رسانه قطبنما: رئیس کمیته ستاد اربعین با بیان اینکه پیشبینی شده امسال ۴ میلیون نفر از ایران برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین به کربلا سفر کنند، توضیحاتی را درباره بیمه اربعین ۱۴۰۲ ارائه کرد.
یه گزارش ایسنا، علی اکبر ترکاشوند در نشست خبری، با اشاره به اینکه در سال قبل بیمه مرکزی در بحث بیمه زائرین اربعین از انتخاب بیمهگذار تا سنجش عملکرد شرکت بیمهگر ورود کرد، گفت: «ضریب خسارت در سال قبل بالغ بر ۱۸۰ درصد بود. همچنین پوشش بیمه زائرین اربعین سال قبل، افراد را از ۵۰ کیلومتر قبل از مرز پوشش میداد که در بیمه ابعین ۱۴۰۲ به ۱۰۰ کیلومتر قبل از مرز رسیده است. امسال بیمه مواکب و مسئولیت نیز ایجاد شده و بیمه شخص ثالث نیز تخفیف خواهد داشت.»
وی با بیان اینکه امسال تقاضا برای بستههای مختلف و بیمه تکمیلی وجود داشت، گفت: «بر این اساس ۳ بسته بیمهای پیشنهاد شد و مبلغ نهایی متقابل با نرخ حق دیه است. زائرینی که در سامانه سماح ثبت نام میکنند، میتوانند خدماتی دریافتی را مشاهده کنند. همچنین در پایانهها نیز امکان فروش بیمه وجود دارد.»
بهگفته ترکاشوند، اگر زائران بیمه نداشته باشند برای ورود به بیمارستانهای خصوصی عراق باید ۱۰۰ دلار بهعنوان ورودی پرداخت کنند. وی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه با پلیس راهور عنوان کرد: «در این جلسه موضوع اصلاح نقاط حادثه خیز و اسکان زائرین مورد بررسی قرار گرفت. همچنین صنعت بیمه وکالت زائرینی که با خودروهای عراقی در خاک عراق دچار حادثه میشوند را بر عهده میگیرد.»
بهگزارش رسانه قطبنما، ملاک ثبتنام قطعی متقاضیان شرکت در مراسم اربعین حسینی، پرداخت حق بیمه در سامانه سماح به آدرس samah.haj.ir است. زائرینی که اقدام به پیشثبتنام اربعین ۱۴۰۲ در سامانه سماح میکنند، ۳ گزینه برای انتخاب بسته بیمه موردنظر خود دارند که بهترتیب ۳۵ هزار تومان، ۴۵ هزار تومان و ۵۵ هزار تومان هزینه دارند.
بر اساس اطلاعات سامانه سماح، شرکت بیمه به هر یک از زائرین بیمهشده اربعین که در سامانه سماح ثبتنام کرده و حق بیمه خود را پرداخت کردهاند، خدمات زیر را ارائه میکند:
- در هر یک از شهرهای زیارتی و همچنین مسیر پیادهروی نجف به کربلا، آمبولانس و کارشناسان بیمهای خود را با لباس متحدالشکل مستقر میکند؛
- هماهنگیهای لازم برای نقل و انتقال بیماران، مصدومین و اجساد فوتشدگان و همچنین پرداخت هزینههای آنها را انجام میدهد، بهویژه در مواردی که ارائه این خدمات در بیمارستانهای عراق مستلزم پرداخت هزینه باشد؛
- عقد قرارداد یا تفاهمنامه با بیمارستانهای عراقی و همچنین بیمارستانهای ایرانی در محدوده ۱۰۰ کیلومتری مرزهای زمینی برای پوشش خدمات پزشکی مصدومین؛
- پوشش بیمهای هر یک از بیمهشدگان در مسیرهای هوایی از زمان ورود به کشور عراق و پوشش بیمهای هر یک از بیمهشدگان در مسیرهای زمینی از فاصله ۱۰۰ کیلومتری تا پایانههای مرزی رسمی جمهوری اسلامی ایران آغاز میشود و در طول مدت اقامت در کشور عراق ادامه خواهد داشت و تا ساعت ۲۴ دو روز بعد از ورود به کشور خاتمه مییابد؛
- مدت پوشش بیمهای هر یک از بیمهشدگان در کشور عراق حداکثر ۲۰ روز است که معیار محاسبه شروع پوشش بیمهای در خاک عراق، مهر ورود اداره گذرنامه است؛
- نمایندگان شرکت بیمه بهمنظور پیگیری شکایت زائرین حادثهدیده، تا حصول پرداخت غرامت از طرف عراقی با هماهنگی و حمایت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، مراتب را پیگیری خواهند کرد.
- هزینههای مربوط به نقلوانتقال بیماران یا مصدومین حادثه از عراق یا شهرهای ایران به شهر محل اعزام (شهر مبدأ) بیمهشده و هزینههای درمانی افرادی که بهدلیل بیماری یا حادثهای که در مدت پوشش بیمهای وی اتفاق افتاده باشد، توسط بیمهگر پرداخت خواهد شد.
- هزینههای مربوط به درمان و غرامت فوت بیمهشدهای که بهدلیل بیماری یا حادثه با تایید نماینده بیمه در بیمارستان بستری و قبل از ترخیص فوت کند و همه هزینهها و غرامتهای مورد تعهد شرکت بیمه در وجه بیمهشده یا ذینفعان وی، پس از دریافت همه مدارک و مستندات مربوط به خسارت که از سوی بیمهگذار، بیمهشده یا ذینفعان ارائه شده است، پرداخت خواهد شد.
جدول تعهدات مالی شرکت بیمه در قالب ۳ بسته متنوع بهشرح زیر است و هر یک از زائران باید یکی از بستهها را در زمان ثبتنام انتخاب و خریداری کنند:
آمادهسازی زیرساختهای مالی در عراق برای پرداخت هزینههای درمانی
همچنین در این نشست شیخالاسلامی، مدیرعامل شرکت بیمه میهن، با بیان اینکه حدود ۲۰ آمبولانس در مرزهای کشور در کنار مجموعه هلال احمر پیشبینی شده است، گفت: «علاوه بر تفاهمنامههایی که برای حمل جسد امضا شده، ۵ دستگاه ۴ تخته برای حمل جسد در مرز مهران مستقر شده است. همچنین بیمارستانهای استانهای مرزی در اختیار قرار گرفته که اگر حجم اجساد زیاد شد دچار مشکل نشوند و در سردخانهها مستقر شوند. البته در حالت عادی احتمالا تعداد اجساد بین ۲۰ تا ۳۰ نفر باشند اما باید آماده بحران بود.»
شیخالاسلامی ادامه داد: «۲ سامانه برای اربعین راهاندازی شده است؛ یکی برای بیمه شدهها که همه اطلاعات از طریق این سامانه اطلاع رسانی میشود و یک سامانه مجزا برای سرویس دهندهها.»
وی با اشاره به جلسه با سفیر ایران در عراق و انجام هماهنگیهای لازم، اظهار کرد: «ستاد مرکزی اربعین در کربلا و ستاد معین در نجف و کاظمین پیشبینی شده است. همچنین استقرار افراد دو زبانه فارسی- عربی در مراکز درمانی پیشبینی شده است. البته ترجیح این است که افراد برای درمان بیماریهای خاص به ایران منتقل شوند زیرا هزینههای درمان در عراق بهصرفه نیست.»
شیخالاسلامی ادامه داد: «زائرین میتوانند از خط ارتباطی ۹۶۸۸۹-۰۲۱ هم داخل خاک ایران و هم داخل خاک عراق برای طرح مشکلات استفاده کنند.»
وی در مورد پرداخت هزینههای درمانی توضیح داد: «با توجه به محدودیتهای شبکه بانکی عراق، پرداخت هزینه درمانی باید فیزیکی باشد و برای این موضوع انتقال ارز انجام و زیرساختهای مالی آماده شده و هم دلار و هم دینار منتقل شده است اما با توجه به قوانین عراق بهتر است مبلغ اعلام نشود.»
نحوه پرداخت غرامت فوت افراد در کربلا
وی در مورد غرامت فوت افراد نیز توضیح داد: «بخشی از پرداختی داخل خاک ایران انجام میشود. همچنین طبق توافقنامه زمینی در کربلا و نجف، پیشبینی شده است که اگر فوت کردند، در صورت رضایت خانواده، امکان دفن این افراد در زمینهای مذکور وجود دارد.»
شیخالاسلامی در ادامه در مورد نحوه پرداخت خسارت توضیح داد: «زائرینی که دچار مشکل میشوند یا به هلال احمر مراجعه میکنند، که هلال احمر این افراد را به مراکز درمانی منتقل خواهد کرد؛ در این شرایط کارشناس بیمه اعزام و بعد از بررسی مدارک هزینه نقدی پرداخت میشود. افرادی که در جادهها دچار مشکل میشوند نیز همین سیکل را طی خواهند کرد. افرادی که فوت میکنند نیز بعد از انتقال به خاک ایران، بهشرط تکمیل مدارک، خسارت تا ۷۲ ساعت به حساب ذینفعان واریز خواهد شد.»
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: