی برای گردشگری جهانی و اقتصاد کشورها بهدنبال خواهد داشت، بنابراین زمان برداشتن محدودیت سفرها و وقت حرکت دوباره به سمت پیشرفت است.»
تاثیر بحران کرونا بر صنعت گردشگری
قطعا نمیتوان پیامدهای اقتصادی و اجتماعی و تمام تغییراتی که شیوع ویروس کرونا در صنعت گردشگری ایجاد کرد را نادیده گرفت. این ویروس، یکی از بزرگترین ارکان اصلی اقتصاد جهانی، یعنی صنعت گردشگری را در سال ۲۰۲۰، با یک حرکت «کیش و مات» کرده و در بنبست قرار داد. اما آیا شرکتها و کسبوکارهای فعال در صنعت گردشگری باید منتظر آن میماندند تا بیماری کرونا بهطور کامل درمان شده و بعد روند سفرها را از دوباره آغاز کنند و همهچیز مانند سابق شود؟ خیر! در مقالهای که در ابتدای بحران کرونا در رسانه قطبنما منتشر شد، نگاهی نزدیک داشتیم به تمام آنچه که این ویروس بر سر صنعت گردشگری آورده و درسهایی که میتوان از این بحران آموخت. مهمترین درسی که این بحران به فعالان صنعت گردشگری یاد داد، آن بود که «برندگان واقعی کسانی هستند که با یادگیری از بحرانها و شکستها، کسبوکار خود را بهینهسازی کرده و با آمادگی کامل برای ورود و فتح دنیایی که پس از کرونا قطعا مانند سابق نخواهد بود، مقتدرانه گام بردارند.»
نگاهی دقیق بهوضعیت کنونی صنعت گردشگری
مشکلات مالی و اقتصادی یکی از مهمترین پیامدهای شیوع ویروس کرونا برای کسبوکارهای فعال در صنعت گردشگری بود. مشکل جدی دیگر تعلیق یا اخراج گسترده کارمندان، نیروهای باسابقه و آموزش دیده در جهت مدیریت بحران بود. حال که صنعت گردشگری در حال احیای دوباره است، بسیاری از شرکتها و کسبوکارها با کمبود «منابع انسانی و نیروهای حرفهای» روبهرو هستند. بههمین دلیل بسیاری تصمیم گرفتهاند این ضعف را بهگونهای دیگر جبران کنند. جایگزین کردن پلتفرمهای مجازی مجهز به هوش مصنوعی یا استفاده از تکنولوژی و فناوریهای مرتبط مانند «چتباتها» راهحل شرکتها برای جبران کارمندان از دست رفته است. بنابراین میتوان گفت صنعت گردشگری در دوران پساکرونا با سرعتی باورنکردنی بهسمت دیجیتالی شدن و استفاده از تکنولوژیهای روز پیش میرود که راهحلی کارآمد با مزایای بیشمار از جمله موارد زیر است:
- تسریع روند کارها و سادهسازی تجاری
- سهولت و بهبود ارتباط با مخاطبان با استفاده از سیستمهای دیجیتال
- دسترسی ساده و راحت به ارائهدهندگان خدمات از طریق پلتفرمهای مجازی
یکی از نمونههای موفق در این همراهی دیجیتال، اپلیکیشن «تورپل» (Turpal) است. پلتفرمی که دقیقا در دل بحران برای رفع مشکلات مسافران در حین سفر و ارتباط هرچه بیشتر مسافر و شرکتهای ارائه دهنده خدمات سفر، خود را به بازار عرضه کرد. تورپل اکوسیستمی مجهز به هوش مصنوعی برای ارائهدهندگان خدمات گردشگری در مقاصد مختلف است. این پلتفرم راهحلی قدرتمند بر پایه فناوری و تکنولوژی بوده که با سادهسازی روند پیگیری مراحل سفر و تسریع عملکرد پاسخگویی برندها به نیازهای مخاطبان، موجب صرفهجویی در وقت و هزینه برای کسبوکارهای گردشگری میشود.
علت رضایت مشتریان از تورپل چیست؟
اگر آژانسها، شرکتهای مدیریت مقصد، ارائهدهندگان خدمات گردشگری در مقصد، راهنمایان تور، ترنسفر و مسافر را اجزای اکوسیستم سفر در نظر بگیرید، تورپل درست در مرکز این اکوسیستم قرار گرفته و تمامی ارتباطات را تسهیل و بهینه میکند. بیشتر بخوانید: اپلیکیشن تورپل، ابزاری جدید برای ارتباط مسافرین و آژانسهای گردشگری این پلتفرم با متصل کردن تمام افراد موثر در روند سفر و امکان برنامهریزی بهتر، منجر به افزایش رضایت مسافر و در نتیجه افزایش درآمد آژانسهای گردشگری آنلاین، شرکتهای مدیریت مقصد، ارائه دهندگان خدمات گردشگری، برگزارکنندگان رویدادها، تامینکنندگان محل اقامت و … میشود. اما مزایای استفاده از پلتفرمی مجهز به هوش مصنوعی تنها بهاین موارد ختم نمیشود. از دیگر مزایای این پلتفرم میتوان بهموارد زیر اشاره کرد:
- بهینهسازی استفاده از منابع
- کمک به افزایش درآمد از طریق «بیشفروشی» (Upselling) و «فروش مکمل» (Cross Selling) بهصورت یکجا و همزمان در قالب یک پلتفرم
- ارائه بینش گسترده به برندهای گردشگری در خصوص سلیقهها و علائق مسافران
اهمیت به تکنولوژی، راه موفقیت شرکتها در دوران پساکرونا
دیجیتالی شدن و افزایش استفاده از پلتفرمهای مجازی و تکنولوژیهایی که شاید پیش از بحران کرونا حتی فکر استفاده از آنها هم به ذهن هیچکس خطور نمیکرد، بخشی از آینده صنعت گردشگری خواهد بود. «محدودیت، مادر خلاقیت است» و بحران کرونا و تمام محدودیتهایی که با خود بههمراه آورد باعث ایجاد نوآوری در صنعت گردشگری و تمام کسبوکارها خواهد شد. بنابراین بهطور قطع میتوان گفت «سرمایهگذاری در راهحلهای فناوریمحور» برگ برندهای برای کیشومات کردن شرکتها در بازی مقابل ویروس کرونا خواهد بود. این سرمایهگذاری و اهمیت به خلاقیت و نوآوری در استفاده از تکنولوژیهای روز باعث بهینهسازی خدمات، افزایش رضایتمندی مشتری و از همه مهمتر سودآوری شرکتها و جبران ضربههای مالی سال ۲۰۲۰ خواهد شد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: