بر اساس نظرسنجی «انجمن جهانی سفرهای کاری» (GBTA)، بهبود این دسته از سفرها یکسال زودتر از پیشبینیها و در سال ۲۰۲۴ محقق خواهد شد.
قطبنما: «GBTA» بهتازگی سیزدهمین «چشمانداز شاخص سفرهای کاری» (BTI) را منتشر کرده است که وضعیت این دسته از سفرها را در ۷۳ کشور و ۴۴ صنعت بررسی میکند.
GBTA در چشمانداز BTI چهار شرط لازم برای بهبود کامل سفرهای کاری تعیین کرده است:
تلاش جهانی برای واکسیناسیون
رفع محدودیتهای سفر در سطح کشورها
بازگشت کارکنان به دفاتر
عادیسازی سیاستهای سفر در شرکتها
نتیجه این مطالعات نشان میدهد که پس از کاهش ۵۳.۸ درصدی سرانه سالانه سفرهای کاری درسال ۲۰۲۰، سرانه این شاخه از سفرها در سال ۲۰۲۱ با ۱۴ درصد افزایش به ۷۵۴ میلیارد دلار رسیده است.
در میان مناطق مختلف جهان آمریکای شمالی، به ویژه ایالات متحده، با افزایش ۲۷ درصدی هزینهها در سال ۲۰۲۱، پیشتاز است. بازار امریکای لاتین نیز رشد ۱۵ درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که سرانه سفرهای کاری در اروپا در سال ۲۰۲۱ تنها ۱۰ درصد افزایش یافته و در این بین اروپای غربی وضعیت بدتری دارد.
علیرغم بهبود آهسته جریان سفرهای کاری در سال ۲۰۲۱ بسیاری از شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند با بهبود شرایط، تقاضا نیز افزایش یافته و سرانه جهانی سفرهای کاری بار دیگر به رقم یک تریلیون دلار خواهد رسید.
پاسخدهندگان به این نظرسنجی کووید-۱۹، مشکلات زنجیره تامین، کمبود نیروی کار، افزایش تورم، افزایش هزینهها و عقبماندگی بازارهای آسیایی در زمینه بهبود سفرهای کاری را از چالشهای پیشروی این شاخه از سفرها عنوان کردهاند.
این مطالعات همچنین نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ روند رشد سفرهای کاری ادامه خواهد داشت و با بازگشت بیشتر سفرهای بینالمللی و گروهی، در نهایت در سال ۲۰۲۴ سرانه سفرهای کاری با رشد مداوم به رقم یک تریلیون و ۴۸۰ میلیون دلار و بالاتر از سطح قبل از همهگیری برسد.
GBTA در انتهای این گزارش یادآوری کرده که با در نظر گرفتن عواملی همچون رونق دورکاری، سیاست حذف سفرهای کاری و افزایش تمرکز بر پایداری هنوز نمیتوان بهطور دقیق پیشبینی کرد که سرانه سفرهای کاری در سالهای آینده تا چه اندازه افزایش خواهد داشت.
روزهای بهتری در راه است
شاخص BTI امسال برای نخستینبار نظرات مدیران ارشد تجاری را نیز منعکس کرده است. در این نظرسنجی از ۴۰ مدیر مالی در سراسر آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، آسیا اقیانوسیه و اروپا، ۷۰ درصد پیشبینی کردهاند اقتصاد کلی کشورشان در سال ۲۰۲۲ بهتر از سال ۲۰۲۱ خواهد بود و سرانه سفر کاری شرکت آنها در سال آینده میلادی به سطح سال ۲۰۱۹ خواهد رسید.
مدیران مالی همچنین در پاسخ به سوال اهمیت سفر کاری برای سازمانشان گفتهاند که مهمترین عوامل موثر بر بازده سرمایهگذاری یک شرکت عبارت است از:
فروش و توسعه کسبوکار (۶۸ درصد)
برنامهریزی و استراتژی کسبوکار داخلی (۵۰ درصد)
مدیریت حساب مشتری (۴۸ درصد)
و در نهایت آموزش و توسعه مهارتهای کارمندان (۴۸ درصد).
در این گزارش همچنین نظرات ۴۰۰ مسافر کاری مورد بررسی قرار گرفتند. از این تعداد ۸۶ درصد پاسخدهندگان موافق بودند که برای دستیابی به اهداف تجاری خود نیاز به سفر دارند. ۸۱ درصد نیز بر این باورند که حجم سفرهای داخلی آنها در سال ۲۰۲۲ بیشتر یا برابر با سطح قبل از همهگیری خواهد بود.
همچنین از هر پنج مسافر کاری ۴ نفر گفتهاند که کارفرمای آنها اکنون برای سفر و جلسات حضوری واکسیناسیون کووید-۱۹ را اجباری کرده است.
مسیر پر چالش بهبود
اگرچه انتظار میرود رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال جاری به ۵.۸ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۲ درصد برسد، اما شیوع موج جدید کرونا، کاهش بیشتر سفرها در بازار چین و مسئله کمبود انرژی در ماههای اخیر، ممکن است بر این آمار تاثیر بگذارند.
آخرین اخبار صنعت گردشگری را از «قطبنما» دنبال کنید.