رسانه قطبنما: سفر کمشتاب یا همان سفر آهسته (Slow travel)، پایداری (Sustainability) و استفاده از فناوری در ارتقای تجربه سفر، سه روند کلیدی آینده صنعت مهماننوازی خاورمیانه در سه سال آینده خواهد بود؛ این نتیجهگیری حاصل بحث و گفتگو کارشناسان سفر و گردشگری از سراسر جهان، در افتتاحیه استیج آینده بازار سفر عربی ۲۰۲۴ دبی (2024 Future Stage ATM) است که درباره تحول در صنعت مهماننوازی جهانی گفتگو کردند.
بهگزارش «رسانه قطبنما»، در جلسه افتتاحیه استیج آینده که با عنوان «روندهای شکلدهنده آینده صنعت مهماننوازی خاورمیانه» برگزار شد، نمایندگان برندهای بزرگ هتلداری و مهماننوازی همچون «ماریوت»، «اینترکنتیننتال»، «فورسیزن»، «مسترکارت» (Mastercard) و غیره حضور داشتند تا درباره چالشها و فرصتهای پیش روی صنعت مهمان نوازی خاورمیانه و جهان صحبت کنند.
هیثم متار (Haitham Mattar)، مدیرعامل بخش خاورمیانه گروه هتلهای «اینترکنتیننتال» (IHG Hotels & Resorts)، گفت: «همهگیری کرونا روش سفر هر نسل را تغییر داده است و اکنون ماجراجویی در فضای باز جایگاه شماره یک را از آن خود کرده است و دیگر این جایگاه متعلق به مقاصد ساحلی نیست.»
متار همچنین توضیح داد که صنعت مهماننوازی مسئول ۱۰ درصد از آلودگیهای جهان است و نسلهای جدید با اشراف به این موضوع، مایلند تا ۳۱ درصد بیشتر هزینه کنند اما در هتلهایی اقامت کنند که شیوههای پایدار را به کار میگیرند. بهگفته متار، این تغییر نسلها و رفتارهای سفر نوظهور منجر به رونق روندهای سفر جهانی مانند سفرهای کمشتاب در آینده میشود. سفرهای کمشتاب شامل سفرهای پایدار، سفرهای آگاهانه (Mindful Travel) و سفرهای کم تاثیر (Low-Impact Travel) میشود که در آنها عدم تخریب محیطزیست و حفاظت از آن در اولویت قرار دارند.
مدیرعامل بخش خاورمیانه گروه هتلهای اینترکنتیننتال با اشاره به اینکه نوآوری در صنعت مهماننوازی سرعت دیجیتالیسازی را افزایش میدهد، تاکید کرد: «استفاده از فناوریهای نوین مثل هوش مصنوعی و همچنین دادهها در آینده حیاتی است؛ چرا که کمک میکند چشمانداز روشنی درباره ترجیحات مصرفکننده داشته باشیم. با کمک فناوری اضطراب سفر کاهش پیدا میکند و اکنون باید اولویت ما تمرکز بر تجربیات مسافر باشد.»
«سندیپ ولیا» (Sandeep Walia)، مدیر ارشد خاورمیانه گروه هتلهای ماریوت (Marriott International،) نیز با تایید سخنان متار، سفرهای کمشتاب، پایداری، هوش مصنوعی و مقاصد جایگزین را از روندهای آینده صنعت مهماننوازی در سه سال آینده برشمرد.
ولیا افزود: «بینشهایی که امروز به اشتراک گذاشته میشود، دیگر تئوری نیست. این بینشها بازتاب مستقیمی از تحولاتی است که قصد داریم از طریق نمایشگاه ATM ایجاد کنیم. همچنان که ما به نوآوری و کارآفرینی در صنعت سفر ادامه میدهیم، برگزاری جلسات اینچنینی شرکتکنندگان را با دانش و ابزارهای لازم برای پیشبرد صنعت مهماننوازی مجهز میکند.»
سیویکمین دوره نمایشگاه ATM دبی همچنین در بخش «گلوبال استیج» میزبان نشست «دروازهای به بینشهای جهانی» بود که اهداف کلیدی گردشگری دبی در سالهای آینده را تشریح کرد. همچنین در همایش «بینش بازار»، به بررسی پتانسیل بازارهای در حال توسعه مانند چین، هند و آمریکای لاتین پرداخته شد.
سیویکمین دوره نمایشگاه گردشگری بازار سفر عربی دبی، از ۱۷ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) برگزار میشود.
اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.