رسانه قطبنما: به گفته معاون سفارت مکزیک در ایران، نمایشگاه عکس، نقاشی و عروسکسازی با مضمون فریدا کالو و دیگو ریورا در تالار آبی مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران برگزار میشود. این نمایشگاه با عنوان «فریدا و دیگو: زندگینامه» از روز سهشنبه ۱۲ اردیبهشت تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، از ساعت ۹ تا ۱۸ برای عموم قابل بازدید است. فریدا کالو و دیگو ریورا یک زوج هنری مکزیکی هستند که آثار آنها در دنیا شهرت دارد.
به گزارش ایرنا، این نمایشگاه از سه بخش تشکیل شده است؛ نخست، مجموعه ۶۰ تایی آثار عکاسی از خانه موزه فریدا کالو و دیگو ریورا در مکزیکو سیتی که شامل عکسهایی از آلبومهای خانوادگی این دو نفر است. بخش دوم نمایشگاه نیز، مجموعهای از تابلوهایی است که توسط نقاشهایی از شهرهای مختلف ایران درباره شخصیت فریدا کالو کشیده شده است. در بخش سوم هم، مجموعه عروسکهایی در معرض دید مردم قرار میگیرد که با تم فریدا کالو روی آنها کار شده است. به گفته دیهگو روییز، مسئول بخش فرهنگی سفارت مکزیک، هنرمندان ایرانی و همسر سفیر مکزیک در ایران در این مجموعه آثار خود را به نمایش گذاشتند.
نمایشگاه با عنوان فریدا و دیگو: زندگینامه، در نتیجه همکاری ایکوم ایران (شورای بینالمللی موزهها)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفارت مکزیک، میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، انتشارات شمع و مه و مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران برگزار میشود.
طبق این گزارش، دیگو ریورا و فریدا کالو یکی از مشهورترین زوج های تاریخ هنر مکزیک هستند. فضای پر جنب و جوشی که بر زندگی فرهنگی مکزیک در قرن بیستم احاطه داشت، وام گرفته از شخصیت آنها بود. محوریت عاشقانه بین کالو و ریورا روشنفکران، سیاستمداران و مشاهیر را گرد هم آورد. خانه آنها، مرکز گردهمایی و اتاق فکر در زندگی اجتماعی و سیاسی مکزیک بود. دورههای متناوبی که طی آن در ایالات متحده زندگی میکردند، به دلیل مأموریتهایی که ریورا دریافت میکرد، به شکلگیری دیدگاههای آنها در مورد سرمایهداری، پیشرفت و انقلاب کمک کرد؛ اما همچنین، نقطه گسستن در روابط شخصی آنها بود. فریدا کالو زندگی در خانه آبی را ترجیح میداد، در حالی که دیگو ریورا میتوانست از پانورامایی که آن جهان به او میداد در صحنه هنر بینالمللی استفاده کند.
بازگشت او به مکزیک نقطه عطف دیگری بود. این زوج در پایان سال ۱۹۳۹ از هم جدا شدند تا یک سال بعد دوباره در سانفرانسیسکو ازدواج کنند. آن زمانها دوران فعالیت و جنب و جوش زیاد بود. ریورا نقش کلیدی در تصمیم دولت مکزیک برای ورود لئون تروتسکی تا آخرین تبعیدش را ایفا کرد. از سوی دیگر، همزیستی هر دو با بنیانگذار سوررئالیسم، آندره برتون، به نوید برگزاری نمایشگاهی انفرادی منجر شد که فریدا کالو آنرا در سال ۱۹۳۹ به پاریس میبرد. در طول سالها، آنها شبکهای از مشارکت با هنرمندان و روشنفکران را ایجاد کردند که بخشی از نیروهای مدرنیته مکزیک را تشکیل میدهند.
آخرین اخبار میراث فرهنگی را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.