رسانه قطبنما: رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران از لغو حدود ۹۰ درصد سفر گردشگران خارجی به ایران خبر داد و گفت بیش از ۵۰ درصد سفرهای خارجی ایرانیها کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، حرمتالله رفیعی درباره ریزش سفرهای خارجی و با اشاره به تعلیق صدور ویزای برای برخی کشورهای اروپایی تصریح کرد: «با وجود آنکه برخی سفارتخانهها صدور ویزا را لغو و یا محدود کردهاند، اما در اظهاراتی خلاف واقع این موضوع را رد میکنند.»
وی همچنین درباره وضعیت سفرهای داخلی، اظهار کرد: «بررسی پروازها نشان میدهد سفر داخلی با افت مواجه نشده است. بیشتر پروازها پر میشود. حتی برای برخی مقاصد همچون شیراز، اهواز و مشهد صندلی خالی پیدا نمیشود. نه اینکه اتفاق خوبی باشد؛ چون محدودیت ناوگان و ظرفیت هوایی همیشه مسأله بوده است.«
فرصتسوزی دوباره؛ این بار جام جهانی
رفیعی با اشاره به فرصتی که در جام جهانی از دست رفته و درایت و اقداماتی که برخی کشورهای منطقه همچون عربستان برای جذب مسافران جام جهانی انجام دادهاند، یادآور شد: «اعلام شده که حتی یک مسافر جام جهانی در هتلهای ایران، اتاق رزرو نکرده است. با توجه به اتفاقاتی که درباره بلیط تماشاچیها افتاده، پیشبینیها بر این است که پشت دروازه ایران، بیدرایتی رخ میدهد.»
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشاره به تورهای جام جهانی که در بازار قیمت آن از ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون است، افزود: «بررسی کنید توری که ۵۰ میلیون فروخته شده تحت حمایت کجا بوده است؟ ما میتوانستیم تورهای جام جهانی را با کیفیت خوب به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان اجرا کنیم، اما این آشفته بازار در قیمت تور جام جهانی را چه کسی یا کسانی به وجود آورده است؟ چرا هر بار در جام جهانی باید این مسأله را داشته باشیم!؟ دولت چند جلسه خوب برای جام جهانی برگزار کرد، اما فدراسیون فوتبال همراه نبود.»
وی خاطر نشان کرد: «برای جام جهانی فوتبال هر حرفی بزنیم خودزنی کردهایم، چون دیگر زمان آن گذشته است. این یک بدنامی برای ایران خواهد بود، اگر نتواند مسافر و تماشاچی واقعی را ببرد یا نتواند به تعهدات خود در برابر تماشاچی عمل کند. اعتقاد شخصی داشتم در این جام جهانی میتوانستیم بالا برویم. اگر این اتفاق نیفتد باید مسببان و عوامل آن را به صلابه بکشند.»
رفیعی اضافه کرد: «یک روز آقای کریم باقری ـ فوتبالیست پیشکسوت ـ به انجمن دفاتر خدمات مسافرتی آمد و قرار بود کشتی کروز بیاوریم و همزمان با بازیهای ایران در جام جهانی، هر شب مراسم ایرانیپسند داشته باشیم؛ اما آنقدر دخالتهای بیجا داشتند که همه برنامهها بهم ریخت.»
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در ادامه به این پرسش که تغییرات لحاظ شده در قانون توسعه ایرانگردی چقدر به حل مشکلات گردشگری کمک کرده است، اینگونه پاسخ داد:«:در اولین جلسهای که با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشتم، گفتم که تمام آییننامهها و قوانین گردشگری باید بازنگری شود؛ چون بدون نظر بخش خصوصی و سلیقهای تنظیم شده است. بر مبنای همین قوانین بود که به سفر هوایی مالیات بستند یا برای سفر خارجی از مردم عوارض میگیرند. این عوارض قرار بود فقط در دوران جنگ برقرار باشد، اما استمرار پیدا کرد. یک نفر وقتی میخواهد سفر برود نه تنها عوارض خروج را میدهد که مالیات هواپیما، فرودگاه، سوخت و شهرداری را هم باید بدهد. با این شرایط انتظار دارند گردشگری ارزان شود.»
رفیعی در ادامه این پرسش را مطرح کرد: «از محل عوارضی که قرار بود موقتی باشد، اما بیش از ۳۰ سال است ادامه دارد، چه چیزی به فرودگاههای بینالمللی کشور اضافه شده است؟ گیت جدید ساختهاند؟ سرویس بهداشتی آن را مناسب کردهاند؟ فرودگاه بینالمللی تهران یکی از بدترین سرویسهای بهداشتی را دارد. اینها نقد ما است.«
اهمیت بازارهای گردشگری چین و روسیه
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران همچنین بازارهای گردشگری چین و روسیه را بسیار مستعد دانست و گفت: «با توجه به شرایطی که گردشگران روس پیدا کردهاند و عرصه کشورهای اروپایی برایشان تنگ شده و کمتر جایی برای سفر دارند، میتوان آنها را به ایران جذب کرد. البته باید بستر این بازار فراهم شود؛ نه اینکه مثل جام جهانی و اکسپو فقط درباره آن حرف بزنیم و فرصت آن را از دست بدهیم.»
اخبار مهم گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.