هشدار یاتا به هزینهی بالای آزمایش کرونا در کشورهای مختلف
«انجمن بینالمللی حملونقل هوایی» (IATA) بهتازگی از کشورهای سراسر جهان خواسته است که به هزینه بالای آزمایشهای «کووید-۱۹» در سفرها رسیدگی کنند.
رسانه قطبنما- این انجمن خواستار انعطافپذیری در انجام آزمایشها و استفاده از آزمایشهای آنتیژن مقرونبهصرفه بهعنوان جایگزینی برای آزمایشهای «پیسیآر» (PCR) گرانقیمت شد. علاوه بر آن، یاتا به دولتها توصیه میکند که با توجه به معافیت مسافران واکسینهشده از انجام آزمایش، راهنماییهای اخیر «سازمان جهانی بهداشت» (WHO) را اتخاذ کنند.
بر اساس آخرین نظرسنجی یاتا از مسافران، ۸۶درصد از شرکتکنندگان، مایل به انجام آزمایش هستند، اما ۷۰درصد از آنها نیز معتقدند که هزینه آزمایش مانع بزرگی در انجام سفرها است. علاوه بر آن، ۷۸درصد از شرکتکنندگان معتقدند دولتها باید هزینه آزمایش اجباری را تقبل کنند.
انجمن یاتا از انجام آزمایش «کووید-۱۹» بهعنوان راهی برای بازگشایی مرزها در سفرهای بینالمللی پشتیبانی میکند، اما این حمایت بیقیدوشرط نیست. بهعقیدهی مدیرکل این انجمن، آزمایشها باید علاوه بر قابلاعتمادبودن، مقرونبهصرفه و متناسب با سطح میزان خطر شیوع در کشورها بوده و بهراحتی قابلدسترس باشند. با این حال، کشورهای زیادی در این موارد کوتاهی میکنند. هزینهی آزمایش بهطور چشمگیری در کشورهای مختلف متفاوت است و ارتباط کمی با هزینه واقعی انجام آزمایش دارد.
بر اساس راهنمای سازمان جهانی بهداشت، آزمایش آنتیژن "Ag-RDT" جایگزین مناسبی برای تست پیسیآر است؛ بهشرطی که در صورت مثبتشدن تست آنتیژن، مجددا آزمایش پیسیآر، بهمنظور تایید نتیجه مثبت آن انجام شود. هزینه تست سریع آنتیژن نیز کمتر از ۱۰ دلار است. بر اساس مقررات این سازمان، در زمانی که انجام آزمایش یک امر الزامی است، پرداخت هزینهی آزمایش، نباید بر عهدهی مسافران و شرکتهای حملونقل باشد.
علاوه بر آن، آزمایشها باید متناسب با میزان خطر در کشورهای مختلف باشد. بهعنوان مثال، آخرین دادهها از مسافران ورودی به انگلستان نشان میدهد که بیش از ۱.۳۷ میلیون آزمایش توسط مسافرانی که از کشورهای با سطح خطر متوسط وارد شدهاند، انجام شده است؛ که در طی چهار ماه، تنها یک درصد از این آزمایشها نتیجه مثبت داشتهاند. این در حالی است که در روزانه سهبرابر از این تعداد، نتایج مثبتی است که در جمعیت عمومی شناسایی میشود.
بهگفتهی مدیرکل یاتا، دادههای کشور انگلیس تأیید میکند که در مقایسه با سطح شیوع کرونا در این کشور، مسافران بینالمللی نقش بسیار کمی در ورود ویروس کرونا به این کشور دارند. بنابراین حداقل انگلیس، باید یکی از کشورهایی باشد که از راهنماییهای سازمان بهداشت جهانی پیروی کرده و آزمایشات سریع، مقرونبهصرفه و موثر آنتیژن را جایگزین آزمایش پیسیآر قرار دهد. این امر میتواند راهی برای بازگشت بسیاری از افراد، حتی مسافران واکسینهنشده به سفر باشد.
شروع مجدد سفرهای بینالمللی برای حمایت از ۴۶ میلیون شغل مربوط به سفر و گردشگری در سراسر جهان، امری حیاتی است. آخرین نظرسنجیهای یاتا تأیید میکند که هزینه بالای آزمایش به میزان زیادی بر بهبود سفرها موثر خواهد بود. بنابراین بدیهی است که کاهش هزینههای سفر نقش مهمی در رونق دوبارهی صنعت گردشگری دارد.
آخرین اخبار گردشگری جهانی را از رسانه قطبنما دنبال کنید.