رسانه قطبنما: گرجستان کشوری با تاریخی غنی، طبیعتی بکر، سواحلی زیبا، غذاهایی متنوع و خوشمزه و مردمانی مهماننواز است که در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، برای مسافران ایرانی یک مقصد بسیار مقرونبهصرفه به حساب میآید.
گرجستان در طول تاریخ محل حضور تمدنهای بزرگ بوده و ریشههای تاریخی و فرهنگی غنی دارد. از معماری استالینی گرفته تا برجهای مدرن و کلیساهای قرونوسطایی، سواحل درخشان، پیستهای اسکی، طبیعتی جذاب و ارتفاعات برفگیر قفقاز، جاهای دیدنی این کشور بیشمار هستند و بهانهای جذاب برای سفر به گرجستان.
در این مقاله، با گرجستان آشنا میشویم، درباره سفر به گرجستان خواهیم گفت و هزینه سفر به گرجستان، قوانین گرجستان برای ایرانیان، ویزای گرجستان، بهترین هتل های گرجستان و غیره را بررسی خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
درباره گرجستان
نگاهی به دانشنامه بریتانیکا نشان میدهد، گرجستان، کشوری در همسایگی کوههای قفقاز است که در منتهیالیه شرقی دریای سیاه قرار گرفته. این کشور از شمال و شمالشرقی به روسیه، از شرق و جنوبشرقی به جمهوری آذربایجان، از جنوب به ارمنستان و ترکیه و از غرب به دریای سیاه محدود شده است.
کشور گرجستان در یکی از مهمترین تقاطعهای جهان قرار دارد؛ درست در جایی که قاره اروپا با قاره آسیا ملاقات میکند. به همین سبب این کشور، هم متعلق به آسیا است و هم متعلق به اروپا؛ اما مقامات این کشور تلاش زیادی برای الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا و ناتو دارند.
گرجستان کشوری کوهستانی است که بیش از یک سوم مساحت آن را جنگل پوشانده است. این کشور زیبا، از سواحل نیمه گرمسیری دریای سیاه گرفته تا قلههای پر برف قفقاز و دشتهای حاصلخیز، طبیعتی منحصربهفرد و متنوع دارد که این تنوع با توجه به مساحت، نادر است.
گرجستان در دوره قرون وسطی یک پادشاهی قدرتمند داشته است که در قرن ۱۳ میلادی به اوج خود میرسد. پس از این تاریخ، این کشور قرنها تحت تسلط ترکها و پارسها بود؛ تا اینکه در قرن نوزدهم ضمیمه امپراتوری روسیه شد. در فاصله سالهای ۱۹۱۸ میلادی تا ۱۹۲۱ میلادی، کشور مستقل گرجستان به اتحادیه جماهیر شوروی پیوست. با فرو پاشیدن اتحادیه جماهیر شوروی، این کشور در نهایت در سال ۱۹۹۱ میلادی اعلام استقلال کرد.
اطلاعات کلی درباره گرجستان
- مساحت: ۶۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع
- پایتخت: تفلیس
- زبان رسمی: گرجی، آبخازی (دو زبان انگلیسی و روسی نیز در این کشور استفاده میشود.)
- دین: مسیحی (ارتدوکس)
- واحد پول: لاری
- تفاوت ساعت تفلیس با تهران: ۳۰ دقیقه
شرایط سفر به گرجستان ۱۴۰۱
بر اساس اطلاعات سایت وزارت امورخارجه گرجستان، از ۱۵ جولای ۲۰۲۲ محدودیت سفر به گرجستان لغو شده و شرایط سفر به گرجستان در شرایط کرونا تسهیل شده است. مسافران سراسر جهان برای سفر به این کشور، دیگر نیازی به ارائه گواهی واکسن یا نتیجه منفی تست کرونا ندارند. قوانین سفر به گرجستان پیچیده نیست و اگر مدارک لازم برای سفر به گرجستان را آماده کرده باشید، در سفر به این کشور مشکلی نخواهید داشت. در ادامه با مدارک لازم برای سفر به گرجستان و همچنین قوانین جدید گرجستان برای ایرانیان آشنا خواهیم شد.
مدارک لازم برای سفر به گرجستان
بر اساس اطلاعیه اداره ملی گردشگری گرجستان، شهروندان ایرانی که قصد سفر به گرجستان را دارند، باید مدارک زیر را ارائه دهند:
- گذرنامه
- بلیط رفتوبرگشت
- بیمه مسافرتی
- رزرو هتل
- مقداری پول (ترجیحا نقد) برای تامین هزینههای روزانه و اسکان فرد در تمام مدت اقامت در کشور (در صورت عدم پیش پرداخت برای اسکان)
قوانین جدید گرجستان برای ایرانیان
خوشبختانه با لغو محدودیتهای کرونایی، مسافران ایرانی برای سفر به گرجستان دیگر نیازی به ارائه نتیجه منفی تست کرونا ندارند. با این وجود، ارائه مدرک رزرو اقامتگاه و بلیط رفتوبرگشت برای مسافران ایرانی الزامی است. همچنین، مسافران ایرانی ملزم به ارائه بیمه مسافرتی در سفر به گرجستان هستند.
آیا سفر به گرجستان ویزا میخواهد؟
گرجستان یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی میتوانند بدون ویزا به آن سفر کنند؛ بنابراین برای سفر به گرجستان نیازی به دریافت ویزا ندارید. شهروندان ایرانی میتوانند بدون ویزا تا ۴۵ روز در گرجستان اقامت کنند.
برای اطلاعات بیشتر درباره کشورهایی که ایرانیان میتوانند بدون ویزا به آن سفر کنند، مطلب «لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان ۲۰۲۲» را بخوانید.
هزینه سفر به گرجستان
گرجستان یکی از ارزانترین مقاصد اروپایی است. در سفر به این کشور نیازی به دریافت ویزا ندارید. بنابراین، میتوانید هزینه ویزا را کنار بگذارید. اما برای خروج از کشور باید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، هر مسافری که قصد خروج از کشور از هر یک از مرزهای هوایی، زمینی و دریایی را دارد، باید در سفر اول ۴۰۰ هزار تومان، سفر دوم ۶۰۰ هزار تومان و سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان، عوارض خروج از کشور پرداخت کند. برای اطلاع از آخرین نرخ عوارض خروج از کشور، مطلب «عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲ چقدر است؟» را بخوانید.
از این دو هزینه که بگذریم، برای سفر به گرجستان باید هزینه پرواز، هتل، غذا و حملونقل را پرداخت کنید. در ادامه هر یک از این هزینهها را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.
این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که واحد پول گرجستان لاری است و تا ۲۵ بهمن ۱۴۰۱، قیمت هر لاری برابر ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. اگر میخواهید از مقدار ارز مسافرتی که میتوانید برای سفر به گرجستان دریافت کنید، مطلع شوید نیز مطلب «ارز مسافرتی چقدر است و از کجا بگیریم» را بخوانید.
هزینه پرواز به گرجستان
گرجستان شهرهای مختلفی دارد؛ اما در این بین دو شهر تفلیس و باتومی در میان گردشگران ایرانی شناختهشدهتر هستند. شرکتهای هواپیمایی ایرانی و خارجی متعددی از اعم از وارش، قطر ایرویز، آنادولوجت، ترکیش ایرلاینز، فلای دبی و غیره از تهران به تفلیس پرواز میکنند. برخی از این پروازها، مستقیم و برخی با چند توقف در مسیر انجام میشوند.
بررسی آژانس های مسافرتی آنلاین ایرانی نشان میدهد، قیمت بلیط پرواز تهران به تفلیس در بهمن ۱۴۰۱ از حدود ۳ میلیون تومان شروع میشود. قیمت بلیط پرواز تهران به باتومی نیز در بهمن ۱۴۰۱، از حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز میشود. قیمت پرواز از تهران به باتومی و تفلیس، متناسب با شرکت هواپیمایی، نوع پرواز، زمان پرواز، مستقیم یا غیرمستقیم بودن و غیره افزایش مییابد.
هزینه بلیط اتوبوس تهران به باتومی نیز در بهمن ۱۴۰۱، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. تا زمان انتشار این گزارش، بلیط اتوبوس تهران به تفلیس در هیچیک از پلتفرمهای فروش بلیط اتوبوس فروخته نمیشود و هیچ اشارهای به چرایی عدم فروش بلیط اتوبوس این مسیر یا ممنوعیت احتمالی تردد اتوبوسها، نشده است.
هزینه رزرو هتل های گرجستان
گرجستان اقامتگاههای متنوعی دارد؛ از هاستل گرفته تا ریزورتهای لوکس و رویایی. بسته به بودجهای که برای سفر کنار گذاشتهاید، میتوانید یکی از هتلهای گرجستان را رزرو کنید. طبق اطلاعات وبسایت «Booking.com»، هزینه یک شب اقامت برای یک بزرگسال در هتلهای ۴ و ۵ ستاره گرجستان، از ۲۱ دلار آغاز میشود و به بیش از ۱۴۰۰ دلار میرسد. هزینه رزرو هتلهای ۲ و ۳ ستاره نیز از ۱۵ دلار شروع میشود. با این وجود، با پرداخت تنها ۵ دلار میتوانید یک تخت در هاستل رزرو کنید و هزینه سفر خود را کاهش دهید.
هزینه خوراک در گرجستان
بر اساس وبسایت نامبئو (Numbeo)، که شهرها را بر اساس بازخورد کاربران در زمینههای هزینه زندگی، ایمنی، آلودگی و نرخ جرم رتبهبندی میکند، در بهمن ماه ۱۴۰۱، هزینه صرف یک وعده در یک رستوران متوسط در گرجستان، ۲۵ لاری (۴۳۷ هزار تومان) است. هزینه یک وعده غذا برای دو نفر در یک رستوران تقریبا لاکچری نیز حدود ۹۰ لاری (یک میلیون و ۵۷۵ هزار تومان) است. هزینه خرید ساندویچهای مکدونالد، ۲۰ لاری (۳۵۰ هزار تومان)، آبجو ۴ لاری (۷۰ هزار تومان)، کاپوچینو ۶.۷ لاری (۱۱۷ هزار تومان) و آب ۱.۱۵ لاری (۲۰ هزار تومان) است.
هزینه حمل و نقل عمومی در گرجستان
برای اینکه بتوانید هزینه سفر به گرجستان را مدیریت کنید، میتوانید در سفر به گرجستان از سیستم حملونقل عمومی مثل مترو، اتوبوس، تاکسی و تاکسیهای اینترنتی استفاده کنید. بر اساس وبسایت نامبئو در بهمن ماه ۱۴۰۱، قیمت بلیط یکطرفه حملونقل عمومی در گرجستان، یک لاری (۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان) و هزینه هر یک کیلومتر تاکسی ۲ لاری (۳۵ هزار تومان) است.
سفر زمینی، ارزانترین روش سفر به گرجستان
در میان روشهای مختلف سفر به گرجستان، سفر زمینی با اتوبوس، ارزانتر از سفر هوایی به گرجستان است. البته سفر زمینی در مقایسه با سفر هوایی طولانیتر است. آژانسهای مسافرتی متعددی، تورهای زمینی گرجستان را برگزار میکنند. بررسی آژانسهای مسافرتی آنلاین نشان میدهد در بهمن ماه ۱۴۰۱، تور زمینی ۷ روزه تفلیس، از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان آغاز میشود. کیفیت و قیمت تورها نیز بسته به هتل، تعداد روزهای اقامت، اتوبوس و غیره متفاوت است.
سفر به گرجستان با ماشین شخصی، دیگر گزینه پیش روی شما برای سفر ارزان به گرجستان است. البته تنها افرادی که گواهینامه بینالمللی دارند، میتوانند این گزینه را انتخاب کنند. گرجستان مرز زمینی مشترکی با ایران ندارد و برای سفر زمینی به گرجستان، باید یکی از سه مسیر آذربایجان، ترکیه یا ارمنستان را انتخاب کنید.
برای سفر به گرجستان دلار ببریم یا لاری؟
همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم، واحد پول کشور گرجستان لاری است که به اختصار با نماد GEL نمایش داده میشود. هر لاری معادل ۱۰۰ تتری است. گردشگران در گرجستان تنها با پرداخت لاری میتوانند خرید خود را انجام دهند. البته میتوانید بهجای پول نقد از کارتهای اعتباری بینالمللی یا خودپردازها هم استفاده کنید، اما در مناطق محلی و فروشگاههای کوچک این امکان وجود ندارد و باید بهصورت نقدی، هزینه خرید خود را پرداخت کنید.
حالا سوال مهمی که پیش میآید این است که آیا الزاما در سفر به گرجستان باید ارز لاری بههمراه داشته باشیم؟ یا اینکه برای سفر به گرجستان دلار ببریم یا لاری؟
باید بدانید که در سالهای اخیر صرافیهای ایرانی بسیاری در گرجستان اقدام به فروش ارز میکنند. در این صرافیها، با استفاده از کارت بانک ایرانی میتوانید بهطور مستقیم ارز لاری مورد نیاز خود را بخرید اما این صرافیها اغلب کارمزد بالایی دریافت میکنند، بنابراین این روش چندان بهصرفه نیست.
البته هنوز هم نیازی نیست حتما در مبدا سفر، لاری تهیه کنید. میتوانید در ایران دلار بخرید و سپس در گرجستان، پول خود را به لاری تبدیل کنید. دلار، یورو و روبل از جمله ارزهای معتبر در گرجستان است که میتوانید آنها را تبدیل کنید. از آنجایی که خرید و فروش دلار در ایران بسیار راحتتر از لاری است، بهنظر میرسد بهتر است ارز مورد نیاز خود را بهصورت دلار تهیه کنید و در گرجستان با مراجعه به بانکها یا صرافیها، آن را به لاری تبدیل کنید.
بهترین زمان سفر به گرجستان
همسایگی با دریای سیاه و رشته کوههای قفقاز، سبب شده تا آبوهوای گرجستان تنوع زیادی داشته و این کشور، سرزمینی چهار فصل و جذاب باشد. گرجستان تابستانهای گرم و مرطوب و زمستانهای سردی دارد و بهطور کلی، نواحی غربی آن آبوهوای معتدلتری نسبت به نواحی شرقی دارند.
تعیین بهترین زمان برای سفر به گرجستان کار سختی است و بسته به هدف هر مسافری متفاوت است. اگر بهدنبال آبوهوایی معتدل هستید که نه گرم باشد و نه سرد، باید فصل بهار را برای سفر به گرجستان انتخاب کنید ولی به خاطر داشته باشید ماه می (اردیبهشت) پربارشترین ماه فصل بهار در گرجستان است.
اگر بهدنبال آبوهوایی گرم هستید یا دوست دارید حضور در سواحل گرجستان را تجربه کرده، در کوههای قفقاز کوهنوردی یا طبیعتگردی کنید، بدون شک باید تابستانهای مطبوع و البته مرطوب گرجستان را تجربه کنید. ریزورتهای گرجستان در فصل تابستان مملو از مسافر است. اواخر تابستان و اوایل پاییز نیز در گرجستان، تابلویی هزار رنگ از زیباییهای پاییزی طبیعت است. بنابراین، شاید بتوان گفت بهترین زمان سفر به گرجستان برای دیدن طبیعت شگفتانگیز این کشور، اوایل پاییز است؛ زمانی که هوا همچنان گرم و دلپذیر است اما در عین حال، باید منتظر بارشهای سیلآسا در ماههای بعدی پاییز باشید. زمستان نیز با وجود سرما و بارش برف، برای علاقهمندان به اسکی و پیستهای اسکی مشهور گرجستان، بهترین زمان سفر به گرجستان است.
در همین حال، اگر هدفتان از سفر به گرجستان، خرید است، با نزدیک شدن سال نو در ماههای دسامبر تا ژانویه، مراکز خرید گرجستان با تخفیفات ویژه، خریداران را وسوسه میکنند.
جاهای دیدنی گرجستان
از دریای سیاه گرفته تا بلندیهای قفقاز، گرجستان شهرها و روستاهای مشهور بسیاری دارد، که هر کدام جاذبههای چشمنواز متعددی دارند. در این بین جاذبه های گردشگری تفلیس و باتومی در میان گردشگران از شهرت بیشتری برخوردارند. در ادامه، با جاهای دیدنی تفلیس و جاهای دیدنی باتومی آشنا میشویم.
جاهای دیدنی تفلیس
تفلیس پایتخت گرجستان و بزرگترین شهر این کشور است. این شهر زیبا که ترکیبی از خیابانهای سنگفرش، کافهها و رستورانهای زیبا، ساختمانهای قرون وسطایی، معماری کلاسیک و برجها و بناهای مدرن است، در قرن پنجم میلادی پایهگذاری شده و در حاشیه رودخانه کورا قرار دارد. از مهمترین جاذبههای دیدنی تفلیس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خیابان روستاولی (Rustaveli Avenue)
- قلعه ناریکالا (Narikala Fortress)
- کارتلیس ددا (Mother of Georgia)
- شهر قدیم تفلیس (Dzveli Tbilisi)
- فونیکولار تفلیس (Funicular)
- محله متخی (Metekhi)
- کلیسای جامع تثلیث تفلیس
- مسجد جامع تفلیس
- بازار میدان
- پل صلح تفلیس
جاهای دیدنی باتومی
باتومی دومین شهر مهم توریستی گرجستان است. این شهر زیبا، با چشماندازی تاریخی و مدرن در ساحل دریای سیاه قرار گرفته است و سواحل آن، نظر هر بینندهای را جلب میکند. باتومی که به زندگی شبانه خود مشهور است، جاذبههای گردشگری متنوعی دارد که این شهر را هم برای سفرهای خانوادگی و هم برای سفرهای عاشقانه مناسب میکند. برخی از جاذبههای گردشگری باتومی که باید از آنها دیدن کنید، عبارتند از:
- بلوار باتومی
- سواحل باتومی
- کلیسای جامع مریم مقدس
- مجسمه علی و نینو
- دریاچه نوری گلی
- باغ گیاه شناسی
- تلهکابین آرگو باتومی
- میدان پیازا (Piazza Square)
- موزه آجارا (Ajara Museum)
مراکز خرید گرجستان
در کنار طبیعت زیبا، تاریخ باشکوه و معماری فریبنده، گرجستان میتواند مقصدی جذاب برای خرید باشد. در ادامه با بهترین مراکز خرید تفلیس و باتومی آشنا خواهیم شد.
مراکز خرید تفلیس
بر اساس نظرات ثبتشده در وبسایت تریپادوایزر (Tripadvisor)، در سال ۲۰۲۳ میلادی، مراکز خرید زیر از جمله بهترین مراکز خرید شهر تفلیس هستند:
۱. مرکز خرید ایست پوینت (East Point)
۲. تفلیس مال
۳. گالریا تفلیس (Galleria Tbilisi)
۴. لیلو مال (Lilo Mall)
۵. سیتی مال (City Mall)
۶. مرکز خرید QisaBags
۷. مرانی شاپینگ (Merani Shopping)
۸. کارواسلا (Karvasla Shopping Mall & Business Center)
۹. پاساژ گراتو (Grato Passage)
۱۰. فاسکونجی (Faskunji)
مراکز خرید باتومی
اگر قصد خرید در شهر باتومی را دارید، از بازارهای سنتی تا مالهای لوکس، گزینههای مختلفی پیش روی شما قرار دارد. بر اساس نتایج جستجوی گوگل، مراکز خرید زیر موفق شدهاند از ۵ امتیاز، امتیاز بالای ۴ را از مسافران باتومی دریافت کنند:
۱. باتومی مال (Batumi Mall)
۲. باتومی پلازا (Batumi Plaza)
۳. DS مال
۴. متروسیتی (Metrocity Mall)
۵. نواباتومی (Nova Batumi)
۶. برند هاوس (Brand House)
۷. پارادایس (Paradise Mall)
۸. کامپنی کریستال ال.دیتی (Company Kristal Ltd)
۹. ویش لیست (Wishlist)
۱۰. متروسیتی فروم ای.وی.ام (Metrocity Forum AVM)
بهترین هتل های گرجستان
از تفلیس گرفته تا باتومی، اغلب شهرهای گرجستان از هاستل گرفته تا ریزورتهای فوقلوکس، گزینههای مختلفی برای میزبانی از مسافران دارند. بر اساس نتایج وبسایت تریپادوایزر، در بهمن ۱۴۰۱، هتلهای زیر ۱۰ هتل برتر این کشور هستند:
- هتل رومز تفلیس ( Rooms Hotel Tbilisi)
- هتل رادیسون بلو باتومی (Radisson Blu Hotel Batumi)
- هتل هیلتون باتومی (Hilton Batumi)
- هتل شرایتون باتومی ( Sheraton Batumi Hotel)
- هتل رادیسون بلو ایوریا مرکز شهر تفلیس (Radisson Blu Iveria Hotel, Tbilisi City Centre)
- هتل ماریوت تفلیس (Tbilisi Marriott Hotel)
- هتل رادیسون کالکشن تسیناندالی استیت (Radisson Collection Hotel Tsinandali Estate Georgia)
- ریزورت پاراگراف شکوتیلی اوتوگراف کالکشن (Paragraph Resort & Spa Shekvetili, Autograph Collection)
- هتل شرایتون گرند تفلیس متخی پالاس (Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace)
- هتل رومز کازبگی (Rooms Hotel Kazbegi)
بررسی نظرات کاربران وبسایت «Booking.com» نیز نشان میدهد در بهمن ماه ۱۴۰۱، ۱۰ هتل زیر بهترین هتلهای گرجستان از نظر مهمان هستند:
- ریزورت پاراگراف شکوتیلی اوتوگراف کالکشن (Paragraph Resort & Spa Shekvetili, Autograph Collection)
- هتل خدی گینزا پروجکت (Khedi Hotel by Ginza Project)
- هتل فمیلی باتومی (Family hotel ın batumı maretı str 2)
- هتل تیسیانی ۱۳ (Hotel Ticiani 13)
- هتل اولد هاوس مستیا (Hotel Old House Mestia)
- بوتیک هتل هستیا (Hestia Boutique Hotel)
- هتل منیوفکچرا (Hotel Manufactura)
- هتل تفلیسسی (TbiliSee Hotel)
- هتل نیوپورت کوتائیسی (Newport Hotel Kutaisi)
- هتل آپارتمان اوربی سیتی بلک سی ویو (ORBI CiTY Aparthotel Black Sea View)
غذاهای معروف گرجستان
گرجستان از عثمانیها گرفته تا ایرانیها، محل ملاقات تمدنها و کشورهای مختلفی است. بههمین دلیل، در این کشور تنوع غذایی بسیاری به چشم میخورد. گرجیها علاقه زیادی به مصرف گوشت و لبنیات دارند و در بیشتر غذاهای خود، از این مواد غذایی استفاده میکنند.
غذا، بخش مهمی از سرگرمیهای مردم گرجستان است؛ بنابراین در سفر به این کشور از ایستگاههای فروش غذای گوشه خیابان گرفته تا انواع کافهها و رستورانها، گزینههای مختلفی برای شکمگردی در این کشور دارید. خاچاپوری، خینکالی، متسوادی، آجاپساندالی، لوبیانی، پخالی، چخخبیلی، چاناخی، بادریجانی، خارچو و ماهی قزل آلا با رب انار تنها برخی از غذاهای خوشمزه گرجی است که در سفر به این کشور باید آنها را امتحان کنید.
شماره تلفن های ضروری در سفر به گرجستان
براساس شاخص ایمنی وبسایت نامبئو، از میان ۱۴۲ کشور جهان، گرجستان از نظر امنیت در رتبه ۱۸ قرار دارد. این شاخص نشان میدهد گرجستان کشوری امن و بیحاشیهای است و گردشگران در سفر به این کشور زیبا، نگرانی جدی نخواهند داشت. با این وجود بد نیست شماره تلفن های ضروری گرجستان را به خاطر داشته باشید تا در صورت بروز حادثه بتوانید بهسرعت کمک دریافت کنید:
شماره تماس های ضروری در سفر به گرجستان |
|
عنوان | شماره تماس |
کد گرجستان | ۹۹۵+ |
سفارت گرجستان در تهران |
۰۲۱-۲۲۷۶-۴۱۲۹ |
سفارت ایران در تفلیس | ۹۹۵-۳۲۲-۹۱۳-۶۵۶+ |
آمبولانس، پلیس، آتشنشانی و اورژانس | ۱۱۲ |
سازمان ملی گردشگری گرجستان | ۹۹۵-۳۲۲-۴۳۶-۹۹۹+ |
فرودگاه بین المللی تفلیس | ۹۹۵-۳۲۲-۳۱۰-۴۲۱+ |
گرجستان کشور زیبا و آرامی است و سفر به گرجستان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، مقرونبهصرفهتر است. در سفر به گرجستان، از طبیعتگردی گرفته تا بازدید از بناهای تاریخی و فرهنگی، شکمگردی، تفریحات هیجانانگیز، شرکت در رویدادها و کنسرتها و غیره، گزینههای مختلفی پیش روی گردشگران قرار دارد. از همه مهمتر اینکه برای سفر به گرجستان نیازی به دریافت ویزا ندارید و هر وقت اراده کنید، میتوانید بار سفر ببندید.
درباره مقاصد مختلف گردشگری در «رسانه قطبنما» بخوانید.