رسانه قطبنما: ابوظبی در تلاش برای ارتقای جایگاه جهانی خود در گردشگری، اخیرا ترمینال A فرودگاه بینالمللی شیخ زاید را افتتاح کرده است؛ فضایی بهمساحت ۷۸۰ هزار متر مربع که برای میزبانی از سالانه ۴۵ میلیون مسافر تجهیز شده است. اما این تنها بخشی از تلاشهای استراتژیک ابوظبی از طریق تقویت زیرساختها، افزایش دسترسپذیری و توسعه همکاریهای بینالمللی برای پیشرفت صنعت گردشگری این کشور است. تلاشهایی که منجر به خلق فرصتهای متنوعی برای معرفی این امارت کوچک به جهان شده است.
بهگزارش «رسانه قطبنما»، سعود عبدالعزیز الحسانی (Saood Abdulaziz Al Hosani)، معاون دپارتمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی، درباره افتتاح ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی گفت: «ترمینال A فرودگاه بینالمللی شیخ زاید، درهای ابوظبی را به روی بازارهای مبدا جدید باز و ظرفیت تردد مسافران بینالمللی بیشتری را فراهم میکند. بهطور مثال بهتازگی قراردادی با ایرفرانس-کیالام برای گسترش ارتباط بین ابوظبی و اروپا امضا شده است. سایر شرکتهای هوانوردی نیز منتظر افزایش ظرفیت ما هستند تا همکاری خود را گسترش دهند.»
الحسانی با اشاره به اینکه فاصله یک سوم جمعیت جهان با ابوظبی تنها یک پرواز ۴ ساعته است، افزود: «ترمینال A با مساحت سه برابر ترمینال قبلی و با پروازهایی به بیش از ۱۱۷ مقصد در سراسر جهان، دسترسی و تعداد پروازها به/از ابوظبی را افزایش میدهد و جایگاه این امارت را بهعنوان مقصدی جذاب برای رویدادها، کسبوکار و سرگرمی تقویت میکند.»
بهگفته وی، «تفرجگاه ساحلی یاس بی» (Yas Bay Waterfront) یکی از قطبهای اصلی سرگرمی ابوظبی است که مدام در حال توسعه است. این مقصد ساحلی که در جزیره مصنوعی یاس واقع شده است، پیشنهادات متنوعی را به گردشگران ارائه میکند. استادیوم «اتحاد آرنا» که مکانی برای میزبان کنسرتهای کلاس جهانی، رویدادهای ورزشی و غیره است، نیز از دیگر نقاط مهم این جزیره است. جزیره یاس همچنین خانه چهار پارک موضوعی سرپوشیده و روباز است.
الحسانی همچنین درباره طرحهای آتی ابوظبی برای تقویت تجربه گردشگران گفت: «در راستای تعهد ابوظبی به توسعه فرهنگ، چندین جاذبه دیگر قرار است در سالهای آینده افتتاح شوند. موزه ملی زاید، موزه گوگنهایم ابوظبی و موزه تاریخ طبیعی ابوظبی تنها برخی از این طرحها است. جویندگان سرگرمی هم از شنیدن اینکه «دنیای جادوگران هری پاتر» (Wizarding World of Harry Potter) قرار است به پارک موضوعی برادران وارنر اضافه شود، هیجانزده خواهند شد. گردشگران همچنین میتوانند در آینده نزدیک در مجموعه موجسواری سرف ابوظبی، بزرگترین موج مصنوعی جهان را تجربه کنند.»
معاون دپارتمان گردشگری ابوظبی درباره همکاری ابوظبی با سایر سازمانها و مقاصد برای توسعه گردشگری این امارت گفت: «همکاری ما با سازمانهای بینالمللی منجربه اجرای پروژههای هیجانانگیزی مثل بازیهای NBA ابوظبی و رقابتهای UFC ابوظبی شده است. هر بار که با شرکای خود برای میزبانی رویدادهای ورزشی جهانی همکاری میکنیم، فرصتی برای معرفی ابوظبی به جهان است. زمینه دیگری که در آن فرصت همکاری و تبلیغ ابوظبی را پیدا میکنیم، صنعت سینما است و به تازگی چندین فیلم پرفروش مثل تلماسه ۱ و ۲ و جنگ ستارگان ۷ در ابوظبی فیلمبرداری شده است.»
الحسانی با اشاره به اهمیت برگزاری رویدادها در معرفی مقاصد، درباره تجربیات جدید فرهنگی ابوظبی نیز افزود: «تقویم رویدادهای ابوظبی که سال گذشته راهاندازی و بیش از ۱۵۰ رویداد برگزار شد، در طول سال ۲۰۲۴ میلادی نیز با رویدادهای هفتگی فرهنگی، سرگرمی، موسیقی و ورزشی ادامه دارد. ادامه توسعه منطقه فرهنگی سعدیات، بهعنوان قطب تجربیات فرهنگ غنی ابوظبی، از دیگر برنامههای ما است.»
الحسنی در پاسخ به اینکه چشمانداز گردشگری ابوظبی در ۱۰ سال آینده چگونه خواهد بود نیز افزود: «هدف ما ایجاد مشاغل جدید، خلق فرصتهای سرمایهگذاری، گسترش پیشنهادات برای گردشگران و تبدیل ابوظبی به یکی از پنج بازار بزرگ جهانی است. یکی از اهداف ما ارائه تجارب گردشگری متنوع با تمرکز بر العین است که بهعنوان پایتخت گردشگری خلیج فارس در سال ۲۰۲۵ میلادی انتخاب شده است. العین با مکانهای ثبتشده در میراث یونسکو، مملو از پیشنهادات و فرصتهای هیجانانگیز ماجراجویانه و فرهنگی است.»
بهگفته معاون دپارتمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی، اجرای طرحهای تبلیغاتی و بازاریابی، توسعه زیرساختها و دسترسپذیری، تسهیل صدور ویزا و صدور مجوز از جمله راههایی است که رسیدن به این اهداف و توسعه گردشگری ابوظبی را تسهیل میکند. در یک نگاه کلان، این تلاشهای مقامات ابوظبی در راستای سند چشمانداز سال ۲۰۷۱ میلادی امارات متحده عربی است که هدف آن تبدیلشدن امارات متحده عربی به یکی از بهترین مقاصد جهان برای بازدید، زندگی، کار و سرگرمی است.
اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.