یک تحلیل آماری تشریح میکند
سرنوشت گردشگری آسیا و اقیانوسیه پس از اومیکرون
دادههای شاخص بازیابی رسانه گردشگری «Skift»، که به بررسی عملکرد صنعت گردشگری از ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۱ پرداخته است، نشان میدهد که در ماه نوامبر هنوز «اومیکرون» تاثیر قوی بر صنعت گردشگری جهانی نداشته و تنها آفریقا شاهد کاهش محسوس سفرها بوده است اما این رسانه احتمال داده با شیوع بیشتر این سویه جدید در ماه دسامبر، احتمالا شاهد تاثیر آن بر صنعت سفر سایر کشورها بهخصوص در منطقه آسیا خواهیم بود.
قطبنما: به استثنای چین که اکنون تنها کشوری است که هنوز استراتژی مرزهای بسته را ادامه میدهد، کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه در روزهای آغازین ماه نوامبر با خوشبینی بسیاری به محدودیتهای سفر نگاه و تصور میکردند پس از مدتها مرزها باز شده و الزامات آزمایش کاهش مییابد. اما این خوشبینی دوام زیادی نداشت و در روزهای پایانی نوامبر شیوع اومیکرون این منطقه را در ترس شدیدی فرو برد. آمارها حاکی از آن است که منطقه آسیا و اقیانوسیه در ماه نوامبر در مقایسه با ماه قبل شاهد کاهش محسوس عمکلرد صنعت گردشگری بوده؛ امری که بدونشک متاثر از شیوع اومیکرون است.
در ابتدای نوامبر ژاپن اعلام کرد که ورود مسافران کوتاهمدت و کارگران خارجی واکسینه شده را آغاز میکند، اما در پایان ماه دولت این کشور در واکنش به اومیکرون مرزها را بهطور کامل بست. سنگاپور نیز که از ماه اکتبر بازگشایی مرزهای خود را آغاز و ورود مسافر از مرز زمینی و هوایی با کشور همسایه مالزی را دوباره آغاز کرده بود، به یکباره از لغو کریدورهای سفر واکسینه با قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی خبر داد. تایلند هم که قصد داشت الزامات آزمایشی برای ورود مسافر را کاهش دهد، این برنامه را به تعویق انداخت.
از سوی دیگر، گزارشها حاکی از آن است که تا قبل از پایان سال جاری میلادی، مرز زمینی بین چین و هنگکنگ برای مسافران واکسینه، بدون نیاز به قرنطینه باز خواهد شد اما هنوز مشخص نیست که آیا با وجود گسترش اومیکرون این تصمیم پابرجا خواهد ماند یا خیر.
چین در تلاش است تا اواسط سال ۲۰۲۲ مرزهای خود را بهطور کامل بازگشایی کند؛ خبری که برای کشورهای دیگر از اهمیت بسیاری دارد، چرا که مسافران چینی بازار مبدا مهمی برای بسیاری از مقاصد آسیاییاند. بنابراین بازگشایی مرزهای چین نقش بسزایی در بهبود گردشگری منطقه خواهد داشت.
آمارها همچنین نشان میدهد در منطقه اقیانوسیه، اوضاع اندکی بهتر است و استرالیا تنها کشوری است که توانسته با وجود سویه جدید در ماه نوامبر عملکرد خود را بهبود بخشد. این کشور در ماه نوامبر با بازگشایی مرحلهای این کشور، شاهد رشد قوی در آمار سفرها بود. شرکت هواپیمایی Qantas نیز بارها به افزایش قابلتوجه تقاضا از زمان اعلام بازگشایی در استرالیا اشاره کرده است.
اگر چه این بهبود نسبی استرالیا در منطقه اقیانوسیه با عقبگرد تماموکمال نیوزلند همراه بود. این کشور اعلام کرده حداقل تا آپریل ۲۰۲۲ مرزهای خود را بهروی مسافران خارجی بازگشایی نخواهد کرد؛ خبری که سبب شد شرکت هواپیمایی Air New Zealand بیش از ۱۰۰۰ پرواز خود را لغو کند. بنابراین میتوان انتظار داشت رشد گردشگری استرالیا در ماه نوامبر در ماههای آینده کاهش پیدا کند؛ چرا که نیوزلند یک بازار منبع مهم برای صنعت گردشگری این کشور است.
در نهایت بر اساس دادههای شاخص بازیابی Skift، منطقه آسیا اقیانوسیه در مقایسه با سایر نقاط جهان در ماه نوامبر بیشترین آسیب را از نظر سفرهای بینالمللی داشته است. تعداد سفرهای خروجی این منطقه از ۳۷۲ میلیون در سال ۲۰۱۹ به ۵۲ میلیون در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته بود و انتظار میرود با ثبت ۵۱ میلیون خروج در سال ۲۰۲۱ تا پایان سال میلادی جاری دیگر تغییر چندانی نکند.
این گزارش همچنین خاطرنشان میکند اگر بازگشایی مرزها دوباره در دستور کار قرار گیرد این احتمال وجود دارد که منطقه آسیا و اقیانوسیه شاهد رشد قوی مسافران خروجی در سال ۲۰۲۲ و پس از آن باشد.
آخرین اخبار صنعت گردشگری را از «قطبنما» دنبال کنید.