رسانه قطبنما: ۱۵ اردیبهشت هر سال مصادف با روز شیراز است. امسال نیز، روز شیراز مقارن با روز جمعه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ است. از هر کسی بپرسید به شما خواهد گفت که شیراز در بهار، یکی از زیباترین شهرهای ایران است و این زیبایی در اردیبهشت، به اوج خود میرسد. بهقول حافظ، شیراز در اردیبهشت فردوس برین است. همین زیبایی سبب شده تا ۱۵ اردیبهشت هر سال که بهار به نیمه میرسد، روز شیراز نامگذاری شود.
اردیبهشت در شیراز با تولد سعدی، شاعر نامدار ایرانی، آغاز میشود و با بزرگداشت ملاصدرا، فیلسوف و حکیم شهیر ایرانی، به پایان میرسد. شیراز در اردیبهشت، لبریز از عطر بهار نارنج است و باغهای مشهور این شهر که قدمتی تاریخی دارند، به سرسبزترین و شادابترین حالت خود میرسند.
اما شهر شیراز در روز شیراز چه برنامههایی دارد؟ چرا ۱۵ اردیبهشت روز شیراز است؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم.
همه چیز درباره روز شیراز:
روز شیراز چه روزی است؟
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، ۱۵ اردیبهشتماه هر سال به نام روز شیراز نامگذاری شده است. روز شیراز یکی از روزهای هفته شیراز است که از ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار میشود.
نامگذاری ۱۵ اردیبهشت به نام روز شیراز، به سال ۱۳۸۱ برمیگردد. در آن سال، شورای شهر شیراز به مجلس پیشنهاد کرد تا روز ۱۵ اردیبهشت در تقویم ملی به نام روز شیراز ثبت شود؛ پیشنهادی که به تصویب رسید تا برای اولینبار یکی از شهرهای ایران صاحب یکی از روزهای تقویم ملی شود. از آن سال به بعد هر ساله شهرداری شیراز برنامههای ویژهای برای بزرگداشت روز شیراز برگزار میکند.
چرا ۱۵ اردیبهشت روز شیراز است؟
اگر در اردیبهشتماه به شیراز سفر کنید، از عطر خوش بهار نارنج در کوچه و پس کوچههای شیراز گرفته تا درخشش گنبد فیروزهای شاهچراغ، نشاط حافظیه، شور و شوق سعدیه و سروهای بلند و استوار باغ ارم، همه چیز نوید یک بهشت زیبا را میدهد. شیراز در اردیبهشت به اوج زیبایی خود میرسد و نسیم فرحبخش بهاری، این بزم را تکمیل میکند. همین زیباییها سبب شده تا ۱۵ اردیبهشت، که بهار به نیمه میرسد، به نام روز شیراز نامگذاری شود. البته ۱۵ اردیبهشت یکی از جشنهای مهم ایرانیان باستان نیز بوده که جشن بهاربد یا میانه بهار نامیده میشده است.
هدف از بزرگداشت روز شیراز
شیراز یکی از قطبهای فرهنگی ایران است که مملو از جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی، مذهبی و آداب و رسوم اصیل است. شاید بسیاری از گردشگران شیراز را با سعدیه و حافظیه بشناسند، اما شیراز در این جاذبهها خلاصه نمیشود و دیدنیهای متعددی دارد.
روز شیراز فرصت مغتنمی برای معرفی دوباره جاذبههای ارزشمند این شهر تاریخی و کهن و دعوت گردشگران برای بازدید از این شهر زیبا است. بیشتر برنامههای روز شیراز نیز، حول محور معرفی جاذبهها و آثار تاریخی این شهر میگردد تا گردشگران را با گستره وسیع جاذبههای شیراز و آداب و رسوم کهن این دیار آشنا کند.
برنامه های روز شیراز
شیراز زیبا، در هفته شیراز و بهویژه در روز شیراز، مملو از فعالیتهای شاد و مفرح است. از تخفیف ویژه اقامتگاهها تا رایگانشدن حملونقل عمومی و بازدید رایگان از اماکن گردشگری و تفریحی زیر نظر شهرداری شیراز، شیرازیها برای گرامیداشت این روز ارزشمند و برای یادآوری اینکه این شهر مهد فرهنگ و هنر ایرانی است، برنامههای متعددی تدارک دیدهاند. برخی از برنامههای روز شیراز ۱۴۰۲ عبارتند از:
- برگزاری کارگاههای نقاشی زنده در سطح شهر، با حضور اساتید هنرهای تجسمی از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت
- جشن بزرگ شبانه در روزهای ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت در باغ عفیفآباد
- شب شعر شیراز، پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت در باغ جهاننما
- برگزاری جشنواره ورزشی میدانی در کنار ارگ شیراز
- برگزاری جشن محلی در برخی مناطق شیراز
- بازدید رایگان از باغ جهاننما، باغ دلگشا و برخی اماکن زیر نظر میراث فرهنگی
- جشنواره گل سرخ
- اختتامیه مسابقه فوتسال محلات در ۱۷ اردیبهشت
- اختتامیه جشنواره آواها و نواهای رضوی
- برگزاری نشست شیرازشناسی با حضور استاد عبدالمهدی مستکین در تالار آزادی
- برنامه مشاعره با حضور دکتر آذر در سالن گلستان مرکز سعدی
علاوه بر این نمایشگاهها و جشنها، شیرازیها در هفته شیراز با برگزاری انواع کنسرتها و پیادهرویهای خانوادگی، به استقبال روز شیراز میروند.
روز شیراز کجاها رایگان است؟
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، در روز شیراز بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی این شهر رایگان است؛ اما دقیقا در روز شیراز کجاها رایگان است؟ باید بگوییم در روز شیراز بازدید از همه اماکن گردشگری و فرهنگی شیراز رایگان است. علاوه بر این، در روز شیراز گردشگران و شهروندان میتوانند از حملونقل عمومی (مترو) به صورت رایگان استفاده کنند.
اگر هنوز دنبال پاسخ به این سوال هستید که اردیبهشت کجا بریم، بهتر است بار سفر ببندید و عازم شیراز شوید، تا هم در جشن روز شیراز حاضر شوید و هم از زیباییهای بهشتی اردیبهشت در شیراز لذت ببرید.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»:
شیراز به چه چیزی معروف است؟ | ۱۰ نکته که باید درباره شیراز بدانید