رسانه قطبنما: پرونده انهدام باند بزرگ قاچاق اشیای تاریخی کشور از مسیر فرودگاه امام که به بازداشت ۲ تن از عوامل این شبکه منجر شد، همچنان مفتوح است و در تازهترین گزارشها خبر رسیده که دستگاههای امنیتی ۱۰ روز قبل موفق به بازداشت «سلطان عتیقه» ایران در شمال کشور شدهاند.
بهگزارش صدای میراث، نهادهای امنیتی در حوزه قاچاق اشیای تاریخی همچنان در حال رصد و بازداشت سران و عوامل شریک در این پرونده هستند. این پرونده بیش از ۲۲ مظنون داشته که بسیاری از آنها بازداشت شدهاند و حالا سر اژدهای قاچاق اشیای تاریخی ایران نیز در دست نهادهای امنیتی و اطلاعاتی مقابله با قاچاق اشیای تاریخی کشور است.
آنطور که فعالان بازار زیرزمینی اشیای تاریخی به صدای میراث گفتهاند، با بازداشت این فرد، سر اژدهای هفتسر بازار قاچاق اشیای تاریخی کشور به دام افتاده و اعترافات او میتواند منجر به بازداشت افراد بیشتری در بازار زیرزمینی اشیای تاریخی کشور شود.
گزارش کشف و انهدام بزرگترین باند قاچاق اشیای تاریخی کشور در فرودگاه امام خمینی که قصد خارج کردن ۳ هزار و ۶۸۰ شی تاریخی از ایران به مقصد دبی و فروش این اشیا در حراجی شخص خود به خریداران بینالمللی را داشتند، برای نخستینبار در سایت صدای میراث منتشر شد و ۳ روز پس از درج این گزارش، وزارت میراث فرهنگی با اعزام کارشناسان خود به محل نگهداری این اشیا که توسط پلیس فروگاه امام و با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور کشف شده بود، اقدام به کارشناسی این آثار کرد. چند روز بعد این آثار به موزه ملی ایران منتقل شد تا اینکه سردار رضا بنیاسدیفر، رئیس پلیس پیشگیری فراجا، نیز تایید کرد که این باند در فرودگاه امام خمینی (ره) منهدم شده و بدین ترتیب گزارش صدای میراث از سوی دستگاههای مسئول تایید شد.
ناظران بازار زیرزمینی اشیای تاریخی کشور که از دوستداران میراث فرهنگی کشور هستند، به صدای میراث گفتهاند، انهدام باند بزرگ قاچاق اشیای تاریخی کشور از محل فرودگاه امام و بازداشت عوامل این شبکه، کاری با بازار زیرزمینی اشیای تاریخی کشور کرده است که فروشندگان و خریداران این بازار از زمان انتشار گزارش دستگیری اعضای باند و ضبط اشیای تاریخی تاکنون، حاضر به انجام معامله اشیای تاریخی و خرید و فروش آنها در بازار زیرزمینی نیستند. در جریان پرونده بزرگ فرودگاه امام خمینی (ره) که بیسابقهترین و بزرگترین کشف ۵۰ سال اخیر در حوزه مقابله با قاچاق اشیای تاریخی بود، سلطان عتیقه ایران نیز در مظان اتهام بود و پس از آن که یکبار به نهادهای رسیدگی کننده احضار شده بود، از ترس گرفتار شدن به شمال کشور پناه برده بود و با رصد دستگاههای مسئول در یکی از شهرهای شمالی کشور بازداشت شده است.
بهگفته فعالان بازار زیرزمینی اشیای تاریخی، فرد بازداشت شده نقش مهمی در قاچاق اشیای تاریخی کشور داشته و بهعنوان عامل کلیدی در قاچاق اشیای تاریخی کشور شناخته میشود. آنها معتقدندف بازداشت «سلطان عتیقه» ایران ارتباط غیرمستقیم با پرونده فرودگاه امام دارد و اعترافات او میتواند یک دگرگونی جدی در عرصه مقابله با قاچاق اشیای تاریخی در کشور ایجاد کند.
صدای میراث همچنین اطلاع یافته است که پس از انهدام بزرگترین باند قاچاق اشیای تاریخی کشور در فرودگاه امام که منجر به بازداشت سلطان عتیقه ایران شده است، شبکههای قاچاق آثار تاریخی نتوانستهاند محمولههای اشیای تاریخی کشور را به بیرون از ایران منتقل کنند و بازار خریدوفروش اشیای تاریخی با سقوط مواجه شده و خریدار و فروشندهای برای این آثار وجود ندارد.
اخبار گردشگری و میراث فرهنگی را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.