رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران خبر داد

بلیط پروازهای پرتقاضا، کمیاب شد!

بلیط پروازهای پرتقاضا، کمیاب شد!

رسانه قطبنما: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بلیط برخی پرواز‌های داخلی کمیاب شده است. رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در همین زمینه با اشاره به افزایش ‍۱۰۰ درصدی نرخ بلیط هواپیما در برخی مسیرهای پرتقاضا، از کمیاب شدن بلیط در این مسیرها خبر داد.

به گزارش «رسانه قطبنما»، چندی پیش رییس سازمان هواپیمایی کشوری از تصویب افزایش قیمت بلیط هواپیما به درخواست ایرلاین‌ها در آینده نزدیک در شورایعالی هواپیمایی خبر داد. به گفته محمد محمدی‌بخش، ۳۳۰ هواپیمای زمین‌گیر در کشور وجود دارد؛ این درحالی است که کمبود هواپیما در برخی مسیرهای داخلی و خارجی صنعت هواپیمایی کشور را به چالش کشیده است. در همین حال، بررسی‌های کارشناسان رسانه قطبنما نشان می‌دهد که بلیط هواپیما به برخی مقاصد کمیاب و یا نایاب شده و این موضوع، با افزایش افسارگسیخته نرخ بلیط نیز همراه شده است.

به گزارش ایسنا، رحمت‌الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، درباره نقش آژانس‌های هواپیمایی و مسافرتی در گران‌فروشی خارج از مصوبه، گفت: «حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت ناوگان هواپیمایی کشور چارتر شده است. ایرلاین‌ها وقتی با آژانس‌ها و چارترکننده‌ها قرارداد می‌بندند، ظرف یک ماه چندین بار نرخ‌ها را در قرارداد تغییر و افزایش می‌دهند. بعد هم به آژانس می‌گویند اگر پای قرارداد نیاید و با آن‌ها همکاری نکنند، چارترکننده‌های دیگری وجود دارند که این کار را انجام دهند. یقینا که در این ماجرا پای شرکت‌های هواپیمایی وسط است. اگر آژانس را به تنهایی عامل گرانی می‌دانند، چرا پیگیری و رسیدگی نمی‌کنند!؟»

رفیعی در ادامه با بیان این‌که افزایش ۱۰۰ درصد قیمت بلیط هواپیما، حتما هزینه‌ عمومی سفر را تا ۱۰۰ درصد گران می‌کند، تصریح کرد: «مگر نمی‌گویند ۵ درصد عموم مردم مصرف‌کننده هواپیما هستند، چرا ۹۵ درصد مردم باید تاوان این ۵ درصد را بدهند. شرکت‌های هواپیمایی سوخت یارانه‌ای می‌گیرند و پول یک لیتر سوخت آن‌ها از قیمت نیم‌لیتر آب معدنی ارزان‌تر است. سوخت یارانه‌ای ایرلاین‌ها را حذف کنند به شرکت‌های هواپیمایی خارجی «آزادی پنجم» بدهند. ایرلاین‌ها داخلی هم بلیط هواپیمایی داخلی را با این شرایط گران کنند.»

او درباره واکنش سازمان هواپیمایی درباره حق «آزادی پنجم» با این توضیح که به راحتی امکان آن وجود ندارد و به بحث‌های کارشناسی و فنی پیچیده‌ای نیاز دارد، اظهار کرد:‌ «با کلان‌گویی که نمی‌شود کار را پیش برد، باید شفاف کنند که این بحث‌های فنی چیست که به نظر من اصلا بحث فنی وجود ندارد. حقوق مردم را رعایت کنند، عقب‌نشینی قیمت اتفاق می‌افتد. آن‌ها، هم می‌خواهند قیمت را بالا ببرند و هم می‌خواهند ایرلاین‌های دیگر وارد نشوند.»

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره اظهارات شرکت‌های هواپیمایی مبنی بر این‌که قیمت بلیط هواپیما دو سال است افزایش نیافته است، گفت: «شرکت‌های هواپیمایی که هر بار به بهانه‌ای قیمت‌ها را افزایش می‌دهند؛ سال ۹۹ برای افزایش ۳۰۰ درصدی گام برداشتند که پس از اعتراض و واکنش‌های زیاد، به ۱۰۰ درصد رساندند. اوایل سال ۱۴۰۱ هم که آهنگ دلاری کردن بلیط هواپیما برای خارجی‌ها را زدند و به این بهانه، یک گرانی دیگر اتفاق افتاد. در بهمن‌ماه سال گذشته هم بی‌آنکه مصوبه‌ای صادر شود، ۳۰ درصد افزایش قیمت داشتند؛ با آن‌که دادستان و دیگر مراجع دستور بازگشت قیمت‌ها را دادند، اما چنین اتفاقی رخ نداد. همین حالا هم پیش از آن‌که ستاد تنظیم بازار اعلام نظر کند، برخی از ایرلاین‌ها در مسیرهای پرتقاضا و در زمان‌های پرسفر، نرخ‌ها را تغییر داده‌اند.»

رفیعی تاکید کرد:‌ «شرکت‌های هواپیمایی اگر ۱۰۰ درصد قیمت‌ها را گران کنند که دیگر نمی‌توانند با دنیا و ایرلاین‌های خارجی رقابت کنند. مگر می‌شود قیمت بلیط مسیرهای هوایی تهران ـ‌ مشهد، کیش، اهواز و شیراز را ۳ تا ۵ میلیون بفروشند، درحالی‌که قیمت بلیط تهران ـ استانبول که مسیر طولانی‌تری دارد، در همین حدود قیمتی است؟! با این وضع، شرکت‌های هواپیمایی که مدام می‌گویند زیان‌ده هستند چطور می‌خواهند رقابت کنند و دوام بیاورند؟»

اخبار مربوط به ایرلاین‌ها و حمل و نقل را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط