«مایک اگلتون» (Mike Eggleton)، مدیر تحقیقات و جمعآوری اطلاعات «بی سی دی تراول»، در خصوص نتایج این نظرسنجی جهانی گفت: «بیش از ۶۰ درصد مسافران تجاری و شرکتی انتظار دارند تا اواسط سال ۲۰۲۱، این دسته از ماموریتها و سفرهای کاری به رونق سابق خود بازگردند. علاوهبر این بیش از ۹۰ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی اعلام کردند تا پایان سال ۲۰۲۱ (پاییز ۱۴۰۰) سفرهای تجاری و شرکتی خود را به صورت منظم و مانند سابق دوباره آغاز خواهند کرد.»
اگلتون در ادامه صحبتهای خود افزود: «در این نظرسنجی که از ۳۰ نوامبر تا ۶ دسامبر ۲۰۲۰ (۱۰ تا ۱۶ آذرماه ۱۳۹۹) انجام شد، بیش از ۱۳ درصد شرکتکنندگان اعلام داشتند که سفرهای کاری خود را بهطور منظم آغاز کردهاند.»
اگلتون با اشاره بهاین مورد که، بازگشت سفرهای تجاری بستگی زیادی به کاهش محدودیتهای سفرها بینالمللی و بازگشایی دوباره مرزها دارد، گفت: «باتوجه به اینکه بسیاری از کشورها، معیارهای مختلفی برای بازگشایی و صدور اجازه ورود مسافران به خاک خود را جهت جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری «کووید-۱۹» بررسی کرده و براساس موارد مختلفی مانند «شماره پرونده کشور مبدا»، «ملیت مسافر»، «دریافت واکسن کووید-۱۹» و غیره به مسافران اجازه ورود میدهند، لذا بازگشایی مرزها و از سرگیری سفرهای تجاری و شرکتی در نقاط مختلف جهان روند یکسانی نخواهد داشت.»
علاوهبر موارد فوق، درنظرسنجیهای «بی سی دی تراول» مشخص شده که عمده مسافران تجاری بهدنبال دریافت «واکسن کرونا» هستند، چراکه این مورد باعث ایجاد اطمینانخاطر آنها از سفر دوباره و تامین امنیتشان در سفرها میشود. همچنین مسافران تجاری در سفرهای خود همچنان شرایط شیوع بیماری در کشور یا شهر مقصد را بررسی کرده و برای اطمینانخاطر، انجام تستهای "PCR" جهت اطلاع از عدم ابتلا بهبیماری «کووید-۱۹» در حین سفر را مدنظر قرار میدهند.
در نظرسنجی «بی سی دی تراول»، بیش از ۷۴ درصد شرکتکنندگان اعلام داشتند که پیش از سفرهای خود حتما واکسن کرونا را دریافت کرده و ۱۶ درصد در این خصوص نظر خاصی نداشتند، ۱۰ درصد دیگر نیز اعلام داشتند، با دریافت واکسن مخالف بوده و همچنان رعایت پروتکلها بهداشتی و انجام آزمایش "PCR" را مطمئنترین راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری میدانند.
اگلتون نیز با اشاره بهاعلام «سازمان جهانی بهداشت» (WHO)، مبنی بر بیهوده بودن بستهماندن مرزها، اشاره کرد: «کشورها یا تامینکنندگان سفرهای تجاری میتوانند به مسافران دستور دهند در بدو ورود یا خروج از کشور در حین سفرهای تجاری، مدارکی مبنی بر دریافت واکسن کرونا ارائه دهند، البته این مورد مانع از برداشته شدن پروتکلهای جلوگیری از شیوع بیماری نخواهد شد و مسافران همچنان باید پروتکلها را رعایت کنند.»
بهگفته اگلتون، در این نظرسنجی بیش از ۴۸ درصد شرکتکنندگان نسبت به برنامههای مربوط به ردیابی و امنیت سفرها در حین شیوع بیماری «کووید-۱۹» نظر مثبتی داشته و بهاستفاده از این برنامهها بسیار علاقهمند بوده، ۳۵ درصد نظر خاصی نداشته و ۱۷ درصد دیگر با این برنامهها مخالف بوده و عقیده داشتند با استفاده از این برنامهها به حریم خصوصی آنها تجاوز خواهد شد.
بسیاری از کشورها جهت جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری «کووید-۱۹»، به مسافران دستور میدهند که پیش از ورود به کشور، برنامههای «نظارت بر سلامتی و ردیابی کووید-۱۹» را روی تلفنهای همراه خود نصب کنند. از جمله این کشورها میتوان به «کانادا» و الزام نصب برنامه "ArriveCan" و «هنگ کنگ» اشاره کرد.
جالب است بدانید، دولت هنگ کنگ یکی از سختگیرترین قوانین جهت ورود مسافران بینالمللی را وضع کرده است. این کشور جهت کنترل شیوع بیماری «کووید-۱۹» با بازگشایی مرزهایش بهروی مسافران بینالمللی، الزام جدیدی به شرایط ورود مسافران اضافه کرده است، که در آن افراد مجبور به استفاده از مچبندهای هوشمندی هستند که علائم ابتلا بهبیماری مانند تبسنجی و اندازهگیری دمای بدن را انجام داده و با داشتن قابلیت ردیابی، به مسافران اجازه نمیدهد قرنطینه ۲۱ روزه خود را در هتل ترک کنند. در صورتی که فرد مچبند خود را خارج کرده یا قرنطینه را پیش از موعد مقرر ترک کند، مشمول جریمههای بسیار سنگین یا حتی زندان خواهد شد.
«خورخه مسا» (Jorge Mesa)، مدیر بخش مدیریت بحران «بی سی دی» نیز درخصوص فناوریهای «پساکرونا» و نقش آن در رونق دوباره سفرها، اظهار داشت: «قطعا نوآوری و دیجیتالیشدن و بهخصوص «پاسپورت واکسنهای دیجیتال» نیاز سفرهای پساکرونا خواهد بود که بهرونق دوباره سفرها کمک کرده و تاثیر چشمگیری در آینده صنعت گردشگری دارد. «پاسپورت واکسنهای دیجیتال»، شامل اطلاعاتی درخصوص تاریخچه آزمایشهای انجام شده توسط مسافر، کشورهایی که به آنها سفر کرده و دریافت یا عدم دریافت واکسن کرونا است که با گذشت زمان استفاده از آنها بیشتر و بیشتر خواهد شد. »
بیشتر بخوانید: پاسپورت واکسن ها نیاز جدید مسافران در سفرهای پساکرونامسا، همچنین معتقد است که این پاسپورت واکسنها بخشی از الزام سفرهای آینده خواهد بود و بهمرور زمان با نوآوریهای جدید، احتمالا شاهد ظهور «کارتهای اعتباری سلامت»، حتی پس از بهبودی کامل جهان از بیماری «کووید-۱۹» خواهیم بود. این کارتها احتمالا اطلاعاتی درخصوص سوابق بیماری، دریافت واکسنهای مختلف (مانند تب زرد) یا ابتلای فرد بهبیماریهای واگیردار را شامل میشوند.