رسانه قطبنما: دو شرکت «اکسپدیا» (Expedia) و «آکور» (Accor)، با پیوستن به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» (UNESCO)، برای گسترش هرچه بیشتر «پیمان گردشگری پایدار یونسکو» با یکدیگر همکاری میکنند.
این قرارداد سهجانبه سبب میشود که ۳۳۵۸ هتل از مجموعه هتلهای آکور در جهان، در راستای ترویج «پایداری محیطزیست» و «گردشگری پایدار» در سراسر جهان با هم متحد شوند. با پیوستن آکور به گروه اکسپدیا و یونسکو، پیمان گردشگری پایدار تقریبا به ۱۰۰ کشور جهان گسترش خواهد یافت. «پیمان گردشگری پایدار یونسکو» شیوههای مسئولانه و هدفمند، تابآوری جامعه و حفظ منابع طبیعی را با هدف تغییر ماهیت و اثرگذاری گردشگری جهانی ترویج میکند. بر اساس این پیمان، طرفین متعهد میشوند که از «کاهش استفاده از مواد پلاستیکی یکبارمصرف» و «ارتقای اقتصاد و فرهنگ بومی» حمایت کنند. این پیمان در اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ۱۳۹۸) با همکاری سازمان گردشگری «تایلند»، «یونسکو» و گروه «اکسپدیا» آغاز شد. گروه هتلداری آکور نیز در سال ۲۰۲۰، با پیوستن به بیش از ۵۰۰ هتل این مجموعه در تایلند، پیمان گردشگری پایدار را امضا کرد. بهگفتهی کارشناسان، این پیمان زمانی گسترش مییابد که آگاهی و تقاضای مسافران از اقداماتی که برای گردشگری پایدار انجام میشود، افزایش یابد. تحقیقات نشان میدهد که مسافران نسل «هزاره» (Millennials) و «نسل زد» (GenZ) نسبت به «افزایش آگاهی از پایداری محیطزیست» احساس مسئولیت بیشتری میکنند. نکته مهم آن است که این مسافران جوان (تا سن ۴۰ سال) برای برنامهریزیهای سفرهای خود، نگرانیهای بیشتری نسبت به تأثیرات زیستمحیطی ناشی از نوع سفرهایشان دارند. «مارکوس کلر» (Markus Keller)، معاون ارشد فروش و توزیع در شرکت آکور در رابطه با این پیمان میگوید: «ما وظیفه داریم که با ارائهی راهکارهای پایدار و ملموس به مهمانان خود، از اثرات منفی صنعت مهمانیاری بر محیطزیست بکاهیم. آکور و تمام هتلهای مجموعهی آن، تعهداتی طولانیمدت در این زمینه دارند، چراکه ما تصمیم گرفتهایم تا سال ۲۰۲۲، تمام وسایل پلاستیکی یکبارمصرف را از هتلهای خود حذف کنیم. امروز آکور با همکاری گروه اکسپدیا به پیمان گردشگری پایدار یونسکو پیوسته است.» او اینگونه ادامه میدهد: «هدف ما این است که در هر کجا که هستیم بخش مهمان یاری را بهسمت تغییرات مثبت سوق دهیم. پیوستن به پیمان گردشگری پایدار، ادامه برنامه توسعه پایدار گروه ما با عنوان «پلنت ۲۱-اکتینگ هیر» (Planet 21 - Acting Here) است که اهداف مشخصی را در رابطه با منابع بومی، مدیریت منابع آب، انرژی و پسماندها تعیین میکند.»
پیشنهاد رسانه قطبنما: دورکاری و تغییر رفتار مسافران، نکتهای مهم برای مدیران گردشگری
آکور برنامه «پلنت ۲۱-اکتینگ هیر» (Planet 21 - Acting Here) را در سال ۲۰۱۱ راهاندازی کرده که بر اساس چهار اولویت استراتژیک استوار است:
- مشارکت کارمندان
- درگیر کردن مهمانان
- ایجاد نوآوری همراه با شرکا
- همکاری با جوامع بومی
«زهیرا واشنگتن» (Zuhairah Washington)، از مسئولان گروه اکسپدیا در رابطه با این همکاری جدید میگوید: «پیمان گردشگری پایدار یونسکو قصد دارد حرفها را به عمل تبدیل کند و گسترش این تهعد برای همکاری با بخش مهمان یاری بهمنظور افزایش آگاهی و یادگیری شیوههای گردشگری زیستمحیطی و پایدار در سراسر جهان است. همه باید نقش خود را در ارتقای گردشگری پایدار و کمک به حفظ منابع طبیعی در مقاصد ایفا کنند. همکاری ما با آکور برای ایجاد اقدامات لازم برای به حداقل رساندن زبالهها در بخش گردشگری در مقیاس جهانی است.» علاوه بر این همکاری، یونسکو بهتازگی اعلام کرده است که وزارت همکاری اقتصادی و توسعه کشور «آلمان»، در راستای گسترش این تعهد در هفت کشور (بوسنی و هرزگوین، کامبوج، گرجستان، اندونزی، کنیا، نامیبیا و ویتنام)، ۲ میلیون یورو به یونسکو کمک کرده است. این بودجه به فعالیتهای یونسکو در جهت بهبود بخش گردشگری از آسیبهای بحران «کرونا» و ارتقای توسعه پایدار، کمک زیادی خواهد کرد.»
در پایان «آدری آزولای» (Audrey Azoulay)، مدیرکل سازمان یونسکو در رابطه با این همکاری گفت: «همهگیری ویروس کرونا آسیب شدیدی به بخشهای گردشگری وارد کرده است، به همین دلیل در این موقعیت تلاش جمعی از اهمیت بیشتری برخوردار میشود. ما امیدواریم که تلاشهای دولت آلمان، آکور و اکسپدیا، سایر فعلان اصلی این بخش را به همکاری با ما و سرمایهگذاری در گردشگری مسئولانه ترغیب کند.» «گردشگری پایدار و مسئولانه» یکی از ترندهای اصلی سال ۲۰۲۱ و سالهای آتی است. نکته مهم اینجا است که فعالان صنعت گردشگری که بهدنبال جذب مخاطب بیشتر و افزایش تقاضا هستند، باید به ترندها و سبکهای محبوب گردشگری توجه بیشتری داشته باشند.
شما میتوانید جدیدترین مطالب صنعت گردشگری را در وبسایت رسانه قطبنما دنبال کنید.